20 de filme de văzut în 2018, de la comedii la drame (partea 1)
Mergi la conținut

20 de filme de văzut în 2018 (partea 1)

Pe lista scurtă a filmelor de neratat în 2018 am trecut filme cu distribuţii mari şi regizori prestigioşi, sequel-uri pe care fanii le aşteaptă de mult, titluri pentru care putem pune pariu că vor fi blockbustere. Găsiţi mai jos lista noastră de 20 de filme de văzut în 2018!
Share this article

Pe lista scurtă a filmelor de neratat în 2018 am trecut proiecte despre care am auzit vorbindu-se de multă vreme, filme cu distribuţii mari şi regizori prestigioşi, sequel-uri pe care fanii le aşteaptă de mult, titluri pentru care putem pune pariu că vor fi blockbustere. Găsiţi mai jos lista noastră de 20 de filme de văzut în 2018. Multe dintre acestea nu şi-au anunţat data premierei internaţionale, aşa că vă spunem (măcar) când apar în cinematografele din Statele Unite. Începem cu filmele care apar în prima jumătate a anului.

1. The Party (16 februarie)

filme de văzut în 2018

Regizoarea Sally Potter revine pe ecrane cu o distribuţie de zile mari. Kristin Scott Thomas, Patricia Clarkson, Timothy Spall, Bruno Ganz, Cherry Jones, Emily Mortimer şi Cillian Murphy se întâlnesc pentru o petrecere cel puţin stranie. Umor negru, scene bine jucate, răsturnări de situaţie, într-o capodoperă alb-negru care durează 71 de minute. Punem pariu că după premiera asta o să vreţi să revedeţi filmele lui Sally Potter!

2. Annihilation (23 februarie)

Regizorul Alex Garland este cunoscut cinefililor pentru „Ex Machina”, un film de referinţă,care a câştigat Oscarul pentru efecte vizuale. Filmul „Annihilation” se bazează pe romanul omonim semnat de Jeff VanderMeer şi se bucură de o distribuţie din care fac parte Natalie Portman, Oscar Isaac, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez şi Tessa Thompson. Nu e un film pentru cei slabi de înger şi nici pentru cei cărora nu le plac elementele de sci-fi. Găsiţi trailerul mai jos, dar vă recomandăm să vedeţi întreg filmul.

3. Red Sparrow (2 martie)

După ce ne-a uimit anul trecut în filmul „Mother!”, Jennifer Lawrence se  reîntâlneşte cu regizorul Francis Lawrence (cel care a semnat ultimele trei filme „Hunger Games”). Romanul aflat la baza filmului este semnat de fostul agent CIA Jason Matthews, aşa că nu e de mirare că o vom vedea pe Jennifer Lawrence în rolul Dominikăi Egorova, o balerină din Rusia devenită spion. Din distribuţie mai fac parte Mary-Louise Parker, Jeremy Irons şi Joel Edgerton. Multe dintre scene au fost filmate în Slovacia, Austria şi Anglia.

4. Isle Of Dogs (23 martie)

Noul film semnat de Wes Anderson este aşteptat de cinefilii din lumea întreagă. Ne-a lipsit „joaca” regizorului care n-a mai filmat nimic de la „The Grand Budapest Hotel” încoace. Filmul „Isle of Dogs” marchează cea de-a doua „expediţie” a lui Anderson în lumea filmelor stop-motion animation (după „Fantastic Mr. Fox”). „Insula câinilor” ne poartă în călătoria unui băieţel care l-a pierdut pe Rex, câinele său. La „joaca” lui Anderson au participat şi Bryan Cranston, Edward Norton, Greta Gerwig, Tilda Swinton, Bob Balaban. Nu-i aşa că abia aşteptaţi să-l vedeţi?

5. Mary Magdalene (30 martie)

Filmul „Maria Magdalena” trebuia să apară în 2017, de Thanksgiving, dar va fi lansat de Paşte anul acesta. Criticii se întreabă deja dacă Joaquin Phoenix poate fi la fel de convingător în rolul lui Iisus, aşa cum  fost în rolul lui Johnny Cash. Sunt întrebări legate şi de „statutul” distribuitorului din State (The Weinstein Company), după întreg scandalul Weinstein de la Hollywood.

Joaquin Phoenix joacă alături de partenera sa de viaţă, Rooney Mara, lucru care va pune sare şi piper peste (şi-aşa numeroasele) teorii şi speculaţii bazate pe povestea biblică a Mariei Magdalena şi a lui Iisus.

6. Avengers: Infinity War (4 mai)

Filmul acesta este „mană cerească” pentru fanii Marvel. În această peliculă îşi dau întâlnire cei mai îndrăgiţi dintre super-eroi. Despre distribuţie nici nu mai pomenim! Va fi o reuniune de gală, în care „vom pune cap la cap” tot ceea ce ştim din celelalte producţii Marvel. Va fi un festin pentru fani! Şi – garantăm – un blockbuster.

7. Ocean’s 8 (8 iunie)

Sandra Bullock, Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Anne Hathaway, Rihanna, Helena Bonham Carter şi Awkwafina. Ele sunt cele 8 care ne vor capta atenţia la vară. Se anunţă deja un film plin de suspans şi umor, o continuare „deşteaptă” a celebrei serii „Ocean’s”. Este un film pe care criticii l-au trecut deja pe lista blockbuster-elor verii. Must see!

8. The Incredibles 2 (15 iunie)

Au trecut 14 ani de când s-a lansat prima parte a filmului. Da, aţi citit bine: paisprezece! Dar niciodată nu e prea târziu pentru un sequel bun. „The Incredibles” ajunge în cinematografe la vară şi va relua povestea de acolo de unde am lăsat-o: vom vedea ce se întâmpl atunci când Helen trebuie să plece să salveze lumea, lăsându-l pe Bob să aibă grijă de familie. Actorii Helen Hunt şi Craig T. Nelson îşi împrumută, din nou, vocile pentru acest film.

9. Jurassic Park: Fallen Kingdom (22 iunie)

Owen (Chris Pratt) şi Claire (Bryce Dallas Howard) se rentorc pe Isla Nublar cu speranţa că pot salva dinozaurii de la o iminentă erupţie vulcanică. Povestea se complică pe măsură ce se duce lupta conra cronometru cu timpul: se vor descoperi noi specii de dinozauri înfiorători, dar şi un complot care pune în pericol planeta. Scenariul poate părea „de basm”, dar suntem curioşi să vedem viziunea regizorului spaniol J.A. Bayona.

10. Sicario 2: Soldado (29 iunie)

Filmul „Sicario”, semnat de Denis Villeneuve în 2015, a realizat record de încasări şi a cules trei nominalizări la Oscar. Scenaristul Taylor Sheridan şi-a dorit să continue povestea „Sicario” cu sequelul „Soldado”, însă acum lipsesc de pe platoul de filmare şi Villeneuve, şi directorul de imagine Roger Deakins, şi actriţa Emily Blunt. Sequelul este regizat de italianul Stefano Sollima şi se va concentra pe rolurile interpretate de Benicio Del Toro şi Josh Brolin şi pe povestea celor care vor să anihileze un periculos cartel al drogurilor.

Citiţi continuarea articolului săptămâna viitoare, pe life.ro

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora