Cum și-au dat seama Penelope Cruz și Javier Bardem că sunt făcuți unul pentru celălalt la 15 ani după primul lor sărut pe ecran - LIFE.ro
Mergi la conținut

Cum și-au dat seama Penelope Cruz și Javier Bardem că sunt făcuți unul pentru celălalt la 15 ani după primul lor sărut pe ecran

A fost nevoie de 15 ani și de finalizarea a 2 filme pentru ca Penélope Cruz și Javier Bardem să realizeze că și-au găsit jumătatea.
Share this article

A fost nevoie de 15 ani și de finalizarea a 2 filme pentru ca Penelope Cruz și Javier Bardem să realizeze că și-au găsit jumătatea. Sunt un cuplu spaniol premiat cu Oscar, care a avut șansa norocoasă de a se îndrăgosti la începutul carierei lor. Destinul (și Woody Allen) i-a reunit din nou la momentul potrivit pentru a începe povestea lor de dragoste din spatele scenei.

A fost odată ca niciodată în 1992…

S-au întâlnit pentru prima dată în 1992 și au avut o relație zbuciumată în fața camerei de filmat. Penélope Cruz avea doar 16 ani când a acceptat să apară pentru prima dată într-un film. Era vorba de Jamón Jamón , iar partenerul ei de scenă era Javier Bardem, în vârstă de 20 de ani. În rolul său, el a încercat să îi câștige inima. Bardem a explicat ani mai târziu că, chiar dacă nu s-a întâmplat nimic atunci, a existat o chimie evidentă între ei.

Apoi…S-au despărțit.

Când a împlinit 20 de ani, Penelope Cruz s-a mutat la New York City pentru a studia engleza și baletul. Atât ea, cât și Bardem au continuat să-și dezvolte carierele și au intrat în alte relații. Cruz a început o carieră în plină expansiune la Hollywood și a avut o poveste de dragoste cu Tom Cruise după ce s-au cunoscut în timpul filmărilor la Vanilla Sky, în timp ce Bardem și-a câștigat rolul mult aclamat din No Country for Old Men.

Penelope Cruz și Javier Bardem
Penelope Cruz și Javier Bardem

Woody Allen a pregătit terenul pentru ca această îndrăgostire să se producă.

Filmul Vicky Cristina Barcelona i-a reunit pe cei doi sub regia lui Woody Allen. A fost momentul în care Bardem i-a atras atenția lui Cruz. Acesta a recunoscut că, în timpul filmărilor, niciunul dintre ei nu a îndrăznit să facă primul pas. Au vrut să rămână profesioniști până în ultima zi de filmare. Din fericire pentru ei, un prieten a organizat o petrecere de sfârșit de filmare și, ei bine, restul este istorie, după cum a explicat Bardem.

Să înceapă să se întâlnească a fost o decizie mediată.

Existau unele îndoieli cu privire la relația lor. Bardem a mărturisit că a ezitat la început, mai ales în timp ce filmau scenele pline de certuri intense din Vicky Cristina Barcelona. Rolul interpretat de Cruz, care era o femeie copleșitoare și pasională, îl impresionase în așa fel încât s-a întrebat dacă își dorea cu adevărat un astfel de personaj în viața lui. Cu toate acestea, acele scene au fost doar ficțiune, iar viața lor reală împreună este un paradis de pace.

Pe măsură ce dragostea lui Penelope Cruz cu Javier Bardem a înflorit, au atins puncte dulci în carierele lor.

În același an în care s-au îndrăgostit, Javier Bardem a câștigat un Oscar în 2007 pentru rolul său din ” No Country for Old Men„. Chiar în anul următor, Penélope Cruz a primit propriul Oscar pentru rolul din Vicky Cristina Barcelona. Acesta a fost un moment dulce atât în viața lor personală, cât și în cea profesională, exact la timp pentru ca relația lor să înceapă. A fost cu adevărat un vis devenit realitate!

S-au căsătorit în secret pe insula privată a lui Johnny Depp.

În 2010, la Cannes, Javier Bardem a câștigat premiul pentru „Cel mai bun actor” pentru Biutiful și a ținut să-i dedice câteva cuvinte iubitei sale. „Pentru prietena mea, partenera mea, dragostea mea. Penélope: Îți datorez multe lucruri și te iubesc foarte mult”, a spus actorul. Poate că aceste cuvinte au fost un mod de a o cere în căsătorie. Însă nunta lor a avut loc în deplină intimitate și tot ce știm este că actorul Johnny Depp a fost gazda ceremoniei, care a avut loc în casa sa din Bahamas.

Penelope Cruz și Javier Bardem au așteptat 3 ani pentru o apariție publică împreună.

Încă de la început, cei 2 actori au decis să fie foarte discreți în relația lor. I-am putut vedea ținându-se de mână abia în 2010, după 3 ani de când erau împreună. Ca urmare a iubirii lor, în 2011 și în 2013, cuplul a avut parte de nașterea celor 2 copii ai lor, Leo și Luna. Ei au fost totuși hotărâți să nu-i arate în public și nu au publicat niciodată o fotografie cu ei. Cruz a declarat că intimitatea lor este sacră și atât ea, cât și Bardem au recunoscut că se străduiesc să separe ficțiunea de realitatea relației lor.

Penelope Cruz și Javier Bardem
Penelope Cruz și Javier Bardem

„Cel mai minunat tovarăș de călătorie”

Deși nu obișnuiesc să vorbească despre relația lor, recent i-am auzit exprimându-și dragostea unul pentru celălalt. Cruz spusese că Bardem este cel mai minunat tovarăș de călătorie pe care l-ar putea avea. „El a fost inclus în visele mele și este aici cu mine”, susținea actrița. Bardem a descris-o ca fiind o femeie care are „sânge iubitor”, ca un mod de a exprima cât de pasionată este de orice și cât de mult este atras de ea. Există frumusețea și faptul de a fi seducătoare – iar pentru el, Cruz le are pe amândouă.

Penelope Cruz și Javier Bardem au demonstrat că sunt un cuplu puternic atât în fața, cât și în spatele camerei de filmat.

Acum, ca soț și soție, își repetă experiența ca și co-staruri. Atât în Everybody Knows, cât și în Loving Pablo, putem vedea că există multă încredere între actori. Chiar dacă nu este ceva ce vor să facă tot timpul, ei nu închid ușa la ideea de a împărți protagonismul dacă ocazia o cere.

Familia lor și lucrurile pentru care reprezintă sunt priorități care le întăresc dragostea.

Principala lor prioritate este să-și crească copiii, dar sunt, de asemenea, angajați în cauze sociale și de mediu. Cruz a regizat un documentar despre leucemia infantilă și a pozat pentru reclame care susțin campania PETA împotriva blănurilor. Între timp, Bardem a devenit un apărător al Antarcticii. El s-a alăturat recent unei expediții de cercetare Greenpeace, ca parte a unei campanii pentru crearea unui vast sanctuar oceanic în Antarctica. Activismul și protejarea intimității familiei îi ajută să păstreze flacăra iubirii aprinsă.

Nu credeți că a existat un element de destin în povestea lor de dragoste? Cunoașteți alți actori care sunt făcuți unul pentru celălalt?

Citește și: Viața lui Javier Bardem. Cum a ajuns un puști ce lucra ca stripper pentru a-și plăti cursurile de pictură, primul actor spaniol care a câștigat un premiu Oscar?

Foto: Depositphotos

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora