fbpx

Căutare

Share this article

Campionatul European ORC 2016 a avut loc în Grecia, la Porto Carras şi a reunit la start peste şaptezeci de ambarcaţiuni din majoritatea ţărilor europene. Ambarcaţiunile au fost împărţite în trei clase A, B şi C, în funcţie de lungimea cocii, primele două luând start comun. România a fost reprezentată atât la clasa B, cât şi la C, de ambarcaţiunile Simina, Simina 2, Mojo, Indigo şi Thea. Simina s-a clasat pe locul 24 la clasa AB după cinci zile de curse, iar Indigo pe locul 25 la clasa C. 

Traseul a fost de trei tipuri inshore, offshore şi coastal, organizatorii oferind nouă posibile variante pentru cele de tip offshore sau coastal, acestea fiind anunţate în ziua cursei în funcţie de direcţia şi intensitatea vântului. Organizarea a fost impecabilă, un moment impresionant în rândul sportivilor fiind întâmpinarea în ropote de aplauze a ofiţerilor de cursă la intrarea în port după ultima cursă din ultima zi a campionatului.

Vântul s-a lăsat aşteptat în fiecare zi a campionatului, starturile fiind programate la ora 1 în cazul curselor inshore şi 11 în cazul celor offshore. În majoritatea zilelor, acesta a fost de sub 10 noduri (foarte slab), excepţie făcând a doua şi a patra zi când rafalele au ajuns la 22 noduri. 

Campionatul European a fost câştigat de DUVETICA GREY GOOSE (ITA), skipper Daniele Augusti la clasa AB Overall şi de ELLINIXX-MUSTO (GRE), skipper Stergios Leontaridis la clasa AB Corinthian (adică fără profesionişti pe barcă). La clasa C Overall a câştigat ambarcaţiunea SCUGNIZZA-Total Lubmarine (ITA), skipper Vincenzo de Blasio, iar la C Corinthian NORTHERN LIGHT-Samer & Co Shipping, skipper Fabio Bignolini.

Ziua 1:

Ziua 2:

Ziua 3:

Ziua 4:

Ziua 5:

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO