fbpx

Căutare

Share this article

Amazon a lansat primul magazin (deocamdată doar pentru angajaţii săi) în care intri, scanezi contul de Amazon, cumperi ce ai nevoie şi pleci, valoarea facturii descarcându-se din contul tău. Wow! Incredibil, dar adevărat. La începutul lui 2017 va fi disponibil publicului larg din Seatle, SUA.

Când am auzit prima dată această informaţie, am intrat imediat pe amazon.com şi am găsit un mini interviu, mai degrabă o serie de posibile întrebări cu răspunsurile aferente. Este extrem de interesant.

Ce este Amazon Go?

Amazon Go este un nou tip de magazin fără case de marcat. Am creat cea mai avansată tehnologie de shopping din lume, aşa că nu va mai fi nevoie să stai la coadă. Cu experienţa noastră Just Walk Out Shopping, foloseşti pur şi simplu aplicaţia Amazon Go pentru a intra în magazin, a lua de pe raft produsele pe care le doreşti şi a pleca. Fără cozi, fără case de marcat.

Cum funcţionează Amazon Go?

Experienţa noastră de shopping fără case de marcat a fost posibilă cu acelaşi tip de tehnologie folosit de maşinile care se conduc singure: viziunea calculatoarelor, fuziunea senzorilor şi o aprofundate temeinică a cunoştinţelor. Tehnologia noastră detectează automat când produsele sunt luate sau returnate pe raft şi le urmăreşte într-un coş virtual. Când ai terminat cumpărăturile, poţi pleca pur şi simplu din magazin. La scurtă vreme după aceasta, banii vor fi descărcaţi din contul tău de Amazon şi vei primi o chitanţă.

Ce pot cumpăra de la Amazon Go?

Pentru moment sunt doar produse alimentare.

De ce am nevoie?

Tot ce ai nevoie este un cont pe Amazon, un smartphone şi apoi să-ţi descarci aplicaţia Amazon Go.

De ce aţi construit Amazon Go?

Acum patru ani ne-am pus întrebarea: ce ar fi dacă am putea crea un magazin fără case de marcat la care să nu fie nevoie să stai la coadă. Am putea împinge limitele computerelor şi tehnologiei pentru a crea un magazin unde clienţii să poată cumpăra ceea ce-şi doresc şi să plece fără să mai stea la coada caselor de marcat? Răspunsul la aceste întrebări este Amazon Go şi Just Walk Out Shopping.

Deocamdată Amazon Go se află într-un program Beta de testare şi va fi deschis publicului larg în prima jumătate a anului 2017. Probabil că multe alte companii se vor inspira şi viitorul cumpărăturilor va fi fără case de marcat. Mai rămâne o singură problemă: în acest fel ar putea scădea numărul locurilor de muncă nemaifiind nevoie de personal la casele de marcat, lucru care contravine serios promisiunilor electorale ale lui Donald Trump.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO