10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cu toții avem filmele noastre preferate, pe care le urmărim la nesfârșit, însă aici avem o listă cu 10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori.

Când vorbim de filmele preferate, vorbim de cele care ne fac să râdem, să plângem și să trăim intens o mulțime de emoții. Dar cum rămâne cu filmele pe care toată lumea ar trebui să le vadă măcar o dată în viață? Dacă ești în căutarea unei liste de filme care trebuie văzute, ai ajuns în locul potrivit. Iată primele 10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori.

The Shawshank Redemption

Dacă nu ai văzut The Shawshank Redemption, atunci ai pierdut unul dintre cele mai grozave filme din toate timpurile. Povestea îl urmărește pe Andy Dufresne, un bărbat care este închis pe nedrept pentru uciderea soției sale și a iubitului ei. În timp ce se află în închisoare, Andy se împrietenește cu Red, un coleg deținut, și împreună pun la cale un plan pentru a scăpa din Shawshank.

Filmul este un rollercoaster emoționant, cu momente de speranță și disperare, râsete și lacrimi. Este o poveste cu adevărat puternică despre spiritul uman și rezistența sufletului uman. Dacă nu l-ai văzut încă, caută-l și urmărește-l cât mai curând posibil.

10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori: Forrest Gump

Forrest Gump este o poveste plină de căldură a unui om simplu care continuă să aibă o viață extraordinară. Filmul îl urmărește pe Forrest (interpretat de Tom Hanks) pornind din copilăria sa în Alabama, serviciul militar în războiul din Vietnam, până în ultimii ani ca pescar de creveți. Pe parcurs, Forrest întâlnește o distribuție de personaje pline de culoare și trăiește unele dintre cele mai importante evenimente ale secolului al XX-lea.

Deși a fost lansat acum peste 30 de ani, Forrest Gump rămâne unul dintre cele mai populare filme din toate timpurile. Este un film care te va face să râzi, să plângi și poate chiar să te gândești puțin la viață și la posibilitățile ei.

The Dark Knight

The Dark Knight este unul dintre cele mai populare și cunoscute filme cu supereroi din toate timpurile. Filmul îl urmărește pe Bruce Wayne/Batman, care trebuie să-l împiedice pe Joker să provoace haos în Gotham City. Filmul prezintă o interpretare excelentă a lui Christian Bale, Heath Ledger și Aaron Eckhart, precum și secvențe de acțiune incredibile și o poveste grozavă.

10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori: The Godfather

Există o mulțime de filme grozave, dar puține sunt la fel de atemporale și influente, puține sunt capodopere cum este The Godfather. Acest film clasic spune povestea familiei Corleone, una dintre cele mai puternice familii criminale din America. Don Vito Corleone este capul familiei, iar fiii lui, Sonny, Michael și Fredo, au toți roluri de jucat în afacere. Filmul urmărește viața lor în timp ce au de-a face cu familii rivale, trădare și crimă.

Nașul este considerat în general unul dintre cele mai grozave filme realizate vreodată. A câștigat mai multe premii Oscar și este adesea citat ca o inspirație de alți realizatori de film. Dacă nu l-ai văzut încă, asigură-te că îl adaugi la lista de filme de vizionat.

The Silence of the Lambs

The Silence of the Lambs este un film de groază psihologică, din 1991, regizat de Jonathan Demme și cu Jodie Foster, Anthony Hopkins și Scott Glenn în rolurile principale. Filmul urmărește un stagiar FBI care are sarcina de a prinde un criminal în serie poreclit „Buffalo Bill”. The Silence of the Lambs a fost lansat cu aprecierea criticilor și a câștigat cinci premii Oscar, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor (Hopkins) și cea mai bună actriță (Foster).

10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori: Back to the Future

Dacă nu ai văzut Back to the Future, pierzi unul dintre cele mai emblematice filme ale anilor 80. Filmul îl urmărește pe Marty McFly (interpretat de Michael J. Fox) în timp ce acesta călătorește accidental înapoi în timp, până în 1955 și trebuie să găsească o modalitate de a se întoarce în viitor. Pe parcurs, își întâlnește părinții când erau adolescenți și trebuie să se asigure că se îndrăgostesc, altfel nu se va naște niciodată. Este un film amuzant și plin de căldură pe care toată lumea ar trebui să-l vadă măcar o dată.

The Green Mile

Dacă nu ai văzut niciodată The Green Mile, pierderea e a ta. Acest film este bazat pe romanul omonim al lui Stephen King și spune povestea unui condamnat la moarte care are un dar special.

The Green Mile este un film puternic din punct de vedere emoțional și tulburător, care va rămâne mult timp în memorie după ce l-ai vizionat. Se bazează pe talentele uimitoare ale lui Tom Hanks, Michael Clarke Duncan și Sam Rockwell și este regizat de Frank Darabont.

10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori: Jurassic Park

Jurassic Park este un clasic fantasy care spune povestea unui grup de oameni de știință care au clonat dinozauri și au creat un parc tematic cu creaturile preistorice. Filmul este plin de acțiune, suspans și efecte speciale uimitoare. Jurassic Park este un must-see pentru orice fan film.

The Postman

The Postman este un film științifico-fantastic post-apocaliptic lansat în 1997. Kevin Costner apare în rolul unui bărbat care devine primul poștaș dintr-o lume nouă în care Statele Unite au fost distruse de războiul nuclear.

The Postman nu a fost un succes comercial când a fost lansat pentru prima dată, dar de atunci a câștigat titlul de cult. Acum este considerat unul dintre cele mai bune filme post-apocaliptice realizate vreodată.

10 filme clasice pe care trebuie să le vezi înainte să mori: Groundhog Day

Groundhog Day este unul dintre cele mai populare și cunoscute filme de sărbători realizate vreodată. Filmul urmărește povestea lui Phil Connors (interpretat de Bill Murray), un meteorolog TV cinic care este trimis să acopere evenimentul Groundhog Day din Punxsutawney, Pennsylvania. Inițial, Phil nu este entuziasmat de sarcină, dar în curând se trezește blocat într-o buclă temporală, retrăind aceeași zi din nou și din nou.

În timp ce Groundhog Day poate să nu fie cel mai stimulant film din punct de vedere intelectual, este totuși un film incredibil de distractiv. În plus, are câteva lecții importante de viață care să ne învețe despre cum să profităm la maximum de timpul nostru pe acest pământ.

Citește și: 10 filme clasice de neratat: sunt gratis, pe YouTube!

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora