fbpx

Căutare

Share this article

Multe țări din Europa au palate reprezentative pentru istoria lor. Vorbim despre locuri care impresionează prin arhitectură, în care se află diverse opere de artă și de care turiștii sunt captivați. 

În acest articol vei găsi așadar cinci recomandări de palate din Europa pe care merită să le vizitezi  măcar o dată în viață:

1. Palatul Schonbrunn – Istoria acestui palat a început în anul 1569. Pe atunci, aici se afla doar un conac, însă împăratul Maximilian al II-lea a adus în  zonă fazani, rațe,  cerbi și mistreți, pe care dorea să îi vâneze.  Din  1630, locația  s-a transformat într-un veritabil palat, iar denumirea Schonbbrun apare prima dată într-un act oficial în anul 1642. Invazia turcilor din anul 1683 a afectat Schonbrunnul, dar refacerea sa a început în 1692. Acest palat este cunoscut și pentru faptul că  aici își petreceau verile membrii familiei imperiale din timpul Dinastiei  Habsburgilor. Este un loc încărcat de istorie, ce se remarcă și prin grădinile sale superbe, în care te poți pierde câteva ore bune, dar și prin  gradina zoologică aflată în apropiere. În plus, este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Austria.

2. Versailles – Arhitectura acestui palat aflat în apropiere de Paris este de-a dreptul superbă. În plus, locul este încărcat de istorie, ținând cont că a fost reședință pentru familii regale. Un alt aspect este legat de semnarea tratatului de la Versailles, în care s-a pus punct Primului Război Mondial. Cel care a avut o contribuție majoră în  construcția acestui loc a fost Ludovic al XIV-lea. El era foarte pasionat de vânătoare și a vrut să aibă un  palat în apropiere de Paris. Pe măsură ce anii au trecut au fost construite noi clădiri și a ajuns la formă  pe care  o știm în zilele noastre. Este unul dintre cele mai vizitate și faimoase obiective turistice din Europa. Peste 8 milioane de oameni îl vizitează anual, iar popularitatea sa a dus și la apariția în filme sau jocuri. Spre exemplu, pe cazino online NetBet poate fi accesat jocul Versailles Gold. Acesta este inspirat din activitatea palatului, iar printre simboluri se află inclusiv Regele Soare.

3. Palatul Buckingham – Renumitul palat din Londra a fost gazda suveranilor englezi începând cu anul 1837, de când pe tron a urcat regina Victoria. Sunt peste 770 de camere în acest palat, desfășurat pe o suprafață de 77 de mii de metri pătrați. Iar interiorul Palatului Buckingham este de-a dreptul superb, în el regăsindu-se opere de artă cunoscute de la artiști precum Rembrandt, Canaletto, Rubens și Vermeer. Ceremonia de schimbare a gărzilor este, totodată, interesantă.

4. Palacio Real – Este locul în care au loc numeroase ceremonii de stat în  Spania, dar trebuie spus că Regele Juan Carlos nu locuiește aici. În orice caz, Palacio Real e cel mai mare palat regal din  Europa. Suprafața totală este de aproximativ 135 de mii de metri pătrați, iar numărul camerelor este de 3.418. Un  bilet de intrare în acest palat costa în jur de 11 euro, dar e deschis doar parțial pentru public. Palacio Regal a fost construit în secolul al XVI-lea, dar în Ajunul  Crăciunului 1734 a ars.

5. Palatul de Iarnă  din Sankt Petersburg – Până la Revoluția din 1917, aici a avut reședința familia regală din  Rusia. Construit în 1732, acest palat reprezintă și locul în care se află celebrul muzeu Ermitaj, un obiectiv turistic ce merită vizitat cu siguranță dacă ajungi în Sankt Petersburg. În total, palatul are 1.500 de camere și arhitectura este cu siguranță impresionantă.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO