
Adelin Petrişor, jurnalist – reporter de război: „Nu poţi să faci baie fără să te uzi. Nu poţi să mergi într-o zonă de război şi să nu ai probleme”
Pe Adelin Petrişor îl ştie o ţară întreagă de la televizor. Este jurnalist, corespondent de război care a fost în mai toate zonele de conflict din acest moment. Deşi recunoaşte că parcă suntem într-un război continuu, că „n-am avut o secundă de linişte pe Pământ de când au apărut oamenii”, Adelin Petrişor reuşeşte să vadă miracolul vieţii chiar şi acolo unde se moare mult şi dramatic. Vorbeşte despre meseria sa cu lejeritate, recunoscând că sunt momente de teamă, dar „n-ai cum să faci baie fără să te uzi”. Se pregăteşte mereu să plece pe noi fronturi de război, deşi ştie că cel mai greu este pentru cei care îl aşteaptă să se întoarcă acasă.
Vino în campania „100 de ani de inovaţie” pentru a afla tot ce a avut o mare însemnătate pentru istoria ultimului secol, care au fost descoperirile ce şi-au pus amprenta asupra noastră şi a stilului nostru de viaţă.
Cultul cargoului s-a născut, cu adevărat, în epoca radioemiţătoarelor. Atunci, localnicii au privit cu multă curiozitate cum omul alb vorbeşte în cabină, în faţa unui obiect magic şi, peste o lună sau două, sosea cargoul cu tot ceea se rugaseră albii să li se aducă.
După o observare atentă a „ritualului”, aborigenii şi-au construit şi ei, din lemn, turnuri de transmisie, cu staţie din lemn, cu microfoane şi căşti din lemn.
Alimentul pe care nu trebuie să îl arunci dacă a expirat de curând. Poate fi consumat și după termen
Câteva categorii de persoane rămân vulnerabile în fața infecției COVID-19 chiar și după vaccinare. Ele ar putea avea nevoie de o a treia doză de vaccin.