fbpx

Căutare

Share this article

Bruno Mars este un superstar care și-a împrumutat numele după o planetă, dar, în ciuda acestui fapt, este remarcabil felul lui de a fi cu picioarele pe pământ. Și-a început cariera ca imitator al lui Elvis și acum este pe cale să devină unul dintre cei mai mari în topuri, din toate timpurile. Călătoria lui Bruno Mars către faimă a fost marcată de suișuri și coborâșuri. În timp ce comportamentul său relaxat nu sugerează problemele sale, Mars a avut mai multe greutăți în viață decât ne-am putea imagina.  Iată câteva dintre adevărurile nespuse din viața lui Bruno Mars.

Bruno Mars
Galerie foto: The List.com

Bruno Mars a scris primul cântec la vârsta de 4 ani

Bruno Mars produce hituri încă din copilărie. Prima melodie a scris-o când avea doar 4 ani și a dedicat-o celei mai importante persoane din viața lui: mamei sale. Ea a declarat pentru Inquirer Lifestyle că Mars „cânta chiar de dinainte să înceapă să vorbească”.

A început să cânte și la pian de la o vârstă fragedă, potrivit mamei sale. „I-am cumpărat un pian când avea doar doi ani”, a spus ea, „și el a mers la pian și a început să cânte melodii, nu doar să bată în el, a cântat melodii reale!”

Bruno Mars a parcurs cu siguranță un drum lung de atunci, având de scris zeci de cântece de succes.

Bruno Mars

A fost cel mai tânăr imitator al lui Elvis Presley

Nu numai că Bruno Mars a scris prima melodie când avea doar 4 ani, dar era și cel mai tânăr imitator al lui Elvis la acea vreme, meserie căreia i s-a dedicat de la doar 2 ani, făcând parte din trupa părinților săi. Era un Elvis atât de grozav, încât a cântat la Aloha Bowl din 1990 și a jucat „Little Elvis” în „Honeymoon in Vegas” din 1992. Și oamenii l-au iubit.

A apărut în documentarul din 1990, Viva Elvis și a apărut la mai multe emisiuni de televiziune, cu mult înainte să împlinească 10 ani.

De ce Elvis? El a spus în documentarul Viva Elvis: „Îmi place muzica lui, dansul și buzele lui”, pe care apoi, bineînțeles, a completat comentariul cu impresia sa despre buza emblematică a lui Elvis. Copilul s-a născut pentru a fi o vedetă!

Bruno Mars

Bruno Mars provine dintr-o familie foarte unită

El și mama lui, Bernadette San Pedro Bayot, au fost deosebit de apropiați, iar moartea ei în 2013 din cauza unui anevrism cerebral l-a devastat. În 2017, Mars a povestit despre pierderea sa.

„Femeia care te-a învățat să iubești, ți-a arătat cum trebuie să fie o femeie”, a spus el, „când asta dispare, puțin mai mult de jumătate din inima ta dispare cu ea”. Mars a adăugat că pierderea mamei sale i-a arătat „adevărata importanță a vieții” și a celor dragi”.

„Viața mea s-a schimbat”, a spus el. „Ea este mai mult decât muzica mea. Dacă aș putea face schimb de muzică pentru a o avea înapoi, aș face-o. Întotdeauna o aud spunând: „Continuați să mergeți înainte”.

Bruno Mars

A crescut într-un mediu sărac

Bruno Mars ar putea avea un succes extraordinar în aceste zile, dar viața lui a fost departe de a fi ușoară. Unii ani din copilărie au fost petrecuți în sărăcie. La un moment dat, familia lui era atât de săracă încât s-au înghesuit într-o casă mică, fără baie. În ciuda acestui fapt, Mars a spus că copilăria lui a fost „cea mai bună”.

„Am avut totul”, a spus el. „Ne-am avut unul pe altul”. Mars a adăugat că au existat zile în care familia sa nu avea electricitate, dar au rămas pozitivi, spunând „O să găsim noi o soluție”.

„Poate de aceea am această mentalitate când vine vorba de muzică”, a spus Mars. — „O să-mi dau seama”.

Bruno Mars

Mars a fost agresat în școală

Școala nu a fost întotdeauna ușoară pentru Bruno Mars. În copilărie, colegii săi își bateau joc de aspectul său, numindu-l „Peter Pan Hyma Dingier” (Mars încă nu și-a dat seama ce înseamnă a doua parte a poreclei).

„Chiar și tocilarii îmi spuneau așa”, a spus Mars pentru Rolling Stone. „Oh, omule, a fost dur. Nici nu am vrut să merg la școală.” După un timp, însă, Mars și-a cucerit colegii de școală cu farmecul lui natural și a devenit „bun prieten” cu oamenii care obișnuiau să-l agreseze.

Bruno Mars

Bruno Mars a fost crescut pe scenă

Dacă prezența lui Bruno Mars pe scenă și vocea lină par fără efort, există un motiv întemeiat pentru asta. Muzica îi este în sânge, iar cântărețul/compozitorul a crescut cântând. Tatăl lui era percuționist latin, iar mama sa dansatoare hula.

Părinții lui Mars au colaborat ani de zile într-o trupă de cover numită The Love Notes. Aceasta este trupa căreia s-a alăturat Mars ca imitator al lui Elvis la vârsta de 2 ani și prin care a devenit o celebritate locală.

Astăzi, Mars păstrează vie tradiția familiei. Fratele său mai mare, Eric Hernandez, cântă la tobe în trupa lui Mars. Hernandez și-a părăsit cariera de ofițer de poliție pentru a se alătura trupei.

Bruno Mars

Tatăl lui l-a poreclit Bruno după un luptător celebru de wrestling

Chiar și ca tânăr imitator al lui Elvis, Bruno Mars purta numele de naștere Peter Gene Hernandez. Deși nu adoptase încă porecla Mars, el a fost trecut pe genericul „Honeymoond in Vegas” ca Bruno Hernandez și a fost prezentat în toate interviurile sale drept micul Bruno. Deci de unde a venit numele? Tatăl său i-a dat porecla în copilărie după luptătorul profesionist de wrestling Bruno Sammartino.

El a spus într-un interviu: „Tata îl urmărește pe Bruno Sammartino, care a fost un luptător mare și gras. Cred că eram acest copil mic, așa că tatăl meu obișnuia să-mi spună așa ca o poreclă”. El a adăugat, în timpul unei apariții la The Graham Norton Show de la BBC, „[Sammartino] era un tip îndesat și obișnuiam să mă plimb ca un mic buldog, a spus tatăl meu, așa că îmi spunea mereu Bruno Sammartino”.

În august 2017, Mars a avut în sfârșit ocazia să-și cunoască omonimul, postând pe Instagram: „Am fost poreclit după acest luptător profesionist Bruno Sammartino. În seara asta, la Pittsburgh, am avut onoarea să-l cunosc!”.

Bruno Mars

A luptat mult împotriva stereotipurilor rasiale

Fiul unui tată evreu din Puerto Rico și al unei mame filipineze, Bruno Mars a trebuit să muncească din greu pentru a lupta împotriva stereotipurilor. Născut Peter Hernandez, Mars a spus pentru GQ că în primii ani ai carierei sale oamenii spuneau lucruri precum: „Numele tău de familie este Hernandez, poate ar trebui să faci muzică asta latină, muzică spaniolă… Enrique este atât de tare acum”.

În timp ce Mars nu a vrut să fie forțat să intre într-un gen de muzică pe baza rasei sale, nu există adevăr în zvonul că și-a adoptat numele de scenă pentru a-și ascunde moștenirea. „Nu am spus niciodată că mi-am schimbat numele de familie pentru a ascunde faptul că sunt portorican”, a spus el. „Numele meu de familie este Hernandez… Nu se poate nega asta”. Și-a ales numele Mars pentru că „suna mai mare decât viața”.

„Asta a fost, atât de simplu”, a spus el despre motivul din spatele schimbării numelui. „Văd oameni care nu știu ce sunt și este atât de ciudat încât îi supără… Muzica mea este pentru oricine vrea să o asculte.”

Bruno Mars

Surorile lui Bruno Mars au propriul grup muzical

Surorile lui Bruno Mars — Tiara, Tahiti și Presley Hernandez — și Jaime Kailani Bayot, o verișoară care a fost adoptată în familie, își fac, de asemenea, un nume în industria muzicală. Fac parte dintr-un grup numit The Lylas și au avut un reality show în 2013. Ca și Mars, aceste femei au muzica în sânge. „Toți am cântat aproape toată viața, dar am cântat separat”, a declarat Tiara pentru New York Daily News. „Să cânți cu un grup este cu totul altceva. Trebuie să fii conștient de ce cântă sora de lângă tine, cât de tare ești, în ce cheie te afli.”

Ea a recunoscut că poate fi „provocator” să ai un frate celebru pentru că „nu ne comparăm doar cu alte cântărețe, ci și cu el”.

„Dar e în regulă”, a adăugat ea. „În orice caz, trebuie să dovedim că suntem suficient de bune singure”.

Bruno Mars

Bruno Mars a fost cândva arestat pentru posesie de cocaină

Deși Bruno Mars a reușit în mare măsură să evite scandalul, el a fost arestat pentru posesie de cocaină în 2010. Ca parte a acordului său de pledoarie, i s-a cerut să execute 200 de ore de muncă în folosul comunității.

Mai târziu, Mars a spus că arestarea a fost o verificare a realității pentru el. „‘Pot să-ți iau porcăria asta, tinere’. Asta a fost lecția. Ai fost sclav de ani și ani și ani. Ți-ai pregătit întreaga viață. Este tot ce știi să faci. Ești un copil care experimentează viața… și asta a fost lecția: pot fi luate toate.”

Poate că tocmai acea lecție l-a ținut până acum pe Mars departe de scandaluri și controverse.

Bruno Mars

Este co-fondator al unui brand de rom

Pe lângă faptul că produce melodii de succes, Bruno Mars își face un nume în industria alcoolului. Cântărețul a co-fondat SelvaRey Rum, care se mândrește cu câteva premii importante câștigate. Laudele lui SelvaRey au depășit obiectivele stabilite de fondatori „de a crea un rom alb care să fie suficient de bun pentru a fi băut pe stânci și un rom natural de cacao care ar schimba ceea ce oamenii se așteaptă de la o băutură spirtoasă aromată”.

Bruno Mars

Mama sa l-a învățat să gătească

Bruno Mars poate să scrie, să cânte și să danseze, dar acesta nu este sfârșitul talentelor sale. Într-un interviu cu Just Jared, el a dezvăluit că mama lui l-a învățat să gătească. Mâncărurile sale preferate reflectă mediul său cultural filipinez și portorican.

De asemenea, îi place orezul spaniol făcut de bunica sa din partea tatălui, pe care l-a descris drept „orez galben cu măsline, ardei și o grămadă de alte chestii”.

Bruno Mars

Bruno Mars nu e prea priceput la tehnologie

Pentru cineva cu la fel de mult credit de studio ca Bruno Mars, ai crede că tehnologia este a doua sa natură. Se pare că Mars nu se prea pricepe la tehnologie.

Torul a fost dezvăluit undeva în jurul lunii decembrie 2011, pe Twitter, când Mars a exclamat frustrat: „Mi-a luat o oră să-mi schimb icon-ul… La dracu cu tehnologia!” În august 2012, a întrebat: „Ce este Instagramul?” și, în iulie 2016, a dezvăluit că încă nu știa cum să-și schimbe fotografia de pe Twitter.

Bruno Mars

Nu e deloc pretențios atunci când vine vorba de nevoile sale din culise

Ai putea crede că unul dintre cei mai populari artiști ai timpului nostru are niște pretenții exagerate. La urma urmei, se vorbește mult despre gusturile scumpe în cântecele sale, cum ar fi cozi de homar, șampanie cu căpșuni și Versace. Dar când vine vorba de culise Bruno Mars, e foarte modest.

În timpul apariției sale din 2016 la „Carpool Karaoke” din The Late Late Show cu James Corden, Mars a dezvăluit că există doar câteva lucruri de care are cu adevărat nevoie în culise. „Ce vreau în dressingul meu?” a spus Marte. — Niște băutură, niște apă… șervețele umede. Corden a fost neîncrezător și a întrebat: „Asta e tot? Vin și șervețele umede?” la care Marte a răspuns: „Asta e… tot”

Bruno Mars

Bruno Mars își dorește ca muzica lui să vorbească pentru el

Ne putem aștepta să vedem și mai multe hituri de la Bruno Mars în viitor. În timp ce cântărețul acordă rar interviuri, preferând să-și lase muzica să vorbească de la sine, el a spus că vrea să fie cunoscut pentru munca sa.

„Sper ca muzica mea să vorbească”, a spus el. „Vreau doar să fac muzică. Nu vreau să fiu cunoscut pentru niciun… scandal sau controversă. Vreau să fiu tipul care aduce bucurie vieții tale prin muzica lui. Asta e. Și vreau să merg acasă. Să mă uit la Netflix și să-mi trăiesc viața”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO