Controversele care ar fi putut pune capăt carierei lui Robert Downey Jr: De ce a fost arestat de 6 ori? - LIFE.ro
Mergi la conținut

Controversele care ar fi putut pune capăt carierei lui Robert Downey Jr: De ce a fost arestat de 6 ori?

Robert Downey Jr., o emblemă a Hollywood-ului și un actor celebru, a avut o carieră marcată atât de triumfuri, cât și de provocări.
Share this article

Robert Downey Jr. nu a fost imun la controversele care i-au punctat parcursul în atenția publicului.

  • Robert Downey Jr. s-a confruntat cu o perioadă tumultoasă la începutul carierei sale.
  • La sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, actorul s-a trezit prins într-o rețea de dependență.
  • O controversă uriașă a fost filmul său Tropic Thunder.

Hollywood, epicentrul plin de farmec al industriei de divertisment, nu înseamnă doar covoare roșii, faimă și avere. În spatele fațadei orbitoare se ascunde o lume intens supravegheată, în care celebritățile se află în permanență sub lumina reflectoarelor. În timp ce multe reușesc să își navigheze cariera cu grație, unele se trezesc implicate în controverse care captează atenția publicului.

Citește și: Un supererou în carne și oase: Robert Downey Jr, actorul care a reușit să cucerească inimile tuturor după mulți ani la dezintoxicare și închisoare

Și, Robert Downey Jr. nu este o excepție în acest caz. De la copil-vedetă la paria de la Hollywood și apoi la o răscumpărare alimentată de supereroi, el a văzut de toate. Dar chiar și în mijlocul costumului Iron Man și al aprecierilor criticilor, Downey Jr. a cochetat cu controversele.

Două controverse care au dansat pe marginea sfârșitului carierei lui Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr., o emblemă a Hollywood-ului și un actor celebru, a avut o carieră marcată atât de triumfuri, cât și de provocări. Deși este recunoscut pe scară largă pentru interpretările sale carismatice și, mai ales, pentru interpretarea lui Tony Stark/Iron Man în Universul Cinematografic Marvel, Downey Jr. nu a fost imun la controversele care i-au punctat parcursul în atenția publicului.

Poate că cea mai cunoscută și tumultuoasă perioadă din viața lui Robert Downey Jr. a fost lupta sa cu abuzul de substanțe. La sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, actorul s-a trezit prins într-o rețea de dependență. În ciuda eșecurilor, a continuat să caute tratament și reabilitare, dând dovadă de rezistență în fața tulburărilor personale.

Revenirea lui Downey era în plină desfășurare atunci când a obținut rolul controversat al lui Kirk Lazarus, un actor alb care se supune unei „măriri de pigmentare” pentru a interpreta un soldat de culoare în Tropic Thunder. Filmul din 2008 a fost un succes de box office, dar personajul lui Downey a stârnit dezbateri aprinse.

De data aceasta, controversa a fost mai nuanțată. Cu toate acestea, Downey Jr. a declarat la un moment dat că nu regretă că a făcut blackface. El și-a apărat interpretarea ca fiind o satiră. Downey Jr. a continuat să afirme că „90%” dintre prietenii săi de culoare au lăudat rolul.

De ce a fost Robert Downey Jr. arestat de 6 ori?

Robert Downey Jr., actor renumit pentru interpretarea iconică a personajului Iron Man din Universul Cinematografic Marvel, a avut un parcurs tumultuos atât pe ecran, cât și în afara lui. A existat o perioadă de întuneric, o epocă tumultoasă marcată de șase arestări, dependență și o carieră pe marginea prăpastiei.

În iunie 1996, Robert Downey Jr. a fost arestat în Los Angeles pentru posesie de heroină, cocaină și un pistol neîncărcat. Arestarea a marcat începutul unui ciclu recurent de probleme legale pentru actor.

El a intrat și a ieșit de la dezintoxicare, recidivând din nou și din nou. La începutul anilor 2000, un ordin de arestare ulterior a fost emis pentru același motiv. Apoi a venit momentul de cotitură – Iron Man. În 2008, studiourile Marvel au riscat cu Downey reformat. Filmul a fost un fenomen global, iar interpretarea lui Downey a lui Tony Stark, un erou imperfect, dar genial, care se lupta cu proprii demoni, a reflectat propria sa călătorie.

Robert Downey Jr.

Descriindu-și experiența din spatele gratiilor, actorul a declarat într-o conversație pentru podcastul Armchair Expert al lui Dax Shepard:

Probabil cel mai periculos loc în care am fost vreodată în viața mea, pentru că nimeni nu este desemnat. Pur și simplu puteai simți răul în aer„.

Nu exista nicio oportunitate acolo. Existau doar amenințări„, a adăugat el.

În timp ce problemele sale legale au fost cândva o narațiune dominantă, el a reușit să își depășească luptele, să își reconstruiască cariera și să apară ca un far de speranță pentru cei care se luptă cu dependența. În cele din urmă a devenit persoana pe care o cunoaștem astăzi.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora