fbpx

Căutare

Share this article

Grădinile mici au o mulțime de avantaje, iar principalul este acela că sunt ușor de întreținut. De asemenea, îți oferă șansa de a fi creativ. Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi practice pentru amenajarea unei grădini mici, care o transformă într-un colțișor de rai.

Sfaturi pentru amenajarea unei grădini mici:

  1. Fă loc pentru o mică seră

Chiar și în cea mai micuță grădină poți găsi un locușor pentru o seră în care să crești diverse plante. Poți pune ghivece cu flori sau cu plante aromatice. Acest model sugerat de specialiști este de la Ikea și poate fi pus lângă un perete unde bate soarele.

sursa foto: Ikea
  1. Așează plante pe pervazul de la bucătărie

Găsește un suport pentru flori pe care să îl fixezi în dreptul geamului de la bucătărie sau pe pervaz. Este un loc perfect pentru a crește plante aromatice, pe care le poți folosi proaspete în mâncărurile pe care le prepari în bucătărie.

Sursa foto: Joanna Henderson
  1. Fă loc pentru un hamac

Cine nu visează să se relaxeze în propria grădină într-un hamac? Nu ocupă loc mult și sigur găsești un spațiu și pentru el. Pune-l la umbră ca să poți trage și un pui de somn.

Sursa foto: Domu.co.uk
  1. Poți construi mici ziduri

Zidurile sunt o idee grozavă pentru amenajarea unei grădini mici. Aceste ziduri mici pot avea mai multe roluri: să protejeze mai bine plantele din grădină, dar și să fie folosite pe post de bănci de musafiri. Așezi câteva perne colorate pe ele și gata “scaunele” 🙂

sursa foto: Amy Cutmore
  1. Pune niște rafturi

Poți obține spațiu valoros în micuța ta grădină dacă pui niște rafturi, pe care să așezi ghivece sau alte obiecte de decor.

sursa foto: iStock
  1. Fă un gard viu

Gardurile vii, pline de verdeață, sunt din ce în ce mai apreciate de proprietarii de case. Arată minunat mai ales într-o grădină de mici dimensiuni. Aceste “grădini pe verticală” cu siguranță îți vor impresiona musafirii.

sursa foto: iStock
  1. Vopește pereții în alb

Vopseaua albă este folosită adesea cu scopul de a oferi spațiilor mai mici senzația de luminozitate. Și grădinile pot beneficia de acest truc. O grădină micuță cu pereți și mobila albă este locul perfect unde poți savura o limonadă pe timp de vară.

sursa foto: iStock
  1. Înveselește atmosfera cu mobilă colorată

O zi petrecută într-un mic spațiu verde, decorat cu mobilă colorată, cu siguranță binedispune pe oricine. Așa că dă frâu imaginației și alege culorile care te reprezintă.

sursa foto: David Giles
  1. Mergi pe un decor tropical

Vrei să te simți că în vacanță în fiecare zi din viața ta? Atunci îndrăznește să alegi un decor tropical pentru micuța ta grădină. Atenție însă la plantele tropicale pe care le alegi, pentru că acestea s-ar putea să aibă nevoie de îngrijire specială pe timpul iernii.

sursa foto: iStock
  1. Pune-ți un gard colorat pe care să crești plante

Plantele care se agață pe garduri sunt o idee excelentă pentru amenajarea unei grădini mici. Un gard colorat plin de flori cu siguranță va capta atenția.

sursa foto: Jamie Mason

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO