Amenajarea unui living mic. Idei de design și decorațiuni pentru o cameră de zi mică - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Amenajarea unui living mic poate fi o adevărată provocare pentru unii dintre noi deoarece, fiind camera în care teoretic ne petrecem cel mai mult timp, trebuie să emane personalitatea noastră. Cum echilibrezi balanța atunci când vrei ca livingul să pară cât mai spațios și în același timp să ai suficientă mobilă astfel încât să aibă loc toată familia sau să-ți poți invita prietenii? Ce mobilă ar trebui să alegi și cum să o aranjezi? Iată câteva sfaturi de design ce te pot ajuta în amenajarea unui living mic:

Folosește oglinzi și tapet

Un living mic, mai ales când nu are nici geamuri multe, te poate face să te simți ca într-o cușcă. Creați un punct focal pe care să fixezi lumina și dă adâncime simultană punând tapet și agățând o oglindă deasupra. Oglinda și imaginea camerei reflectată în ea, va da impresia unei ferestre suplimentare.

Foto: Shutterstock

Folosește spații de depozitare ascunse

Alege mobilă cu multe sertare pentru a limita dezordinea. Un dulăpior pe post de măsuță de cafea este o idee foarte bună. De asemenea, poți folosi dulapuri de-a lungul camerei pentru a avea mai multe spații de depozitare.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Idei de amenajare pentru balcoane înguste

Spațiile verticale sunt o alegere excelentă

Dacă livingul tău mic este binecuvântat cu un tavan înalt, profită de acest extra spațiu. Chiar dacă un spațiu vertical nu-ți dă posibilitatea să mai pui un scaun sau o canapea în plus, înălțimea camerei va da impresia unei camere mai mare decât în realitate.

Alege o canapea mică

În anumite spații, o canapea de dimensiuni obișnuite nu are loc. Așadar, o canapea micuță de două locuri poate fi alegerea excelentă. Alege una cu picioarele la vedere pentru un aer cât mai aerisit. Descoperă oferte la canapele pe chilipirul-zilei.ro. 

Foto: Shutterstock

Umple complet un colț al camerei

Poate părea puțin ciudat, dar dacă pui cea mai mare piesă de mobilier într-un colț al camerei, ideea de spațiu mare se va contura mai bine.

Decorează cu plante

Asemenea tapetului și oglinzii, plantele reprezintă o altă variantă bună de a da senzația de adâncime unui living mic. Acest aspect se poate contura și mai frumos dacă plantele sunt așezate în colțuri, lângă sau în spatele scaunelor și canapelei.

Foto: Shutterstock

Folosește mobilă multifuncțională

Într-un living mic, fiecare piesă de mobilă trebuie să-și merite locul ocupat. Gândește-te să folosești dulăpioare pentru măsuța de cafea sau în loc de extra scaun, sau taburete mici pe post de scaune sau chiar măsuțe. Vivre.ro are oferte la mobila multifuncțională. 

Construiește spațiu de depozitate

În loc să folosești piese mici de mobilier care consumă spațiu (un raft de cărți, un dulăpior, o comodă, mai bine dedică un perete întreg pentru un spațiu de depozitare. Un dulap din podea până în tavan în care să-ți încapă totul.

Renunță la canapea

Cine spune că în living trebuie să fie musai o canapea? Dacă spațiul e mic, încearcă să îndeși două, trei sau patru fotolii mici în jurul unei măsuțe de cafea.

Foto: Shutterstock

Folosește o piesă „invizibilă”

Poliesterul sau sticla sunt două materiale minunate pe care le poți folosi în amenajarea unui living mic deoarece nu ocupă deloc spațiul vizual.

Foto: Shutterstock
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO