fbpx

Căutare

Share this article

Iată 8 actori celebri care au fost victime ale agresiunilor sexuale și…au vorbit despre asta.

A vorbi împotriva abuzului sexual este întotdeauna înfricoșător, dar aceste celebrități își folosesc vocea pentru a crește gradul de conștientizare, a ajuta la eradicarea stigmatizării și a da supraviețuitorilor sentimentul că și ei pot fi auziți. Aici, celebritățile care au prezentat poveștile lor despre agresiuni sexuale și care, prin asta, continuă să-i inspire pe alții să vorbească și să se vindece.

Lady Gaga

Artista a spus că a fost violată când avea 19 ani, însă a avut curajul să-și deschidă sufletul abia la șapte de la traumatizantul eveniment. Explicându-și teama de a se deschide, ea a explicat: „Când treci printr-o astfel de traumă, aceasta nu are doar ramificații fizice imediate”, a spus ea. „Pentru mulți oameni reprezintă o traumă, în care reexperimentezi evenimentele de-a lungul anilor după ce s-a petrecut. Poate declanșa tipare de suferință fizică în corpul tău. Așa că mulți oameni suferă nu doar durere emoțională și mentală, ci și o durere fizică, aceasta ca rezultat al abuzului, al violului sau al traumatizării de orice fel”.

Actori victime ale agresiunilor sexuale

Actori victime ale agresiunilor sexuale: Ashley Judd

Actrița a dezvăluit în memoriile sale „All That Is Bitter and Sweet” că a fost agresată sexual la o vârstă fragedă, dar că a făcut pași pentru a merge mai departe. „Știi, este prea târziu să te întorci și să ai o copilărie fericită, dar, prin harul lui Dumnezeu și un program destul de simplu de recuperare, viața este bună astăzi”, a scris ea.

Actori victime ale agresiunilor sexuale

Gabrielle Union-Wade

Când actrița Gabrielle Union avea 19 ani, a fost violată sub amenințarea armei în timpul unui jaf la locul de muncă. Ea a vorbit despre cât de greu a fost să treacă peste asta: „Au fost niște așa-ziși prieteni care au venit la mine după ce s-a întâmplat, nu pentru a mă mângâia sau pentru a-mi oferi sprijin, ci pentru a mă privi cu uimire, pentru a observa direct cum arătam, pentru ca ei să poată bârfi prietenilor lor”.

Dar terapia a ajutat-o să-și depășească trauma și să se înconjoare de oameni care au ajutat-o să treacă peste experiență.

Când acuzațiile de viol împotriva lui Nate Parker, regizorul și starul filmului Birth of a Nation, au atras atenția tuturor, Union-Wade a vorbit, spunând: „Dacă ești victimă sau supraviețuitor, te cred. Te susțin”. În plus a spus că are „responsabilitate” de a sprijini supraviețuitorii violenței sexuale, indiferent de alegerile și punctele de vedere ale acestora cu privire la film.

Actori victime ale agresiunilor sexuale: Amber Rose

Amber Rose a dezvăluit că era în clasa a VII-a când a fost agresată sexual de un coleg de clasă care i-a pus mâna pe fusta. Când a raportat incidentul la administrație, aceștia i-au dat tot ei un avertisment pentru că purta o fustă „prea scurtă”.

Deși Rose recunoaște că la un moment dat în viața ei a fost implicată în comportamente rușinoase, de atunci ea a devenit o feministă înflăcărată și o susținătoare împotriva blamării victimelor.

În timpul unui interviu, Rose a vorbit despre importanța consimțământului în relațiile sexuale, spunând: „Dacă mă întind cu un bărbat dezbrăcat în pat, cu prezervativul pus și îi spun „Știi ce? Nu. Nu. Nu vreau să fac asta. M-am răzgândit”, înseamnă că nu… Nu contează cât de departe îl duc sau ce am pe mine. Când spun nu, înseamnă că nu.”

Ea a creat, de asemenea, Fundația Amber Rose și Amber Rose Slutwalk pentru a ajuta la încetarea violenței sexuale și a blamării victimelor, precum și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la problemele de gen.

Actori victime ale agresiunilor sexuale

Viola Davis

Vorbind la Rape Foundation, Davis a povestit cum a fost victima unui atac sexual în copilărie, la fel ca mama ei, surorile ei și multe dintre prietenele ei.

În același discurs, Davis a subliniat importanța sprijinirii centrelor de tratament, cum ar fi Centrul de Tratare a Violului al Fundației și Casa Stuart, care sprijină copiii abuzați, precum și să asculte și să susțină poveștile supraviețuitorilor agresiunii sexuale.

Actori victime ale agresiunilor sexuale

Actori victime ale agresiunilor sexuale: Queen Latifah

În 2009, Queen Latifah a dezvăluit cu curaj că a fost abuzată sexual în copilărie de către adolescentul care ar fi trebuit să aibă grijă de ea. Atacul ei a afectat profund viața ei personală și relațiile și a dezvăluit cât de dificil a fost să-și dezvăluie secretul chiar și părinților ei.

În cele din urmă, când avea 22 de ani, ea le-a povestit părinților săi despre abuzul sexual prin care a trecut, după moartea fratelui ei. „Știam că nu pot duce moartea lui și acel secret”, a spus ea. A fost nevoie de o cantitate incredibilă de curaj pentru a vorbi despre incident.

AnnaLynne McCord

Actrița AnnaLynne McCord a scris o scrisoare puternică despre supraviețuirea unui atac sexual în adolescență, dezvăluind că s-a luptat ulterior cu gânduri de sinucidere și că a ezitat să-și dezvăluie trauma.

Ea a spus că experiențele ei anterioare în care a suferit abuzuri fizice și emoționale au făcut-o să simtă că atacul a fost vina ei și că nu a avut niciun cuvânt de spus în ceea ce s-a întâmplat cu corpul ei. Cu toate acestea, ea spune: „Am mesajul meu pentru femei și fete: aveți o voce. Nu o puneți într-o cutie. Nu lăsați minciunile politicoase ale societății să vă reducă la tăcere”.

McCord a ajutat la înființarea together1heart, o asociație care lucrează pentru a pune capăt sclaviei sexuale.

Actori victime ale agresiunilor sexuale

Actori victime ale agresiunilor sexuale: Tyler Perry

Actorul și comediantul Tyler Perry i-a vorbit lui Oprah despre multiplele sale experiențe în care a fost agresat sexual în copilărie. El a fost agresat de un membru al bisericii sale, de o asistentă la un spital și de mama prietenului său. Acele atacuri l-au afectat profund pe Perry și interacțiunile lui ulterioare cu femeile.

Tyler Perry a lucrat pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la atacul sexual masculin și la efectele devastatoare pe care le are asupra victimelor. Când a fost întrebat ce le-ar spune celor care se confruntă cu agresiunile sexuale, el a spus: „Aș spune „Va fi în regulă”.


Fotografiile pentru acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO