fbpx

Căutare

Share this article

În urmă cu câteva zile, alpinistul Horia Colibăşanu se întorcea din cea mai nouă expediţie a sa, în care a reuşit o nouă premieră pentru alpinismul românesc şi o performanţă sportivă la nivel mondial: a urcat pe vârful Everest (8.848 de metri, Himalaya) fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul unei echipe de şerpaşi. O expediţie extrem de dificilă, despre care Colibăşanu spune că “a fost oribil de greu”, cu o ascensiune care a durat aproape 12 ore şi cu momente limită în care a fost pe punctul de a renunţa.

Acum, după înregistrarea acestui record, se gândeşte la o nouă provocare: deschiderea în premieră mondială a unei noi rute în Himalaya. “Îmi doresc să urc pe toate cele 14 vârfuri. Provocarea pentru mine va fi să deschid o rută nouă. Este un proiect pe care îl am demult în minte şi la care nu am renunţat”, spune Colibăşanu pe blogul său, horiacolibasanu.com.

Şi când spune acest lucru, Horia Colibăşanu o face cu toată asumarea având în vedere că expediţia din 16 mai a fost cea de-a 14-a expediţie a lui în Himalaya şi cea de-a 19-a expediţie internaţională.

 

Pentru expediţia recentă, alpinistul – care are în palmares ascensiuni importante precum munţii Annapurna, K2 şi Dhaulagiri, trei din Top 5 munţi mortali din lume, potrivit The Economist – s-a pregătit trei ani şi jumătate. Suntem curioşi cât timp îi va lua pregătirea următorului proiect ambiţions care-l va duce, pe o nouă rută, pe cel mai înalt loc de pe Pământ.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO