Tom Holland, actorul britanic care face furori în rolul lui Spider-Man - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Dacă nu eşti mare fan al seriei Avengers sau, în general, al filmelor produse de Marvel, atunci numele Tom Holland s-ar putea să nu-ţi spună mare lucru. E însă foarte probabil să-l fi remarcat în alte producţii pentru marele ecran, având în vedere că actorul britanic este considerat o revelaţie a ultimilor ani. Oricum, finalul de an este dedicat tot unei producţii cu super eroi. Luna decembrie aduce pe marile ecrane noul film Spider-Man cu Tom Holland, din nou, în rol principal.

Noul film Spider-Man: No Way Home

După o lungă aşteptare, pasionaţii au ocazia să vadă acum trailerul oficial al celui mai nou film Marvel, Spider-Man: No Way Home. Făcut public la ComicCon în Las Vegas, trailerul peliculei cu Tom Holland în rol principal a depăşit în numai 6 zile 57 de milioane de vizualizări. Cum spoilerele nu sunt deloc apreciate, n-am să îţi spun prea multe despre acţiunea din noul film, mai ales dacă nu l-ai văzut încă pe precedentul, Spider-Man: Far From Home. Trebuie să ştii însă că îţi poţi face un cadou frumos de Crăciun, având în vedere că premiera va avea loc pe 17 decembrie.

Citește și: Universul Marvel, locul unde se fac cele mai scumpe filme. Sau cum a dat lovitura mașina de făcut blockbustere a lui Marvel – LIFE.ro

Cum a ajuns un dansator din Londra superstar în filmele Marvel

Tom Holland este cel mai mare dintre cei 4 băieţi ai familiei. S-a născut pe 1 iunie 1996 şi a avut de mic contact cu lumea artistică, având în vedere că tatăl său este actor de stand up comedy, iar mama, fotograf. Chiar mama a fost cea care l-a îndemnat să ia lecţii de dans după ce l-a văzut extrem de încântat de una dintre melodiile lui Janet Jackson. Au urmat ani de zile în care Tom a studiat dansul – un pretext pentru colegii de şcoală să îl ia peste picior şi să îl facă să sufere.

Pe măsură ce avansa cu dansul a apărut însă şi pasiunea pentru teatru, iar la numai 12 ani Tom primea primul rol principal în Billy Elliot the Musical, un rol în care folosea din plin şi lucrurile învăţate la dans şi i-a adus şi lecţii noi, de gimnastică.

Tom Holland în Billy Elliot Musical, foto: betm.theskykid.com

4 ani mai târziu îşi făcea debutul pe marele ecran, alături de Ewan McGregor şi Naomi Watts, în The Impossible, un succes atât din punct de vedere al recenziilor, cât şi al încasărilor, de peste 180 de milioane de dolari. Prestaţia puştiului de 16 ani a fost lăudată îndelung şi a şi fost răsplătită cu câteva premii, semn că cinematografia se pregătea pentru un nou star.

În 2013 a împărţit ecranul cu o altă actriţă aflată pe val, Saoirse Ronan, în How I live Now şi a continuat să apară în diverse producţii în Marea Britanie.

Anul 2015 avea să-i aducă rolul ce avea să-l facă celebru în întreaga lume. Era distribuit în rolul lui Peter Parker, Spider-Man – primul rol din seria de 6 pe care le prevedea contractul semnat cu Marvel Studios. Ironia făcea ca Tom să fi fost un fan înfocat al personajului căruia avea să-i dea viaţă. A avut peste 30 de costume de Spider-Man în copilărie, camera era decorată la fel, până şi cearşafurile de pe pat erau cu Spider-Man. Tom Holland este, de altfel, şi cel mai tânăr actor care l-a interpretat vreodată pe celebrul supererou.

Tom Holland în Spider-Man, foto: mindlifetv.com

Primul său rol în filmele Marvel a fost cel din Captain America: Civil War, peliculă ce a avut încasări de peste 1,1 miliarde de dolari. Nu doar că a fost filmul cu cele mai mari încasări din 2016, dar i-a adus lui Tom o mulţime de laude, noi roluri şi premii notabile. La 20 de ani a devenit al doilea cel mai tânăr actor care a câştigat BAFTA Rising Star Award.

Spider-Man: Homecoming, primul film produs de Marvel în care Tom a jucat rolul principal i-a adus noi laude din partea criticilor, dar şi un loc în Cartea Recordurilor pentru Cel mai tânăr actor care a jucat un rol principal în producţiile Marvel. Dar Holland poate şi face mai mult decât filmele cu super eroi: şi-a împrumutat vocea pentru mai multe producţii animate de la Hollywood, dar a jucat la fel de convingător în thrillere psihologice şi drame.

Tom Holland, foto: esquire.com

Finalul lui 2020 şi începutul lui 2021 l-a adus din nou pe platourile de filmare pentru nou film Marvel, Spider-Man: No Way Home. Şi pentru că şi-a făcut deja un renume că nu poate ţine pentru el secretele din filmele în care joacă, de data asta n-a mai avut acces la întreg scenariul, ci doar la scenele în care apare el.

Citeşte şi: Stan Lee, creatorul Spiderman, X Man și Avangers, avea origini românești – LIFE.ro

Eroi pe marele ecran, iubiţi în viaţa reală

Interesul pentru nou film al francizei va fi şi mai mare acum, că iubirea dintre Tom Holland şi Zendaya, partenera sa de platou, a fost dată în vileag. Din 2017 fanii aşteaptă o confirmare a relaţiei dintre cei doi, însă actorii au negat constant şi au vorbit mereu despre o prietenie strânsă.

Tom Holland și Zendaya, foto: usmagazine.com

De data asta au fost surprinşi de mai multe ori în ipostaze tandre, prin plimbările lor prin Los Angeles şi niciunul dintre ei nu a încercat să se ascundă de paparazzi, semn că nu se feresc să facă publică relaţia. Presa s-a grăbit deja să le dea un nume, precum celor mai celebre cupluri care au stârnit interesul publicului de-a lungul anilor, aşa că acum avem de-a face cu Tomdaya.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO