fbpx

Căutare

Share this article

În doar câteva săptămâni, uitilizatorii de WhatsApp vor putea face ceea ce fac utilizatorii de Feacebook prin intermediul Messenger-ului: să-şi împărtăşească unii altora, în timp real, coordonatele geografice. Această funcţie se numeşte, ştim deja, “location sharing” şi presupune transmiterea, respectiv vizualizarea poziţiei geografice cu ajutorul GPS-ului şi a conexiunii la internet.

Vestea a fost dată ieri de către reprezentanţii WhatsApp care promit că, asemenea tuturor funcţiilor de mesagerie, partajarea locaţiei va fi criptată de la un capăt la altul. Cum funcţionează? Conform The Verge, pentru a utiliza Live Location, trebuie să deschizi mai întâi un chat cu o persoană sau un grup. Apeşi butonul de ataşamente şi selectezi secţiunea „Location” iar apoi „Share Live Location„.

Poţi seta un cronometru pentru cât timp vrei să partajezi locaţia şi, oricare ar fi persoana aleasă pentru a vă împărtăşi locaţia, poate vedea unde vă aflaţi pe o hartă în timp real. Funcţia este valabilă, de asemenea, dacă mai multe persoane partajează simultan locaţiile, astfel încât pictogramele oamenilor vor apărea pe aceeaşi hartă. Utilizatorii pot alege să nu mai împărtăşească locaţiile lor ori de câte ori expiră temporizatorul Live Location.

 

Noua funcţie, ce va fi disponibilă atât pe Android, cât şi pe iOS, poate fi (asemenea funcţiilor similare precum Facebook Messenger, Google Maps sau iMessage) extrem de utilă şi pentru relaţia copil-părinte, cei mici putând transmite poziţia geografică în timp real părinţilor, pentru ca aceştia să ştie unde se află.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO