10 lucruri amuzante, mai puțin știute despre Forest Gump - LIFE.ro
Mergi la conținut

10 lucruri amuzante, mai puțin știute despre Forest Gump

Au trecut 30 de ani de când Forrest Gump a fost lansat în cinematografe. Filmul a câștigat o mulțime de premii Oscar.
Share this article

Au trecut 30 de ani de când Forrest Gump a fost lansat în cinematografe. Filmul a câștigat premiile Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor pentru Tom Hanks, Cel mai bun regizor pentru Robert Zemeckis și Cel mai bun scenariu. Este unul dintre cele mai iubite filme realizate vreodată, dar în același timp a fost catalogat și ca fiind unul dintre cele mai supraevaluate. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri amuzante, dar foarte interesante pe care puțini dintre noi le știm despre Forest Gump:

Citește și: Viața lui Tom Hanks. 27 de lucruri mai puțin știute despre legenda Hollywood-ului

  • Cu fiecare tranziție de vârstă a lui Forrest, un lucru rămâne același – în prima scenă a fiecărei tranziții poartă o cămașă albastră în carouri.
  • Când Forrest se ridică să vorbească la mitingul din Washington, la mitingul din Vietnam, microfonul este scos din priză și nu-l poți auzi. Potrivit lui Tom Hanks, el spune: „Uneori, când oamenii pleacă în Vietnam, se întorc acasă la mamele lor fără picioare. Uneori nu se mai întorc acasă deloc. Acesta este un lucru rău. Asta e tot ce am de spus despre asta”.
  • Când Forrest învață să joace ping-pong în infirmerie, un alt soldat îi spune că șmecheria este „să fie cu ochii pe minge”. După acel moment, ori de câte ori i se arată jucând ping-pong, nu mai clipește niciodată.
  • Replica: „Numele meu este Forrest Gump. Oamenii îmi spun Forrest Gump”, a fost improvizată de Tom Hanks în timpul filmării scenei, iar regizorului Robert Zemeckis i-a plăcut atât de mult încât a decis să o păstreze.
  • Fiecare fotografie a lui Forrest din timpul filmului îl arată pe Tom Hanks cu ochii închiși.
  • Bill Murray, John Travolta și Chevy Chase au refuzat rolul lui Forrest Gump. Demi Moore și Nicole Kidman au refuzat rolul lui Jenny Curran. David Alan Grier, Ice Cube și Dave Chappelle au refuzat rolul lui Bubba.
  • Scena de alergare a fost inspirată de un eveniment real. În 1982, Louis Michael Figueroa, în vârstă de 16 ani, a alergat din New Jersey până în San Francisco pentru Societatea Americană de Cancer, inspirând, fără să știe, o replică pentru celebra alergare a lui Forrest Gump pe marele ecran. „Am pus un picior în fața celuilalt”, spune acesta. „Când sunt obosit, dorm. Când mi se face foame, mănânc. Când trebuie să mă duc la baie, mă duc.”
  • Kurt Russell a declarat că a făcut vocea lui Elvis Presley (necreditat) în film.
  • Numele de familie al lui Jenny, Curran, nu este rostit niciodată în film. Singurele locuri în care îl poți găsi sunt pe spatele unui plic pe care Forrest i l-a trimis lui Jenny în timp ce se afla în Vietnam, pe cutia poștală a acesteia când este copil și pe scrisorile care îi sunt returnate în spital.
  • Tom Hanks nu a fost plătit pentru acest film. În schimb, el a luat puncte procentuale care i-au adus în cele din urmă în jur de 40 de milioane de dolari.

Foto: Pinterest

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora