fbpx

Căutare

Share this article

Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti îşi va deschide porţile gratuit, sâmbătă de Ziua Pământului, între orele 11.00 şi 15.00.

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătoreşte în toată lumea, fiind declarată Ziua Pământului. Din acest motiv, după cum informează news.ro, Muzeul Naţional de Geologie va oferi accesul gratuit şi ghidaj gratuit în baza unor programări prealabile pentru grupuri de minim 10 şi maxim 25 de vizitatori.

Muzeologii îi vor ghida pe cei interesaţi să viziteze acest loc prin toată istoria Pământului şi le vor explica cum fiecare verigă din evoluţia planetei este legată de un „dezastru” benefic care a creat imaginea de azi a planetei.

Ziua Pământului se sărbătoreşte din 22 aprilie 1970 când a luat fiinţă mişcarea pentru protejarea mediului ce aduce în atenţia oamenilor necesitatea protejării mediului înconjurător pentru conştientizarea importanţei conservării resurselor naturale ale lumii.

News.ro mai anunţă că Pământul a apărut în urmă cu 4,5 – 5 miliarde de ani în urma unei explozii violente numite Big-Bang.

A fost la început ca o minge de foc, acoperită de vulcani care aruncau nori de vapori şi de gaze. Aceştia, s-au adunat într-un strat gros, care a împiedicat pătrunderea razelor Soarelui. Pe măsură ce stratul se îngoşa şi se răcea, aburii s-au transformat în picături de apă şi a început să plouă. A plouat mii de ani, iar sfera de foc a început să se răcească; aşa s-au format primele oceane şi primele zone de uscat. In oceanul primordial a apărut viaţa, primele creaturi fiind compuse dintr-o singură celulă. Milioane de ani mai târziu, unele bacterii (algele verzi-albăstrui) au început să se folosească de lumina Soarelui pentru a se hrăni. A apărut oxigenul, care a dat naştere stratului de ozon, iar formele de viaţă au început să se diversifice şi să ocupe tot mai mult spaţiu. După sute de milioane de ani s-a format primul continent (Pangeea). Apoi au apărut  forme de viaţă evoluate, care au “urcat” din mare pe uscat. După alte sute de milioane de ani s-au format continentele, au apărut reptilele, iar vegetaţia a devenit mai bogată. Evoluţia a continuat de-a lungul anilor, continuă şi astăzi şi va continua, pentru că Pământul este o planetă vie, în strânsă legătură cu universul din care s-a născut”, povestesc muzeografii citaţi de news.ro.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO