Actorul Jason David Frank, starul din Power Rangers, găsit mort într-o cameră de hotel - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Vestea că Jason David Frank a fost găsit fără suflare la numai 49 de ani a luat prin surprindere o lume întreagă. Sportiv de o viaţă întreagă, fără probleme cunoscute de sănătate, nimic nu prevedea sfârşitul prematur al actorului. Site-ul TMZ vorbeşte de o sinucidere venită în urma unui nou scandal cu cea de-a doua soţie, cu care era în proces de divorţ. Cert este că a lăsat în urmă 4 copii şi o activitate profesională plină de împliniri.

Pasionat de arte marţiale, şi-a inventat propriul stil de luptă

Vedetă mondială a anilor `90, Jason David Frank a avut grijă să-şi ţină viaţa personală cât mai ferită de ochii presei. Tocmai de aceea nici nu se ştiu prea multe despre familia şi copilăria lui. S-a născut la Covina, în California pe 4 septembrie 1973 şi de foarte mic a fost fascinat de artele marţiale.

Avea 4 ani când a mers la primul său antrenament şi nu a durat mult până să fie evident pentru totdeauna că este un talent înnăscut la acest capitol. Iar dragostea lui pentru artele marţiale a crescut cu fiecare an şi a aprofundat, de-a lungul anilor, mai multe stiluri, de la shotokan, wado-ryu şi taekwondo la judo, jiu-jitsu brazilian, muay thai şi aikido. A avut centura neagră cu 8 dani în karate shotokan, centura neagră la wado-ryu, taekwondo şi judo şi centura violet la jiu-jitsu brazilian, ajungând până la urmă să îşi creeze propriul stil de luptă, Toso Kune Do, care îi reprezenta propriile credinţe şi filosofii de viaţă. În vara lui 2003 a fost inclus chiar în World Karate Union Hall of Fame, iar 6 ani mai târziu şi-a făcut intrarea şi în zona de MMA, unde a câştigat meci după meci, unul mai spectaculos decât celălalt.

Jason David Frank, vedetă mondială la numai 20 de ani

20 de ani avea Jason David Frank când a fost distribuit în rolul lui Tommy Oliver, în Mighty Morphin Power Rangers, cel ce avea să devină în foarte scurt timp unul dintre cele mai populare seriale pentru copii din întreaga lume. Frank trebuia să apară în primele 14 episoade, însă personajul său a devenit rapid extrem de îndrăgit, aşa că a fost reinventat şi transformat în liderul echipei.

N-am vrut niciodată să devin liderul. N-am luat locul nimănui. Tot ce am făcut a fpst să creez un loc potrivit pentru Tommy. Iar Dumnezeu a avut un plan şi şi-a zis: „O să te conduc către o viaţă provocatoare, cu multe lovituri şi pierderi.” – Jason David Frank pentru CBN News

A apărut până la urmă în peste 225 de episoade, mai mult decât oricare dintre colegii săi de platou şi a devenit o emblemă a seriei, apărând în fiecare dintre filmele şi serialele inspirate din povestea Rangerilor.

Jason David Frank a jucat şi în multe alte producţii precum Cybertron, Sweet Valley High, Family Matters şi Undressed, Ninjak vs the Valiant Universe şi Transformers: Titans Return sau The Junior Defenders, Fall Guy: The John Sterwart Story şi The Blue Sun.

2 căsnicii, 4 copii şi o viaţă încheiată înainte de vreme

Ca şi copilăria, întreaga viaţă a lui Jason David Frank a fost ţinută cât mai ascunsă de public. A lăsat să se afle doar ce a vrut el, când a vrut şi a considerat că nu e un lucru ce poate fi împărtăşit cu cei din jur.

Aşa cum a fost când s-a căsătorit, în 1994, la numai 21 de ani, cu Shana Frank, cea care i-a fost alături vreme de 7 ani şi care i-a dăruit 3 dintre cei 4 copii: Hunter, Skye şi Jacob. În 2001 Jason a avut parte de unul dintre cele mai grele momente din viaţă, moartea fratelui său, Erik, şi el parte din distribuţia Power Rangers. Acela a fost momentul în care soţia sa l-a făcut să înţeleagă că credinţa l-ar putea ajuta să treacă peste durere.

Nu prea înţelegeam eu care e treaba cu biserica. Când mi-am pierdut fratele şi oamenii din jurul meu tot îmi spuneau că am nevoie de Dumnezeu şi toate treburile astea mi-am spus: „Dacă o singură persoană îmi mai spune lucrul ăsta, atunci asta trebuie să fac.”

La 2 ani de la divorţ, petrecut în acelaşi an cu moartea fratelui, Jason s-a recăsătorit cu Tammie, cu care a avut încă o fiică, Jenna. Anul viitor ar fi fost aniversarea de 20 de ani de căsnicie, însă în vară Tammie a cerut divorţul, acuzându-l pe actor de înstrăinăre, comportament abuziv, adulter şi chiar fraudă. La rândul lui, Jason a acuzat că ea s-ar fi făcut vinovată de comportament abuziv, iar moartea sa a venit la scurt timp după o nouă ceartă între ei.

Citeşte şi: Tom Holland, actorul britanic care face furori în rolul lui Spider-Man – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO