Căutare

Share this article

Vine primăvara şi vremea frumoasă o să ne îmbie să ieşim din casă, însă o să rezistăm tentaţiei de a ne uita la serialele noastre preferate? Unde mai pui că Netflix ne aşteaptă liniştit acasă cu producţii super interesante. De data aceasta vorbim despre seriale sau documentare despre mâncăruri şi băuturi alese. Yuuummy.

Promitem că dacă vă uitaţi la aceste seriale, toate pozele de pe Instagram o să vi se pară o joacă de copii. În plus, producţiile acestea nu ne arată doar mâncăruri super delicioase, ci ne învăţă şi lucruri super interesante despre diferite culturi (călătorim din Europa până în Asia sau America).

Aşa că, indiferent că te uiţi la ele pentru inspiraţie, entertainment sau doar pentru că vrei să înveţi lucruri noi, producţiile următoare clar îţi vor fi pe plac. Netflix ne îmbie la un #binging de primăvară. Şi tare îmi este că ieşirile la restaurante sau baruri nu o să mai fie niciodată la fel.

A Year in Champagne

Un documentar franţuzesc despre producţia de şampanie adevărată. O să aflaţi că doar băuturile făcute din strugurii recoltaţii din regiunea Franţei fac ca şampania să fie considerată the real deal. Gazda noastră este cunoscutul importator de vinuri Martine Sourenier care are o legătură specială cu această băutură pe care o consideră … erotică. Très bien, monsieur. Documentarul poate fi găsiţi aici.

Chef’s Table

Regizorul documentarului Jiro Dreams of Sushi, David Gelb, şi-a dus pasiunea pentru mâncare şi mai departe, dezvoltând un serial super apreciat, Chef’s Table, care vorbeşte despre mâncăruri formidabile şi oamenii care le fac. Fiecare episod prezintă cariera impresionantă a unui chef şi, evident, mâncărurile acestora vor fi fascinante. Parcă ai vrea să te urci într-un avion, să îţi faci rezervare în restaurantul respectiv şi să te bucuri de gustul mâncărurilor din serial. Găsiţi serialul pe Netflix.

Cooked

Scriitorul Michael Pollan devine foarte sentimental referitor la arta gastronomiei. Alex Gibney care a făcut premiatul film Going Clear: Scientology and the Prison of Belief regizează primul episod al seriei Cooked. Pollan ne arată în acest serial cum oamenii reuşesc să gătească toate minunăţiile acasă. Serialul are un sezon şi poate fi văzut pe Netflix.

Somm: Into The Bottle

Documentarul ne prezintă drumul pe care trebuie să îl urmeze cei care vor să ajungă maeştrii somelieri. În prezent există puţin peste 230 de oamenii care au acest statut în întreaga lume. Şi, poate că nu este vreo surpriză, dar mai toţi sunt bărbaţi. Oare se va schimba vreodată acest lucru? Foarte interesant documentarul, îl găsiţi aici.

The Mind of a Chef

Anthony Bourdain preia frâiele din postura de producător executiv al unui alt proiect: The Mind of a Chef. O serie care exploatează filozofiile şi convingerile diferiţilor chefi din întreaga lume. David Chang este gazda noastră şi, din când, are câte un invitat: de exemplu, simpaticul Aziz Ansari este alături de el. Deja disponibile cinci sezoane şi poate fi găsit pe Netflix.

Somebody Feed Phil

Phil Rosenthal, fostul producător al comediei americane Everybody Loves Raymond, vine alături de Anthony Bourdain într-un nou proiect. Aceştia pleacă într-o călătorie pentru a descoperi cele mai delicioase bunătăţi din toată lumea. Lansat la începutul anului, serialul este disponibil şi la noi, îl găsiţi pe Netflix.

The Birth of Sake

Cred că documentarul acesta o să te întristeze gândindu-te la cât de greu este să faci saké şi cât de repede se consumă sau se iroseşte în restaurantele asiatice din întreaga lume. O să aflaţi din The Birth of Sake că ai nevoie de nu mai puţin de şase luni pentru a face această băutură. Iar oamenii care muncesc la aşa ceva sunt departe de familia lor atâta timp, muncind constant la producerea acestui vin din orez. Aşa că, data viitoare când mai bei saké, să te bucuri cu adevărat de el. Găsiţi documentarul pe Netflix. Merită!

The search for General Tso

Mergem pe urmele celui mai cunoscut fel de mâncare chinezesc General Tso’s Chicken. Se pare că originea lui nu vine din China. Aşa că, cine a fost General Tso? Şi de unde vine mâncarea aceasta? Lansat prin 2014, documentarul are o oră şi 12 minute şi poate fi văzut aici.

BONUS: Jiro dreams of sushi

Aşa cum v-am spus deja, înainte să fie serialul Chef’s Table, a fost documentarul Jiro Dreams of Sushi. David Gelb a semnat această peliculă care vorbeşte despre viaţa celui mai renumit chef de sushi din lume: japonezul de 85 de ani, Jiro. Acesta are un mic restaurant într-o staţie de metro din Tokio: 10 mese, iar un platou de sushi costă vreo $280. Jiro este primul chef care face sushi şi care a primit 3 stele Michelin. Aşteptăm să apară documentarul şi pe Netflix România. Pare super interesant.

read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO