Ana Georgescu, despre Zumba şi femeile din ţările arabe - LIFE.ro
Mergi la conținut

Ana Georgescu, despre Zumba şi femeile din ţările arabe

La 29 de ani Ana Georgescu este un adevărat globe trotter. Nu călătoreşte însă din plăcere, ci datorită job-ului sau. La vârstă de numai trei ani şi-a început carieră de sportivă de performanţă în gimnastică ritmică. A făcut parte din Echipa Naţională a României de Juniori alături de care a câştigat peste 40 de medalii de aur şi alte peste 30 de argint şi bronz, atât internaţionale, cât şi naţionale.
Share this article

La 29 de ani Ana Georgescu este un adevărat globe trotter. Nu călătoreşte numai din plăcere, ci şi datorită job-ului sau. La vârstă de numai trei ani şi-a început cariera de sportivă de performanţă în gimnastică ritmică. A făcut parte din Echipa Naţională a României de Juniori alături de care a câştigat peste 40 de medalii de aur şi alte peste 30 de argint şi bronz, atât internaţionale,cât şi naţionale. Ana şi-a continuat călătoria profesională că artist în două binecunoscute companii de dans atletic AEROS şi Rhyth. Mix cu care a apărut pe cele mai cunoscute scene ale lumii, inclusiv pe Broadway. În 2011 a făcut o schimbare bruscă de carieră şi a devenit Zumba® Education Specialist, iar în 2015 a făcut parte din echipa selectată pentru Zumba® Fitness Concert World Tour 2015. A fost selectată în echipa de Master Trainers Internaţionali pentru STRONG by Zumba® şi a format entuziaşti ai fitness-ului în peste 35 de ţăridin Europa, America de Nord, Africa şi Asia. Pasiunea Anei inspiră şi motivează mii de persoane să se distreze în timp ce fac mişcare şi să se îndreptespre un mod de viaţă sănătos şi pozitiv prin Zumba®. 

Ana, călătoreşti în toată lumea prin intermediul platformei internăţionale Zumba®, care sunt cele mai stranii locuri pe care le-ai vizitat până în momentul de faţă? 
Cred că aici ţine foarte mult de percepţia personală. Un moment straniu am experimentat la prima vizită în Alexandria, Egipt şi a fost cauzat în mare partede oboseală. După multe ore de zbor am aterizat în Alexandria în mijlocul nopţii, unde totul mi se părea ciudat. Hotelul la care eram cazată era plasat pe o stradă lăturalnică, prăfuită şi foarte îngustă. A două zi însă, la lumina zilei şi după câteva ore bune de somn, am văzut totul dintr-o cu totul altă perspectiva şi am putut să observ nenumăratele părţi frumoase ale Alexandriei. 

Ai vizitat,de curând Insula Guam, când existau posibile ameninţări de bombardare din partea Coreei. Cum te-ai simţit în această situaţie? 

Cât sunt într-o ţară străină am aproape de fiecare dată contact direct cu locuitorii acesteia. Acest lucru s-a întâmplat şi în cazul vizitei mele în Guam. Eu am vizitat insula pentru câteva zile în timp ce locuitorii ei trăiesc cu această ameninţare în mod constant. Cu măsurile de precauţie necesare, totuşiam reuşit să mă bucur lături de ei de timpul petrecut acolo. Bineînţeles că m-am rugat să nu se întâmple nimic ieşit din comun, aşa cum continui să o fac deşi nu mai sunt acolo şi cum o fac pentru fiecare colţ al lumii. Este foarte trist că există această tensiune la nivel internaţional şi că nu putem săgarantăm siguranţă nicăieri în lume. 

Cum te descurci cu fusul orar şi cu schimbările atât de bruşte de climă, de mentalităţi? 

Este, într-adevăr aspectul cel mai epuizant al carierei mele. Consider că sunt câteva trucuri care mă ajută să supravieţuiesc. În primul rând, organizareafoarte în detaliu a timpului dedicat refacerii, o alimentaţie cât se poate de echilibrată şi mai presus de orice o mentalitate pozitivă. Cu siguranţă, legătură pe care o păstrez cu familia şi prietenii prin ajutorul tehnologiei este estentiala. 

Există diferenţe între modul în care femeile din România sau din Europa practică Zumba® şi femeile din alte ţări? 

Există diferenţe inclusiv între România şi alte ţări Eurpene. Este vorba de cultură şi educaţia sportivă sau dimpotrivă de lipsa acesteia care diferă de laun popor sau altul. Există ţări în care este de neconceput că omul modern să nu investească constant în calitatea vieţii lui. Practicarea unei activităţifizice este la fel de importantă precum igienă personală, iar lipsa acestora este de neconceput pentru unele popoare în timp ce un sport este considerat un moft pentru altele. În ceea ce priveşte Zumba®, este un fenomen la nivel global care a cunoscut şi menţinut o popularitate greu de atins. Programul se desfăşoară după nişte reguli standard pentru instructorii autorizaţi, aşadar cu toate că există diferenţe de la o clasa la altă, sau de la o ţară la altăacestea vor fi minore. 


Ce se întâmplă de pildă în ţările arabe… Femeile fac sport îmbrăcate în burka, acoperite pe faţă? 

Depinde foarte mult de mediu şi de alegerea personală. Nu toată lumea aplică aceleaşi principii când vine de vorba de gradul de conservatorism. În cazul lecţiilor dedicate exclusiv doamnelor şi domnişoarelor toată lumea foloseşte echipamentul sportiv convenţional, în timp ce, în cazul claselor mixte, suntpersone care adapta echipamentul sportiv nevoilor personale. În acest caz sunt preferate piesele vestimentare dedicate sportului care acoperă membrele în întregime şi care nu sunt perfect mulate pe corp şi eventua, ceva de acoperit a părul. 

Vei preda clase de Zumba® pe un vas de croazieră în Egipt. Ce ne poţi spune despre această experienţă?

Timp liber, vizitarea unor locuri istorice fascinante şi Zumba este cea mai bună combinaţie pentru vacanţă perfectă. Răspunsul participanţilor a fost fantastic şi locurile s-au ocupat în totalitate în timp record, atât cu public din Egipt cât şi din străinătate. Zumba nu este însă la prima colaborare de acest gen, având croaziere cu clase speciale susţinute de cei mai populari ambasadori ai programului cu destinaţii exotice că Jamaica, Haiti, Mexic, Insulele Cayman şi Miami. 

 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora