Adrian Perjovschi despre tendinţele în hairstyling ale acestei toamne şi despre 10 ani de Jovsky Studio - LIFE.ro
Mergi la conținut

Hairstilişti sunt mulţi în ţara asta, însă am întâlnit foarte puţini atât de pasionaţi cum este Adrian Perjovschi. O amică îi spunea „regele părului scurt şi al şuviţelor”. Preferatul lui este părul scurt la femei deoarece, spune el, reprezintă întotdeauna o provocare pentru talentul şi creativitatea sa. „Părul lung poate să-l tundă oricine, dar pe părul scurt, dacă nu te pricepi, se vede orice greşeală”. Clientele îl adoră, de la vedete până la femei necunoscute în spaţiul public. Are trei locaţii ale Jovsky Studio în Bucureşti şi ieri a sărbătorit 10 ani de când şi-a deschis primul salon. Pentru a sărbători acest mare eveniment a încercat să arate, prin ceea ce face el, cum a evoluat hairstyling-ul de la 1900 încoace, prin ce transformări au trecut femeile în ultimii 120 ani. Astfel, a găsit 12 modele pe care le-a transformat în imaginile iconice ale fiecărei decadă: Regina Maria, Martha Bibescu, Maria Tănase, Elvira Popescu, Sanda Marin, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Angela Similea, Andreea Esca, Andreea Marin, Loredana.

Trei vedete apropiate sufletului său, Feli Donose, Diana Dumitrescu şi Adelina Pestriţu, au dublat şi ele 3 dintre personaje. Surpriza a fost imaginea din viitor în imaginaţia lui Adi Perjovschi. Evenimentul a avut aportul creativ, stilistic şi de design vestimentar al creatorului şi fondatorului brandului de renume internaţional Loulou, Andra Turcanu care a îmbrăcat toate modelele şi celebrităţile în personalităţi iconice ale României.

A fost un eveniment lung, chiar de ziua sa de naştere, eveniment ce s-a terminat cu o petrecere grozavă şi a culminat cu interviul de mai jos. La mulţi ani, Adrian, La mulţi ani Jovsky Studio!

Ce s-a întâmplat la eveniment?

Am sărbătorit 10 ani de Jovsky Studio, a fost şi ziua mea de naştere şi am zis că nu poate fi un mod mai plăcut şi mai frumos de a-mi sărbători ziua decât în salon, alături de a doua familie, de colegii mei, de echipa cu care m-am ridicat şi cu care am crescut.

Ne-am gândit la o temă pentru acest eveniment, am ales împreună cu echipa de la Talentivity să facem o istorie a coafurii şi am ales personajele de la 1900 până în prezent, Regina Maria, Marta Bibescu, Corina Chiriac, Angela Similea, nişte personaje feminine iconice ale României. Astfel vrem să arătăm cât de mult se îngrijeau femeile dintotdeuna. Aceste femei au avut un stil propriu şi foarte frumos pentru fiecare decadă. Elementul surpriză a fost, bineînţeles, personajul din viitor, pentru că mergem puţin şi înspre înainte. Astfel am arătat mai mult şi partea noastră creativă. Ce s-a făcut, s-a făcut, dar vrem să punem şi noi amprenta pe ce va urma.

Cum aţi ales modelele?

Munca nu a fost deloc uşoară. Am avut un casting vreo 2 zile, am căutat modele care să aducă cât de cât cu fizionomia personajelor respective.

A  fost un eveniment de 12 ore?

Da, au fost 12 ore de transmisie live pe Facebook. Am început pregătirile pentru modele de la 8 dimineaţa şi am făcut shooting-ul cu ele (pentru că vrem să facem şi un calendar la sfârşitul anului pe care să-l dăruim clientelor noastre fidele). După ora 15.00 am început transformările vedetelor în trei personaje diferite: Feli Donose a fost transformată în Maria Tănase, Diana Dumitrescu în Andreea Marin şi Adelina Pestriţu, personajul din viitor.

Ne-am fi dorit să facem mai multe, însă transformările au fost făcute cu migală, am decis de la început să ne rezumăm aici.

Totul s-a întâmplat în Jovsky Studio Herăstrău?

Da, aici. Nu este un spaţiu foarte mare, dar am ţinut special să fie aici pentru că este ca acasă.

De când te ocupi de hair styling sau când aţi ţinut prima dată o foarfecă în mână?

De acum 17 ani.

Din pasiune sau …

Din pasiune, da. M-am apucat de ucenicie când eram student, apoi m-am lăsat de facultate şi am continuat. Eram student la chimie industrială şi la ASE, la Relaţii internaţionale. În paralel am început şi cursul de coafură şi după un an şi jumătate am renunţaţ treptat la facultate pentru că m-a prins foarte tare această pasiune a mea şi într-un an de zile am crescut foarte repede şi îmi solicita aproape tot timpul.

Dar de ce nu te-ai dus să lucrezi la Mc în facultate?

(Râde). Aveam o foarte bună prietenă în facultate care mi-a rămas una dintre cele mai bune prietene şi acum, care avea un prieten despre care povestea că s-a apucat de coafură şi s-a dus la nu ştiu ce salon. Eu de mic aveam înclinaţii spre aşa ceva, îmi plăcea să mă joc cu părul, să-l vopsesc şi mi-am dorit să încerc şi eu. Nici nu ştiam că există un curs de hairstylist. Am început să fiu ucenic şi aşa a început drumul meu.

După cât timp ţi-ai deschis salonul tău?

După 7 ani. După câteva luni de ucenicie m-am angajat, prima dată într-un salon de cartier unde efectiv am ciuntit ca să-mi dau drumul la mână, iar apoi am lucrat la Geta Voinea, singurul loc de muncă al meu,dealtfel. Nu aş fi plecat dacă nu exista posibilitatea de a-mi deschide salonul.

Lucrezi doar cu femei sau şi cu bărbaţi?

Mai lucrez şi cu bărbaţi, dar nu este punctul meu forte. Nu am răbdare, nu-mi place, nu mi se pare atât de creativ ca la femei. Cel mai mult mă bazez pe coafură şi îmi place foarte mult să fac culoarea, să combin nuanţele şi, bineînţeles, tunsul.

Şi după zece ani ai ajus să ai trei locaţii ale Jovsky Studio. Înseamnă că eşti plin de bani…

(Râde). Mi-aş dori. Nu este o meserie în care să te umpli de bani, să te îmbogăţeşti. Este o meserie în care munceşti foarte, foarte mult şi, într-adevăr, câştigi peste medie. Dar trebuie să o faci mai întâi din plăcere. Banii vin apoi.

Vin vedele la tine?

Da.

Ţi-au trecut multe prin mână?

Foarte multe.

Sunt fiţoase, dificile?

Nu toate. Eu cred că orice persoană poate fi dificilă sau fiţoasă. Depinde de stare, depinde de ce chimie ai cu persoana respectivă.

Ai vreo vedetă preferată? O vedetă care vine şi se lasă pe mâna ta?

Acum este Adelina Pestriţu pe care nu o pot considera o clientă, ci o prietenă foarte bună. Îmi place foarte mult să lucrez cu ea. Este om, nu este fiţoasă şi cred că de asta ne-am şi împrietenit. E foarte profesionistă.

Care sunt tendinţele în hair styling pentru toamna asta?

Revin nuanţele calde, cu reflexe calde, de la arămiu, cupru, teracotă, roşcat, mov, şuviţele foarte puternice pe ciclame, turccoaz, roz, abastru, revin bretoanele şi se pot combina cu tunsorile pe mediu sau pe lung. Tunsoarea pixie este vedeta acestui sezon. Se poată buclele uşor largi, cu aspect uşor dezordonat, cu aspect mat texturizat, ori pe aspect lucios.

Înţeleg că-ţi place părul scurt…

Maxim. Părul lung poate fi tuns de către oricine, dar părul scurt întotdeuna mi s-a părut o provocare. Majoritatea hairstiliştilor, la început fug de părul scurt, căci dacă nu ştii să-l tunzi, se vede orice greşeală.

Quizz:

Păr lung, scurt sau mediu?

Eu sunt la extreme. Îmi place fie părul lung, bogat, sănătos, hidratat, fie păr scurt, texturizat, super cool, croit după forma feţei.

Blondă, brunetă sau roşcată?

Blond. Nuanţele de blond sunt mult mai senzaţionale. Nuanţele de blond diferă foarte mult, dar e o paletă foarte variată.

Bucle sau păr drept?

Semi. Nici bucle strânse, nici drept. Natural waves.

Păr vopsit sau natural?

Vopsit.

Pe cine ţi-ar plăcea să coafezi? Lady Gaga sau Shakira?

Lady Gaga.

Andreea Esca sau Mihaela Rădulescu?

Andreea Esca.

Frizer sau hairstylist?

Hairstylist.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora