fbpx

Căutare

Share this article

Unii dintre noi alegem nuanţele din casă în funcţie de tendinţe sau la sugestia decoratorului. Alţii aleg nuanţele pereţilor bazându-se pe gusturile proprii, culorile preferate sau ideea de feng shui. De ce n-am lua în seamă, însă, şi ceea ce ne face nouă bine, ceea ce ne calmează? Specialiştii spun că – mai ales pentru culorile din dormitor – e important să ţinem cont de personalitatea noastră şi de ceea ce ne indică „adevăratul eu”, prin semnul zodiacal. Aşadar, ce culoare alegem pentru pereţii dormitorului?

Vărsător: albastru pal

Trebuie să recunoaştem că vărsătorii sunt, prin definiţie, persoane aşezate, destul de blânde. Acest semn zodiacal este în aceeaşi măsură conectat cu cerul (fiind un semn de aer), dar şi cu marea (căci este aducător de apă, nu-i aşa?). Spiritul vărsătorilor este unul neîngrădit, aşa că designerii recomandă un albastru pal, liniştitor, care se potriveşte atât de bine şi cu cerul şi cu apa, elementele definitorii ale acestei zodii.

Peşti: nuanţele acvatice

Această alegere este atât de evidentă pentru o zodie marină de-a dreptul. Nuanţele de albastru intră în concordanţă cu spiritul jucăuşilor peşti, oferindu-le în acelaşi timp senzaţia de „acasă”. Tonuri variate de albastru – de la nuanţe ce bat spre turcoaz, până la accente de smarald – vor oferi dormitorului senzaţia de „natural” şi îi va ajuta pe cei din zodia peştilor să se relaxeze şi să îşi pună la încercare imaginaţia. 

Berbec: albul simplu

Berbecul este primul semn al zodiacului, aşa că el reprezintă un simbol al noilor începuturi, ale purităţii. Chiar dacă albul pare să contrasteze cu firea lor „războinică”, este o nuanţă care aduce berbecilor „o pânză albă” pe care să „contureze” idei şi „planuri de luptă”.

Taur: verdele pădurii

Acest semn zodiacal este foarte bine ancorat în realitate, cu picioarele pe pământ. Nativii zodiei sunt pasionaţi de citit, de ştiinţă, aşa că au nevoie de o culoare care să le amintească de elementul cel mai apropiat lor. Taurii au nevoie de culori care le amintesc de pământ, de natură, aşa că nuanţele de verde sunt cele mai potrivite pentru dormitorul lor.

Gemeni: nuanţe de galben pal

Designerii spun că nuanţele acestea optimiste – de la galben pal, la nuanţe de auriu „cuminte” – aduc în prim-plan latura pozitivă, optimistă a gemenilor, alungând, în acelaşi timp, orice gânduri negre sau tendinţe cârcotaşe ale alter-egoului său.

Rac: tonuri calde de gri

E greu să vă imaginaţi gri-ul asociat cu zodia racului, însă trebuie să recunoaştem că este una dintre cele mai „casnice” zodii, care este predispus la „hibernare” în dormitorul său cozy. Pentru raci contează calmul, serenitatea, aşa că o nuanţă caldă de gri se pliază perfect pe latura sa meditativă, contemplativă. În acelaşi timp, aceste tonuri de gri nu sunt deloc intruzive, oferindu-le racilor tot ce au nevoie pentru un somn liniştitor sau o după-amiază plăcută în mijlocul patului.

Leu: nuanţe „regale” de mov

Să spunem lucrurilor pe nume, leul îşi doreşte să fie în centrul atenţiei, să fie vedeta, „regele” celorlalte zodii. De aceea specialiştii propun nativilor acestei zodii să acţioneze cu îndrăzneala caracteristică şi să vopsească (cel puţin) un perete în nuanţe de mov. Este culoarea neoficială a regalităţii şi este o nuanţă sinonimă cu îndrăzneala!

Fecioară: tonuri elegante „navy”

Nativii zodiei sunt şi practici, dar şi pasionaţi de tot ceea ce înseamnă eleganţă şi stil. Tot ceea ce îi înconjoară va trebui să treacă testul timpului şi să fie elegant. Prin urmare nu e greu de ghicit faptul că tonurile navy sunt favoritele fecioarelor. Este o culoare sofisticată, fără vârstă, şi destul de îndrăzneaţă pentru ceea ce îşi propune perfecţionista fecioară.

Balanţă: roz pal

Căldura şi echilibrul sunt două dintre elementele caracteristice nativilor acestei zodii. Aşa că tonurile pale de roz, care inspiră ideea de confort interior sunt cea mai potrivită alegere pentru balanţe. Căutaţi pentru dormitor acele tonuri de roz care nu deranjează, care liniştesc ochiul şi care sunt atât de şarmante!

Scorpion: nu vă  temeţi de negru!

Cei născuţi în această zodie sunt persoane pasionale, cu trăiri intense, care îşi doresc uneori să facă un pas în spate din vârtejul care îi înconjoară. Scorpionii privesc dormitorul ca pe refugiul lor, oaza de linişte dincolo de  vria lumii. Negrul este o nuanţă care exprimă firea nărăvaşă a scorpionului, având în acelaşi timp puterea de a fi cool şi mereu la modă.

Săgetător: nuanţe de argilă coaptă

Firea săgetătorului îi cere să caute aventura. Acolo este zona sa de confort. Nativilor din această zodie le trebuie elemente care să îi stimuleze şi să le incite privirea, chiar şi când snt în dormitor. Nuanţele puternice, vii, aprinse şi pattern-urile îndrăzneţe sunt foarte potrivite pentru dormitorul unui săgetător.

Capricorn: crem liniştitor

Nu degeaba această zodie poartă acest nume. Este mereu tentat de înălţimile munţilor, de provocări şi de redute. Însă în dormitor capricornul are nevoie de foarte multă odihnă pentru a-şi conserva energia. De aceea, designerii recomandă nuanţele de crem pentru această zodie. Tonurile de crem sunt destul de sofisticate pentru pretenţiile capricornilor, oferind, în acelaşi timp, calmul şi elementul „conservator” de care acesta are nevoie pentru a se odihni.

Citiţi şi:

Horoscopul anului 2018: Ceea ce ai semănat, acum culegi!

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO