fbpx

Căutare

Share this article

În pregătirea evenimentului dedicat golfului feminine, fac câteva precizări despre ţinuta de golf, utile doamnelor la început de drum în acest sport.

Dress code-ul impune jucătoarelor de golf să se prezinte într-o manieră decentă şi profesionistă pe terenul de golf pentru a reflecta o imagine pozitivă asupra jocului. Ţinuta pentru femei este aşadar elegantă, confortabilă şi plină de culoare.

Vestea buna este ca puteţi găsi haine potrivite şi confortabile pentru jocul de golf chiar în garderoba dumneavoastră.

Topul

În jocul de golf femeile poartă tricouri de tip polo sau cămaşă cu guler. Acestea pot fi cu sau fără mâneci. Sunt acceptate de asemenea şi tricourile cu guler pe gât (en. turtleneck). Nu există restricţii în ceea ce priveşte coloritul, de obicei colecţiile de golf pentru doamne sunt viu colorate. Nu sunt acceptate însă tricourile normale fără guler, tricourile de sală, maiouri şi alte topuri asemenea.

În zilele sau serile răcoroase se poate purta o vesta sau un pulover peste cămaşă sau tricoul polo.

Partea de jos

În jocul de golf sunt acceptaţi pantaloni (lungi, trei sferturi sau scurţi) şi fuste peste genunchi dar care au o lungime decentă. Fustele speciale pentru jocul de golf sunt lejere şi au pantaloni scurţi de tip colanţi pe dedesubt.

Rochiile cu guler polo sau fustele-pantaloni peste genunchi sunt de asemenea opţiuni populare.

Fustele strâmte sau lungi nu sunt potrivite deoarece împiedică mişcarea specifică swingului de golf. Blugii, rochiile de plaja sau pantalonii de trening nu sunt acceptate în golf.

Şosete şi pantofii de golf

Dacă la prima experienţă cu golful pe driving range pot fi acceptaţi pantofi sport normali, pe terenul de golf sunt necesari pantofi specifici jocului care ajută să menţină stabilitatea picioarelor în timpul swingului. Pantofii de golf vin într-o varietate de stiluri şi combinaţii de culori. Şosetele joase (sau no-show) sunt cele mai populare alegeri în acest anotimp.

Accesorii

Mănuşile de golf sunt purtate în primul rând pentru a menţine un contact ferm între mâna dumneavoastră non-dominantă şi crosa de golf şi sunt de obicei confecţionate din piele.

O şapcă sau o pălărie vă ajută să vă protejaţi de soare şi în acelaşi timp să avţti o mai bună vizibilitate.

Dacă încă aveţi îndoieli, puteţi veni cu ţinuta de la birou, dar renunţaţi la pantofii cu toc în favoarea celor sport. Dacă ţinuta este adecvată pentru business, ar trebui să fie potrivită pentru golf! De restul detaliilor ne ocupăm noi.

Cele care doresc totuşi ţinute complete pentru jocul de golf, acestea se pot cumpăra de la magazinul ProShop al Stejarii Golf Driving Range sau de la magazinele celor doua simulatoare de golf din Bucuresti: Golf Room si Champ du Golf.

Sponsorii oficiali al Women’s Golf Day sunt: BRD Groupe Societe GeneraleALD AutomotiveArcadia Apartments Domenii şi Excellence Cars. Partenerii evenimentului sunt: IvathermCrama RoternbergCanah Aqua CarpaticaHappy TourLeonidasTheodora Golf  Club şi Lighthouse Golf and Spa Resort.

read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO