Căutare

Share this article

Mai sunt doar câteva săptămâni şi se deschide sezonul de schi în lumea întreagă. De fapt, doar în acele regiuni unde zăpada se aşterne timpuriu, iar pârtiile sunt gata să-şi primească turiştii.

Mai sunt şi pârtii unde tunurile de zăpadă asigură materia primă pentru distracţia pe schiuri, însă, nu sunt chiar cele mai căutate pentru amatorii elitişti ai acestui sport.

Din păcate, în plin sezon, pârtiile foarte populare sunt extrem de aglomerate, iar riscul de accidente creşte. Aşa s-au gândit şi proprietarii unui clun de schi privat din Colorado, care a decis să limiteze accesul la maxim 80 de oaspeţi pe zi, după cum informează Bloomberg, citat de profit.ro. Asta doar în situaţiile în care cineva nu plăteşte bani grei ca să închirieze întreaga pârtie, mai exact întregul munte, lucru care nu este posibil pe pârtiile celebre din Europa precum cele din regiunea Aspen sau St. Moritz.

Astfel, clubul din staţiune Silverton Mountin închiriază pentru 14 mii de dolari pe zi întreaga suprafaţă schiabilă a muntelui, suprafaţă ce numără 736 de hectare. Oricine îşi poate face rezervare cu câteva luni înainte şi poate cumpăra un loc, însă accesul este garantat doar celor 25 de clienţi fideli care au dobândit statutul „elite”. În plus, dacă ai dat 14 mii de dolari, mai poţi da încă 900 ca să ai inclus şi un elicopter care să-ţi stea la dispoziţie în acea zi.

Însă mai sunt şi alte cluburi care fac acest lucru în SUA. De exemplu, clubul de schi Hermitage club din Vermont permite turiştilor să închirieze întregul munte de 78,5 hectare, pentru prima dată în acest an, pentru suma de 60 de mii de dolari pe zi. Mai lux decât atât cine îşi poate imagina?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO