4 cele mai populare parcuri de aventură. Lângă București. - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ce dacă s-a sfârșit Vacanța Mare? Un sfârșit de săptămână într-un parc de aventură at putea rivaliza îndrăzneț cu o vacanță. Noi ți-am pregătit detaliile esențiale pentru a alege cel mai potrivit loc de aventură la mai puțin de 40 de minute de București.

Edenland Park

  • acces cu bicicletă, căsuțe în copac, de închiriat peste noapte, internet wireless gratuit, parcare gratuită, acces cu câini (dacă patrupedul are lesă și este în permanență supravegheat)

Vorbim despre un spațiu de aventură care se află în pădurea Balotești, la 20 de minute de mers cu mașina, din București (să zicem că  într-o zi de week-end). Dacă mașina este în service, iar bicicletele au rămas la casa de vacanță, poți ajunge cu orice microbuz în direcția Ploiești- DN1 (stația de urcare se află la Casa Presei Libere) sau cu un autobuz, o linie pre-orășenească, 449.

Edenland promite aventură și gazdele sunt pregătite să poți petrece o zi acolo, fără să te plictisești, nici tu, nici copiii: trasee în copaci, perete de escaladă, un altfel de bungee-jumping, închiriere de biciclete, ferma animalelor, ateliere de pictură sau echitație. Pentru copiii mai mari există paintball sau tir cu arcul și airsoft.

Căsuțele din copac sunt construite pentru a te trimite exact în lumea lui Tolkien și pot fi închiriate peste noapte. Verifică înainte pe site pentru că trebuie achitat costul integral înainte de vizită, iar accesul cu animale de companie este interzis!

Prețuri: pentru traseele în copaci, de 3 ore, copiii sub 10 ani plătesc 30 de lei, adolescenții, 40 de lei, iar adulții 50 de lei. Există un ”pachet de familie”, pentru 3-5 membri (cu cel puțin un adult), care presupune o reducere pe care o vei afla la recepție.

Unde mănânci? Meniu a la carte în restaurant ”La muma pădurii”, dar și burgeri, clătite, plăcinte boierești sau înghețată. Noi vă recomandăm să verificați programul ofertelor de masă, pe site, înainte de a porni la drum.

Parcare este păzită și gratuită. Poți intra cu bicicleta personală fără alte costuri. Accesul în parc însă, indiferent de activitățile la care te aventurezi, costă (10 lei pentru adulți, 5 lei pentru copiii peste 3 ani)

Edenland este deschis de luni până luni, de dimineață până la apusul soarelui, dar își rezervă decizia de a închide parcul dacă vremea sau prognoza meteo o recomandă.

Parc Aventura Comana

  • dacă vrei să vezi și altceva în zonă: Moara hârtie, Mănăstirea Comana și Rezervația Naturală Comana – ecosistem cu flora și faună protejate de lege (nu se pescuiește!)

Parcul de aventură se află în pădurea Comana, în incinta resortului Casa Comana, și se află la 38 de kilometri de Capitală, pe DN5, în direcția Giurgiu. Atenție la ieșirea din Comuna 1 Decembrie pentru că imediat după podul peste râul Argeș trebuie să ieșiți din DN5, la sensul giratoiu, spre stânga. Poți lăsa mașina și să iei bicicleta, iar cei care au mai făcut-o te sfătuiesc să mergi pe traseul de-a lungul râului Argeș.

Dacă ai trecut de obstacole și neprevăzut, la Comana te așteaptă aventura cu perete de escaladă, tiroliană peste lac, tir cu arcul, închiriere de biciclete, teren de tenis, caiac, plimbare cu trăsura sau zbor cu moto-parapanta. Organizatorii au amenajat șase trasee pentru copii și trei pentru adulți, cu dificultate progresivă.

Unde mănânci? În restaurantul Casa Comana.

Prețuri: durata traseului, în care este inclusă și tiroliana, este de 3 ore și costă 50 de lei. Pentru escaladă la perete plătești 40 de lei/oră, tirul cu arcul se taxează la jumătate de oră și la 5 săgeți (10 lei). Atenție! Dacă pierzi săgețile te costă în plus! Un zbor cu moto-parapanta este 250 de lei pentru 10 minute, dar merită!

Parcul este deschis tot timpul săptămânii, de la ora 9.00 până la 5.00 sau până la 7.00 după-masa (în weekend). Atenție! Parcul are o politică de rezervări pe care va trebui să o verifici telefonic cu ei înainte de a porni la drum.

Extreme Park Cernica

  • spațiu de picnic și grătar, cea mai lungă tiroliană, pescuit sportiv în lacul Cernica, acceptă plata cu card

Parcul se află în comuna Cernica, în incinta complexului Phoenix Park, și propune cea mai lungă tiroliană, 800 de metri peste lacul Cernica, dar și trasee de o dificultate progresivă, pentru adulți și copii. Vârsta minimă de participare este de 4 ani, echipamentele se închiriază din incinta complexului și nu este permis accesul cu echipament personal.

Unde mănânci? La restaurantul din incinta resortului. Dacă nu te interesează exercițiul fizic, există spații amenajate pentru picnic și zonă de grătar, iar prețul pentru o masă este de 15 lei.

Prețuri: traseele pentru copiii sub 12 ani ajung la 35 de lei pentru trei ore, în vreme ce traselele pentru adolescenți și adulți ajung la 45 de lei. Tiroliana costă 20 de lei, iar timpul de așteptare depinde de câți doritori sunt înaintea ta și de îndemânarea lor. Accesul în zona de paintball, cu 100 de bile, te costă 30 de lei.

Parcul funcționează de luni până vineri, de la 9.00 la 6.00 seara, iar la sfârșit de săptămână programul se prelungește până la 7.30 seara.

Aventura Parc Herăstrău

  • este în oraș, 4 trasee de dificultate medie.

În parcul Herăstrău din nordul Capitalei, lângă Grădina japoneză, este amenajat un parc de aventură cu trasee de dificultate medie. Vârsta minimă acceptată este 4 ani.

Taxa de intrare: Pentru copii, tariful pentru 2 ore este de 35 de lei, iar adulții plătesc 45 de lei. Fiecare oră în plus se plătește cu 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți

Orar: Parcul este deschis zilnic, între orele 10.00 și 8.00 seara.

Tu în ce parc ai fost în ultimele două luni?

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora