fbpx

Căutare

Share this article

Sub mesajul „Inspire Action”, Women’s Golf Day va fi sărbătorită la nivel mondial în peste 46 de ţări si mai mult de 700 de locaţii de mai bine de 29.000 de participante. În România, cea de-a doua ediţie a Women’s Golf Day va fi organizată de life.ro pe 14 iunie 2017 la Stejarii Driving Range cu sprijinul Romanian Golf Association şi al Cătălinei Jigman, LadyCaptain, Lighthouse Golf.

Cu toţii căutăm modalităţi de a interacţiona într-un mod semnificativ, iar socializarea cu partenerii de afaceri, colegii de serviciu sau prietenii este foarte importantă. Conectarea cu familia în aer liber este de asemenea foarte valoroasă. Golful oferă cadrul perfect pentru ca toate acestea să se întâmple. Women’s Golf Day promovează golful în rândul femeilor de orice vârstă, le sprijină pe cele care doresc să înveţe golf şi de asemenea le invită pe cele care sunt deja jucătoare să se  bucure de toate beneficiile lui.

În cadrul evenimentului, doamnele vor învăţa primele noţiuni de golf de la jucătorii profesionişti de golf, Santiago Munoz, profesor la Stejarii Driving Range şi Dimitri Chaynes, profesor la Lighthouse Golf & Spa Resort din Bulgaria. Copiii vor avea parte de primele noţiuni de golf şi concursuri distractive sub îndrumarea lui Gabriel Toader, profesor de golf la Golf Room. Iar doamnele deja iniţiate în golf vor participa la o competiţie compusă din mai multe probe, pregătită cu sprijinul Romanian Golf Association.​

Gazdă va fi Cristina Stănciulescu, director editorial life.ro care va modera evenimentul şi va înmâna alături de sponsori premiile câştigătoarelor.

În comparaţie cu bărbaţii, femeile au aşteptări diferite atunci când vine vorba despre golf. Majoritatea nu sunt la fel de competitive, ci preferă golful în primul rând din raţiuni de sănătate, pentru că este un sport al minţii şi pentru oportunitatea de a face mişcare în aer liber alături de prieteni, familie, parteneri.

În ceea ce priveşte interesul femeilor pentru jocul de golf, KPMG Ungaria notează în cel mai recent raport al său care studiază Europa Centrală şi de Est că Slovenia, Germania şi Austria au cele mai multe jucătoare de golf, aproximativ 35% din cei 94.000 de jucători înregistraţi la unul dintre cluburile de golf. Astfel, 66 % dintre jucătorii înregistraţi sunt bărbaţi, 21% sunt femei, iar 13% sunt juniori.

România este încă departe de aceste ţări, cu aproximativ 550 de jucători în total (estimare Romanian Golf Association), dintre care, aproximativ 25% sunt femei, număr în creştere, ceea ce este îmbucurător. Romanian Golf Association numără în prezent, la doi ani de la înfiinţare, 130 membri dintre care 29 doamne, majoritatea membrilor fiind din zona capitalei.

Women’s Golf Day este o iniţiativă  cu originile in Statele Unite, având scopul de a creşte popularitatea acestui sport în rândul femeilor de orice vârstă. Evenimentul pune accentul pe socializare şi relaxare şi este dedicat atât femeilor iubitoare de golf, dar şi celor care îşi doresc să fie iniţiate în acest domeniu.

Partenerii oficiali al Women’s Golf Day sunt Friedrich Wilhelm Raiffeisen, One United Properties, Ţiriac Auto şi Mercedes-Benz, Nespresso, Domeniile Sâmbureşti, Aqua Carpatica, Canah, Unvinpezi.ro, Azay, Leonidas, Happy Tour,  iRolls, , Lighthouse Golf and Spa Resort.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO