Vrei să fii mai productiv? 5 aplicaţii pentru a-ţi eficientiza timpul petrecut la birou - LIFE.ro
Mergi la conținut

Vrei să fii mai productiv? 5 aplicaţii pentru a-ţi eficientiza timpul petrecut la birou

Oamenii ambiţioşi ca tine sunt mereu presaţi de timp. Avem de făcut din ce în ce mai multe lucruri şi, la final de zi ne dăm seama că nu am reuşit să le ducem la bun final pe toate. Şi ne-au mai rămas încă foarte multe lucruri de făcut şi pentru a doua zi. Şi cum putem să le avem pe toate? Şi timp pentru distracţii, dar şi rezultate bune la job. Să fim şi eficienţi, dar şi relaxaţi. Nu sunt eu vreun guru, dar vă pot recomanda câteva aplicaţii care să vă ajute să fiţi mai eficienţi la birou şi, în acelaşi timp, mai relaxaţi la finalul zilei de muncă.
Share this article

Oamenii ambiţioşi ca tine sunt mereu presaţi de timp. Avem de făcut din ce în ce mai multe lucruri şi, la final de zi ne dăm seama că nu am reuşit să le ducem la bun final pe toate. Şi ne-au mai rămas încă foarte multe lucruri de făcut şi pentru a doua zi.

Timpul nostru este preţios. Şi a nu lua pauze, nu este niciodată o variantă bună. Trebuie să ne ridicăm de pe scaun, altfel spatele nostru va avea foarte mult de suferit. Trebuie să ieşim din când în când la aer, altfel o să plecăm foarte obosiţi şi cu dureri de cap de la birou. În plus, jobul ar trebui să fie un loc la care să venim cu plăcere în fiecare zi, altfel, la cât de mult timp ne petrecem acolo, gradul de frustrare va fi foarte mare.

Şi cum putem să le avem pe toate? Şi timp pentru distracţii, dar şi rezultate bune la job. Să fim şi eficienţi, dar şi relaxaţi. Nu sunt eu vreun guru, dar vă pot recomanda câteva aplicaţii care să vă ajute să fiţi mai eficienţi la birou şi, în acelaşi timp, mai relaxaţi la finalul zilei de muncă.

1. Hours Time Tracking

Să ştii cât timp durează fiecare task este foarte important. Nu doar pentru a putea estima data viitoare atunci când o să ai acelaşi lucru de făcut (foarte util mai ales pentru cei care lucrează cu cost pe oră). Astfel, Hours Time Tracking îţi monitorizează cât timp foloseşti pentru a-ţi rezolva anumite task-uri şi cât pierzi pe distracţii. La finalul lunii poţi vedea un fel de ROI (return on investment) al timpului tău. Vei putea vedea cât timp foloseşti în fiecare zi pentru anumite lucruri şi care sunt activităţile care îţi consumă cea mai mare energie. La final de săptămână, după câteva exerciţii cu Hours Time Tracking, nu o să te mai plângi că nu ai timp pentru nimic.  

Hours Time Tracking este disponibilă gratuit în App Store.

2. Wunderlist

Urăşti momentul acela când ajungi la birou şi îţi dai seama că ai uitat să iei laptele pentru cafea? Sau atunci când ajungi acasă şi îţi dai seama că ai uitat să iei pâine? Ei bine, foloseşte Wunderlist. Nu trebuie să îţi mai încarci memoria cu listele de lucruri pe care trebuie să le faci şi nici să îţi strângi post-it-urile de pe frigider în fiecare dimineaţă. Cu Wunderlist poţi să fii mereu în control. Are grijă să îţi programeze task-uri şi să ţi le monitorizeze. Şi, în plus, îţi poate amintim atunci când trebuie să faci ceva. Aşa că, puneţi toate lucrurile în listele virtuale din Wunderlist şi nu mai trebuie să le ţii minte, o să îţi amintească aplicaţia ce ai de făcut.

Wunderlist este disponibilă gratuit în Google Play & App Store.

3. Timezone

Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să lucreze ca freelanceri şi, mai mult decât atât, o fac şi remote. Lucrul acesta le oferă deschiderea să colaboreze cu clienţi sau echipe din toată lumea. Dar pe cât de interesant sună asta, cel puţin din punct de vedere al experienţelor acumulate, pe atât de stresant poate să fie atunci când trebuie să te organizezi. Şi asta pentru că ora 5pm la tine, poate să însemne ora 2am la cei cu care lucrezi. De aceea, Timezone poate să vă salveze foarte mult timp şi energie. Poţi să introduci datele pentru fiecare colaborator în parte (de la ore, până la poze acestora). Vei putea să îi sortezi în funcţie de zonele în care stau, astfel încât să ştii când să îţi planifici întâlnirile pe Skype cu fiecare dintre acestea.

Timezone este disponibilă gratuit.

4. IFTTT

Nu uita să îţi iei umbrela, astăzi se anunţă ploaie. În 10 minute o să fie livrată pizza, aşa că poţi să aprinzi lumina de la intrare pentru cel care o s-o livreze. Atunci când postezi pe Instagram, pune poza respectivă automat şi pe Twitter. Cu IFTTT poţi să îţi conectezi toate conturile şi toate device-urile să vorbească între ele. Şi să le dai task-uri de făcut în locul tău. Pe mine m-a încântat logica la liceu, aşa că structurile de tipul dacă X, atunci Y îmi plac şi acum. Iar IFTTT este exact ce mi-a trebuit. Principiul este acelaşi, dacă fac o acţiune, atunci aceasta trebuie să aibă urmarea/continuarea aceasta. De exemplu, dacă sunt sub 0 grade mâine dimineaţă, dă-mi o notificare pe telefonul mobil.

IFTTT este disponibilă gratuit în Google Play & App Store.

5. Forest

Şi cum subiectul nostru este cum să devenim mai eficienţi, vă recomand tehnica Pomodo. Este vorba despre crearea unui stil de muncă – 25 de minute de muncă, 5 minute de distracţie. Şi ca să facem lucrurile să fie şi mai amuzante, poţi să-ţi instalezi aplicaţia Forest care foloseşte exact această tehnică. Practic Forest te încurajează să nu mai pierzi timpul degeaba în timp ce ai un task de rezolvat. Atunci când te hotărăşti să te apuci de un task, setezi timer-ul aplicaţiei la un anumit interval (dacă foloseşti tehnica Pomodo, atunci sunt 25 de minute) şi laşi telefonul cu faţa în jos. Fără să mai verifici mesaje, să răspunzi la telefon sau să navighezi pe internet. Nu mai faci nimic altceva în intervalul setat de tine, iar la final o să creşti un copac în aplicaţie. Dacă nu respecţi acest principiu, atunci copacul o să moară. Principiul este simplu: tu eşti eficient şi, în plus, ca recompensă în aplicaţie o să ai cea mai frumoasă şi bogată pădure. Fain, nu?

Forest este disponibilă în Google Play & App Store (cost 9.99 lei)

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora