Căutare

Share this article

Un zbor cu elicopterul este probabil una dintre cele mai fascinante experiențe pe care le poți trăi în viață, mai ales dacă ești pasionat de situații ce-ți pun în mișcare adrenalina.

În perioada preadolescenței mele, îmi amintesc că mă uitam cu mama la telenovele și era aceeași scenă clasică peste tot: ea fată săracă lipită, el un băiat atât de bogat care, pe lângă faptul că îi făcea o mulțime de cadouri, uneori o invita și într-o călătorie surpriză în care o ducea cu elicopterul. De fapt, aceeași scenă am văzut-o și în Fifty Shades of Grey. La vremea respectivă mi se părea că nu e nimic mai tare pe lumea asta, nu există declarație mai mare de dragoste decât să ți se aștearnă un elicopter la picioare. Nu am ajuns niciodată să mă plimb cu elicopterul, așa că dacă stau bine să mă gândesc, lucrul acesta nu și-a pierdut prea mult din valoare în mintea mea.

Foto: Shutterstock

Așa că m-am pus pe treabă, și am început să fac research pentru a afla ce trebuie să faci, cât trebuie să plătești și ce poți vedea în timpul unui zbor cu elicopterul.

La prima vedere, sunt nenumărate companii care oferă zbor de agrement cu elicopterul. Tu nu ai nevoie decât de bani. Sau eu, căci al meu a fost visul inițial.

Trebuie să îți stabilești de la început obiectivul: unde vrei să ajungi, ce vrei să vezi și cât ești dispus să plătești?

Poți vedea Bucureștiul de sus, poți da o fugă în Transilvania și să survolezi castelul lui Dracula, poți merge la Constanța sau poți face cam orice îți trece prin minte.

De ce experiențe te poți bucura în timpul unui zbor cu elicopterul?

În primul rând tu vei închiria un elicopter cu pilot. În funcție de mărimea elicopterului, mai poți aduce cu tine una, două sau mai multe persoane. Important este să știi care este ocazia cu care închiriezi elicopterul și ce vrei să faci mai departe. O poți cere în căsătorie pe iubita ta în timpul unui zbor cu elicopterul. Sau, o poți duce la heliport, o rogi să urce, zburați o jumătate de oră și, în mijlocul unui platou muntos din Bucegi, cobori, îngenunchezi și îi ceri mâna. Ce poate fi mai romantic.

Foto: Shutterstock

Mai apoi, o poți invita la restaurant. Dar la fel de bine, invitații tăi pot fi niște parteneri de afaceri foarte importanți. Tu doar plătești pachetul, te asiguri că invitații sosesc la heliport, vă urcați în elicopter, sunteți lăsați la restaurant, cinați, iar apoi sunteți duși cu elicopterul înapoi.

Poți vizita cam orice îți trece prin cap.

Cât costă un zbor cu elicopterul?

Cum spuneam, nu e deloc ieftin, însă pentru o experiență de neuitat, chiar merită prețul. Un tur deasupra Bucureștiului costă în jur de 2000 de lei, pentru aproximativ 30 de minute de zbor. Dacă vrei să mergi pe o distanță mai mare, prețul crește direct proporțional cu kilometrii parcurși.

Dacă vrei să alegi pachetul cinei cu elicopterul, trebuie să plătești vreo 650 de euro, bani în care cina și sticla de vin sunt incluse. La fel și dacă vrei doar să bei o șampanie și să-ți ceri iubita în căsătorie, trebuie ca, pe lângă prețul inelului, să mai pregătești vreo 700 de euro pentru experiența unui zbor cu elicopterul.

Foto: Shutterstock

Cu aproximativ 1500 de lei poți face un tur cu elicopterul al Cazinoului din Constanța, al cetății Histria sau un tur romantic al Deltei Dunării. Pentru acestea din urmă prețul este puțin mai mare, dar merită.

Am căutat pentru tine câteva oferte pentru un zbor cu elicopterul:

JTAir

Închiriere Elicoptere

Smart Experience

RoExtrem

7Sky Helicopters

Fly Company

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO