10 locații în care s-a filmat Star Wars pe care le poți vizita - LIFE.ro
Mergi la conținut

10 locații în care s-a filmat Star Wars pe care le poți vizita

Unde s-a filmat Star Wars? Și cum poți ajunge să vizitezi unele dintre cele mai cunoscute locații folosite de producătorii francizei?
Share this article

Franciza Star Wars se îmbogățește în fiecare an cu noi și noi aventuri: de la simpaticul Baby Yoda din serialul „The Mandalorian” produs de Disney+, la eroii rebeli din „Star Wars: Rise of the Resistance”. Așa că, pentru cei mai aventuroși fani, vă invităm să călătoriți acolo unde au fost filmate momentele voastre preferate.

Ajungem în deșertul Jedha sau la cina din casa copilăriei lui Luke Skywalker și traversăm toată lumea, din Iordania până în Anglia, Bolivia, Islanda până în Tunisia. Forța fie cu voi!

Deșertul Wadi Rum, Iordania

Un film Star Wars parcă nu este complet fără un deșert. Așa că dacă ajungeți în Iordania, trebuie să mergeți neapărat în Wadi Rum – locație folosită în „The Rise of Skywalker”. De asemenea, aceast loc supranumit și Valea Lunii a fost folosit și ca luna din Jedha în  „Rogue One”. De altfel, Wadi Rum este o locație frecvent aleasă de către producătorii de filme, aici a fost pe Marte și Matt Damon în „The Martian”.

Star Wars
Sursă: Visit Jordan

Puzzlewood, Gloucestershire, Marea Britanie

Poteci rătăcite. Stânci mușuroase. Arbori răsuciți. Nu este de mirare că Puzzlewood, care se află în Pădurea Dean din Țara Galilor, a fost ales pentru Star Wars. De altfel, aici s-a filmat și „Merlin” sau „Doctor Who”. Dar „Star Wars: The Force Awakens” a fost filmul care a pus într-adevăr Puzzlewood pe harta călătoriei. Aici, în pădurile din împrejurimile Takodana, Rey îl întâlnește pe Kylo Ren.

La Grande Dune, în apropiere de Nefta, Tunisia

Vă mai amintiți igloul lui Luke? Ei bine, acesta a fost filmat la aproximativ 300 de kilometri distanță de lacul de sare uscat din Chott El Jerid. Puteți ajunge cu mașina folosind coordonatele GPS 33° 50’34.42″ N, 7° 46’44.48″ E.

Craterele din jur au fost create ulterior pentru a da iluzia de casă subterană. Igloul din filmul din 1977 a fost demontat și reconstruit pentru „Atacul clonelor” și ulterior restaurat de un fan.

Iar locurile folosite în Star Wars nu se opresc aici. În apropiere se află La Grande Dune, situl Marii Dune. Și la aproximativ 30 de minute de iglou se află satul Mos Espa, orașul din spațiu în care Anakin a fost descoperit ca un tânăr sclav.

Star Wars
Sursă: CNN

Salar de Uyuni, Bolivia

Platoul de sare din Bolivia a fost folosit extrem de spectaculos într-o scenă de luptă dintre Rezistență și Primul Ordin în „Ultimul Jedi”. Apoi, deșertul a fost folosit drept o planetă minieră îndepărtată din Crait, acolo unde se găsea un avanpost rebel.

Vulcanul Krafla, Islanda

Krafla și Lacul Mývatn din apropiere au devenit celebre odată cu fenomenul „Game of Thrones”. Însă, acestea au fost folosite și în „Rogue One” – de data aceasta Krafla, vulcanul activ de pe această insulă nordică, a fost folosit pentru a ilustra planeta Eadu, lovită de furtună în teritoriile exterioare.

Star Wars

Ghețarul Hardangerjøkulen și sătucul Finse, Norvegia

Exterioarele de gheață din „The Empire Strikes Back” au fost filmate în micuțul sat Finse, din Norvegia. Echipa a fost cazată la hotelul Finse 1222, unde au fost filmate scenele cu furtuna de zăpadă. Iar principalele scene ale câmpului de luptă au fost filmate pe ghețarul din apropiere. Aici, în lunile martie și aprilie, cerul este senin și încă este multă zăpadă, așa că vă puteți bucura de câteva drumeții incredibile și, astfel, să vizitați și locațiile folosite în Star Wars.

Star Wars

Villa del Balbianello, Lenno, Italia

În „Atacul clonelor”, Anakin și Padme se ascund într-un refugiu pe un lac. Iar această locație este o alegere destul de populară pentru cei care vizitează zona Milano, respectiv Lacul Como din Italia. Aici, în vârful unei peninsule împădurite, o zonă accesibilă doar cu barca, a fost construită în 1787 Villa del Balbianello pentru cardinalul Angelo Maria Durini.

Tot aici a venit și James Bond pentru a filma „Casino Royale”. Însă, pentru Star Wars exterioarele au fost modificate total, dar este destul de ușor de găsit și recunosc balconul în care se sărută Anakin și Padme.

Plaza de Espana, Seville, Spania

Când Padme și Anakin ajung în Theed într-o piață din afara palatului, se aflau de fapt în această piață construită pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929. În realitate, piața este un semicerc într-o groapă cu patru poduri, însă pentru scenele din „Atacul clonelor” și „Amenințarea fantomă” aceasta a fost extinsă în post producție astfel încât să formeze un cerc complet, iar clădirea a fost modificată pentru a include turnurile și cupolele verzi din Naboo.

Star Wars

Insula Skellig Michael, Irlanda

Finalul pentru „Trezirea forței” a fost filmat la ruinele unei mânăstiri din secolul al VII-lea care se află pe creasta abruptă a insulei Skellig Michael. De altfel, locația apare și în „Ultimul Jedi” – în timp ce Rey se apropie de Luke Skywalker în ascunzătoarea sa misterioasă.

Cu toate că este spectaculoasă, insula situată la 12 kilometri de coasta sud vestică a Irlandei și aflată în patrimoniul mondial UNESCO, este destul de greu accesibilă, așa că descurajează foarte mulți curajoși. Dar, folosiți forța (!) pentru că o astfel de călătorie merită toate riscurile.

Dubrovnik, Croația

Frumosul oraș medieval apare în „Ultimul Jedi” sub numele de Canto Bight, un oraș cu jocuri de noroc, realizat în versiunea „Star Wars”. Dubrovnik a devenit, însă, o locație foarte cunoscută, în special datorită serialului „Game of Thrones”. Tocmai de aceeea este și extrem de aglomerat, mai ales în sezon – așa că, recomandarea noastră este să evitați lunile de vară pentru o astfel de călătorie.

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora