fbpx

Căutare

Share this article

life.ro organizează pentru al treilea an consecutiv cel mai important eveniment de golf Feminin, Women’s Golf Day, pe data de 13 iunie. Evenimentul pune accentul pe socializare şi relaxare şi este dedicat atât femeilor iubitoare de golf, dar şi celor care îşi doresc să fie iniţiate în acest domeniu. De ce? Pentru că:

Golful devine, la scară largă, un sport în care diferenţele de gen nu îşi mai au locul. Într-una dintre cele mai radicale mişcări din istoria recentă, Augusta National din SUA, unul dintre cele mai faimoase cluburi de golf din lume, a anunţat lansarea unui eveniment marcant pentru femeile din golf: campionatul amator feminin ce va avea loc pentru prima dată în 2019. O altă surpriză plăcută este că runda finală a acestui campionat va avea loc în sâmbăta dinaintea începerii the Masters, probabil cel mai urmărit turneu de golf, care adună cei mai buni jucători de golf din lume. Astfel, în 2019 cele mai bune 72 jucătoare amatoare din lume vor duce golful feminin la un alt nivel.  Această decizie este radicală şi prin faptul că Augusta a fost de zeci de ani un club dedicat exclusiv bărbaţilor şi doar în 2012, ca urmare a unor presiuni publice uriaşe, clubul şi-a deschis porţile şi a oferit calitatea de membru unor doamne, respectiv Condoleezza Rice şi Darla Moore.

La doi ani după ce Augusta şi-a schimbat politica, The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews din Scoţia, aşa-numitul the home of golf”, a mers pe aceeaşi cale, când 85% dintre membrii săi au votat în favoarea admiterii femeilor după aproximativ 260 de ani de existenţă a clubului.

Următorul pas, care nu pare prea departe în viitor, este ca PGA Tour (organizatorul principalelor turnee de golf pentru jucătorii profesionişti din America) şi LPGA (Asociaţia Jucătoarelor Profesioniste de Golf din America) să organizeze un eveniment de golf mixt, în care campionatul feminin şi cel masculin să se desfăşoare sub umbrela unei singure competiţii.

Ziua în care golful sărbătoreşte femeile

Peste tot în lume se încearcă atragerea femeilor în golf, unul dintre cele mai bune motive fiind faptul că femeile au puterea deciziei în proporţie de 85% cu privire la achiziţiile familiei şi prin urmare joacă un rol foarte important în calitate de influenceri economici. Cele mai importante achiziţii în industria de golf sunt casele din zona terenurilor de golf, apartenenţa la cluburile de golf şi vacanţele de golf, decizii în care femeile sunt foarte implicate.

Industria concepe modalităţi noi de atragere a femeilor în golf, iar Women’s Golf Day, un eveniment care a pornit din Statele Unite şi care se desfăşoară în peste 700 de cluburi de golf din peste 46 de ţări, a atras în cei doi ani de existenţă mii de femei din întreaga lume care au făcut cunoştinţă cu golful şi alte mii de femei care au sărbătorit pasiunea lor pentru acest sport care depăşeşte orice bariere de limbă, cultură sau vârstă.

life.ro susţine această mişcare globală care încurajează femeile să descopere beneficiile golfului pe toate planurile vieţii: personal, profesional, de sănătate, social şi lista poate continua.

În România, Romanian Golf Association (RGA), cea mai activă asociaţie de golf care şi-a deschis porţile în 2015, se bucură de o continuă creştere şi în ceea ce priveşte comunitatea feminină de golf. Pornind la drum cu 2 doamne membre, asociaţia număra acum 39 de membre din totalul de 160 de membri, majoritatea din zona capitalei. Începând din acest sezon, RGA se extinde şi în zona Transilvaniei, odată cu deschiderea Theodora Golf Club din Teleac, Alba. Estimările RGA spun că în România există aproximativ 1000 de jucători bărbaţi şi femei (inclusiv expaţi), iar outlookul pentru următorii ani este îmbucurător în ceea ce priveşte pasionaţii de golf.

Sub mesajul „Inspire Action”, Women’s Golf Day va fi sărbătorită la nivel mondial în peste în peste 46 de ţări şi peste 700 de locaţii de peste 29.000 de participante. Evenimentul pune accentul pe socializare şi relaxare şi este dedicat atât femeilor iubitoare de golf, dar şi celor care îşi doresc să fie iniţiate în acest domeniu.

În România, cea de-a treia ediţie a Women’s Golf Day va fi organizată de life.ro pe 13 iunie 2018 la Stejarii Driving Range cu suportul  Romanian Golf Association şi al Cătălinei Jigman, LadyCaptain, Lighthouse Golf.

Sponsorii oficiali al Women’s Golf Day sunt: BRD Groupe Societe GeneraleALD AutomotiveArcadia Apartments Domenii şi Excellence Cars. Partenerii evenimentului sunt: IvathermCrama RoternbergCanah Aqua CarpaticaHappy TourLeonidasTheodora Golf  Club şi Lighthouse Golf and Spa Resort.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO