Zece lucruri probabil neștiute despre Warren Buffett - LIFE.ro

Căutare

Share this article

1. Warren Buffett a fost căsătorit de două ori, cu Susan Thompson, cu care i-a avut și pe cei trei copii, Susie, Howard și Peter, iar a doua oară cu Astrid Menks, femeia care i-a fost alături după ce Susan a ales să plece. Cei trei însă au rămas în relații foarte bune, așa încât felicitările de Crăciun sau invitațiile formale pe care le expediau erau semnate de toți trei: Warren, Susie și Astrid. Cea de-a doua nuntă s-a petrecut în casa fiicei celei mari ale lui Warren. Astrid avea 60 de ani, iar mirele, 76.

2. Una dintre primele lui iubiri era vrăjită de ukulele, iar Warren a învățat instrumentul pentru a o cuceri. Femeia a fost de neclintit, iar Warren a rămas cu pasiunea pentru chitara hawaiană.

3. A dezmoștenit-o pe nepoata sa, Nicole (fiica adoptivă a lui Peter), după ce aceasta a acceptat să facă parte din documentarul lui Jamie Johnson, „1procent”, un film care vorbește de inechitate socială între elita super-bogată a Americii și restul cetățenilor ei. În scrisoarea pe care i-a trimis-o lui Nicole miliardarul a punctat: ”Nu te consider parte din familie și nu ai fost nici emoțional, nici legal adoptată de mine”. Nicole a fost susținută financiar până la 28 de ani.

4. Buffett trăiește și acum într-o casă modestă, în Omaha, Nebraska, pe care a cumpărat-o la 28 de ani, cu 31.000 de dolari.

5. Buffett a fost respins de la Harvard Business School, dar a obținut un master în economie la Columbia University.

6. Este fiul unui congresman american, Howard Buffett, și a devenit investitor la 11 ani, când a cumpărat trei acțiuni la o rafinărie de petrol, iar la vârsta de 13 ani a plătit primele taxe.

7. Este al treilea cel mai bogat om al lumii, cu 84 de miliarde de dolari, după Jeff Bezos (fondatorul Amazon) și prietenul lui, Bill Gates, cu 90 de miliarde de dolari, însă înaintea miliardarului de la Facebook, care are venituri estimate la 71 de miliarde. Buffett a promis că va dona 99% din avere, iar în 2010 a lansat „promisiunea de donație”, pe care a semnat-o, alături de Bill Gates, prin care invită mai mulți miliardari să doneze cel puțin jumătate din avere unor cauze umanitare.

8. A donat până acum peste 3,4 de miliarde de dolari, cea mai mare parte către Fundația Melinda și Bill Gates.

9. În 2012, la 81 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de prostată în stadiul IV și a făcut 44 de zile de radioterapie, după care a declarat că se simte excelent și promite că „îmi voi anunța acționarii despre modificările de sănătate. Moartea va veni într-o zi negreșit, dar sper să fie cât mai târziu”.

10. În campania electorală din 2016 a susținut candidatura lui Hillary Clinton rivala actualului președinte al SUA.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO