fbpx

Căutare

Share this article

Dacă Lamborghini, Aston Martin şi Rolls Royce şi-au declarat deja intenţia de a aduce la viaţă noi SUV-uri, iată că şi Ferrari este pe cale de a scoate pe şosele un nou model de SUV. Zvonurile privind intenţia brandului italian (care a sărbătorit anul acesta 70 de ani de existenţă) circulau deja de multă vreme, dar iată că acum directorul executiv al mărcii, Sergio Marchionne, a confirmat, potrivit Bloomberg, că Ferrari este pe cale de a produce un nou SUV, în serie limitată. “Trebuie să învăţăm cum să gestionăm noua relaţie dintre exclusivitatea şi raritatea unui produs, apoi să echilibrăm dorinţa de creştere cu extinderea portofoliului nostru”, spune Marchionne punctând un detaliu de care cei de la Ferrari au ţinut întotdeauna cont: ultra-exclusivitatea maşinilor pe care le produc.

Creat, în primul rând, pentru a creşte vânzările, noul SUV cu patru uşi ar avea, conform zvonurilor, şi un nume ce urmează să fie înregistrat în curând: FUV (Ferrari Utility Vehicle). Ferrari, care intenţionează să-şi crească vânzările până în anul 2022, demonstrează prin această decizie că nu vrea să se autoexcludă dintr-un trend auto extrem de profitabil. O viziune cu totul nouă în comparaţie cu cea a fostului preşedinte Luca di Montezemolo, care spunea că Ferrari va continua să construiască “maşini sport cu două uşi, în niciun caz SUV-uri sau maşini cu patru portiere”.

Nu ştim deocamdată câte maşini vor alcătui această ediţie limitată şi cât va costa SUV-ul, însă experţii preconizează că celor de la Ferrari le vor lua cel puţin doi ani pentru a dezvolta proiectul.

Oricum ar fi, FUV va avea rivali serioşi, unul dintre cei mai de temut fiind Urus, de la Lamborghini, dezvăluit la Auto China în 2012 şi menit să fie scos pe piaţă în 2018.

 

Cea mai nouă creaţie a celor de la Ferrari este LaFerrari Aperta, concepută cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la înfiinţarea companiei şi licitată de curând pentru suma record de 10 milionae de dolari (devenind astfel cea mai scumpă maşină modernă vândută de o casă de licitaţie).

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO