fbpx

Căutare

Share this article

În numai zece ani, Marvel Studios a redefinit ideea filmelor de franciză. Cele 22 de filme ce poartă semnătura Marvel Cinematic Univers (seria de filme cu super eroi ce au la bază benzile desenate) au încasat aproximativ 17 miliarde de dolari – mai mult decât orice altă franciză de film din istorie. În același timp, au obținut un rating de aprobare impresionant de 84% la Rotten Tomatoes (media pentru cele 15 francize cu cele mai mari încasări este de 68%) și au ajuns să primească în medie 64 de nominalizări și premii pentru film. Avengers: Endgame, lansat acum doi ani, a câștigat recenzii extraordinare și a generat atât de multă cerere, încât vânzătorii de bilete online fost nevoiți să-și revizuiască sistemele pentru a gestiona numărul de solicitări.

Care este Rețeta? Cum a ajuns Universul Marvel un tărâm cu totul și cu totul din aur?

Kevin Feige, șeful studiourilor Marvel, a oferit o explicație înșelător de simplă în Variety: „Am crezut întotdeauna în extinderea definiției a ceea ce ar putea fi un film Marvel Studios. Încercăm să aducem publicul înapoi la filme noastre, în număr mai mare, făcând lucruri neașteptate și nu urmând pur și simplu un model, o matriță sau o formulă. ” Secretul pare să fie găsirea echilibrului corect între crearea de filme inovatoare și păstrarea unei continuități suficiente pentru a le face pe toate să fie parte recunoscută a unei familii coerente.

Universul Marvel
Kevin Feige, șeful studiourilor Marvel

Realizarea acestui echilibru este mult mai dificilă decât pare. Este greu să faci un film suficient de reușit pentru a susține o franciză: șase dintre cele opt filme cu buget mare cu din 2017, de exemplu, au fost menite să înceapă noi francize. Și chiar dacă primul film se descurcă bine, continuările de obicei nu: majoritatea francizelor văd o scădere constantă a scorurilor criticilor după primul film, ceea ce se reflectă în mod obișnuit în performanțele lor comerciale.

Regizorul filmului Iron Man, Jon Favreau, a observat: „Este foarte dificil să împiedici aceste francize să rămână fără benzină după două [filme]. Punctul culminant pare a fi al doilea, judecând după istorie ”. Întărind această idee, Ed Catmull, CEO-ul Pixar, descrie continuările filmelor ca o formă de „faliment creativ”. Acest lucru poate explica de ce Pixar a produs continuări pentru doar patru filme.

Una peste alta, nu există o rețetă a succesului în Universul Marvel sau, mai degrabă nimeni nu spune clar cum s-a transformat acest studio într-o mașină de făcut blockbustere.

Cele mai scumpe filme din Universul Marvel

După ce a produs peste 40 de filme, Marvel  (Studiourile) știe că a crea un hit de succes nu este ieftin. Eticheta de preț pentru super-eroi se ridică rapid când se ia în considerare prețul unor lucruri precum efectele vizuale, talentul și taxele generale de producție.

Fiindcă Marvel nu se dă niciodată înapoi din fața costurilor nebunești ale filmelor, ne-am gândit să vedem cele mai scumpe filme ale studioului până în prezent.

Înainte de a ne uita pe lista celor mai scumpe zece filme realizate vreodată, este important să reținem că bugetele filmelor pe care le vom folosi sunt estimative, deoarece costurile oficiale sunt rareori făcute publice. În plus, merită remarcat faptul că luăm în considerare toate filmele produse de Marvel, indiferent de distribuitor.

10. Black Panther se află pe locul zece în top, cu un buget estimativ de 200 de milioane de dolari.

09. X-Men: Days Of Future Past – Buget între 205 și 220 de milioane de doari

Citește și: Viața lui Chadwick Boseman, un adevărat erou de film, răpus de cancer. Cum a devenit vocea comunității de culoare din America, primul „black superhero” din filmele Marvel și câte povești mai avea de spus

08. X-Men: The Last Stand – 210 milioane de dolari

07. The Amazing Spiderman – între 200 și 230 de milioane de dolari

06. The Avengers – 220 de milioane de dolari

05. Captain america: Civil War – 250 milioane de dolari

04. Spider-Man 3 – 258 de milioane de dolari

03. Avengers: Infinity War – 316 milioane de dolari

02. Avengers: Endgame – 350 de milioane de dolari

01: Cel mai scump Marvel pare să fie Avengers: Age Of Ultron, al cărui buget este estimat între 250 și 365 de milioane de dolari

Black Widow, ultima lansare Marvel. Din iulie în cinematografe

Black Widow, mult-așteptatul film solo al emblematicei răzbunătoare și super-spioane Marvel, ajunge în cinematografe pe 9 iulie.

Acest film este prima peliculă Marvel pe care o vom putea vedea pe marele ecran de la Spider-Man: Far From Home, încoace, ce a avut lansarea în iulie 2019. Pandemia a amânat lansarea inițială a filmului, care era programată pentru mai 2020.

Black Widow o are în centrul acțiunii pe pe Natasha Romanoff (Scarlet Johanson) în timp ce este urmărită de o forță hotărâtă să o doboare. Ea este obligată să se confrunte cu trecutul ei de spion și cu „relațiile distruse lăsate în urma ei cu mult înainte de a deveni Răzbunătoare”, inclusiv relația cu sora ei, Yelena.

Citește și: Filmele verii 2021. Ce lansări se anunță?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO