Cea mai frumoasă poveste de dragoste cu prinți și prințese: sau cum o întâlnire întâmplătoare într-un bar a schimbat definitiv soarta regatului Danemarcei - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Iată o poveste de dragoste clasică, cu aproape fiecare clișeu pe care ți-l poți imagina: un tânăr prinț frumos se îndrăgostește de un tânără obișnuită și trăiesc fericiți în Danemarca, patria lui Hans Christian Andersen, scriind una dintre cele mai frumoase povești de iubire, dar fără zâne și balauri.

Prințul moștenitor al coroanei, Frederik a fost extrem de popular în Danemarca, cu o listă lungă de iubite în trecut. A fost tratat ca un star rock și toată lumea se întreba care fată norocoasă îi va câștiga în cele din urmă inima.

Poveste de dragoste

Nimeni nu-și imagina că cea care îl va cuceri va fi o tânără simplă, adică fără sânge albastru, din Sandy Bay, Hobart, Australia.

Iată cum sună una dintre cele mai frumoase povești de dragoste cu prinți și prințese, cea a moștenitorului coroanei Danemarcei și a frumoasei Mary Donaldson.

Povestea de dragoste dintre prințul Federik și Mary Donaldson începe cu o noapte la Slip Inn

Povestea lui Mary Donaldson și a prințului moștenitor Frederik a început la Sydney în timpul Jocurilor Olimpice din 2000. Pe 16 septembrie, Mary, care lucra pentru compania imobiliară Kings Cross Belle Property, se bucura de o ieșire cu prietenii la popularul bar și restaurant din Sydney, Slip Inn.

A fost o noapte cu de toate, barul plin de vizitatori locali și internaționali, dintre care majoritatea habar nu aveau că în mulțime se afla viitorul rege al Danemarcei.

Frederik era la bar cu fratele său, prințul Joachim, vărul său, prințul Nikolaos al Greciei și prințesa Martha Louise a Norvegiei. La un moment dat, seara, i-a prins din urmă Prințul Felipe al Spaniei, care s-a întâmplat să fie prieten cu unul dintre prietenii lui Mary.

Poveste de dragoste

Conversația, care se pare că a început cu o discuție despre părul de pe piept, a curs și ani mai târziu, Mary a mărturisit că ea și Frederik s-au conectat imediat.

„Prima dată când ne-am întâlnit, ne-am strâns mâna și nu știam că este prințul moștenitor al Danemarcei. O oră mai târziu cineva a venit la mine și mi-a spus: „Știți cine sunt acești oameni?”, a spus Mary.

„Din primul moment în care am început să vorbim, nu ne-am mai oprit niciodată din vorbit și asta a făcut parte din distanța noastră geografică, totul a fost prin cuvinte, așa că s-a stabilit cu adevărat o relație puternică încă de la început.”

Citește și: Prinţul Albert şi Charlene de Monaco: o poveste de dragoste marcată de lacrimi, tristeţe, acuzaţii de adulter şi zvonuri constante despre divorţ

Cât despre Frederik, și el a simțit la fel.

„Prima mea vizită în Australia a avut doar două zile, atunci când ne-am întâlnit prima dată, iar relația a funcționat pe măsură ce ne-am apropiat din ce în ce mai mult, în ciuda distanței geografice. Am avut o conexiune bună și, încet, încet, dragostea a crescut”, a spus Frederik.

În 2005, Mary a spus că a avut un sentiment puternic că prințul moștenitor este sufletul ei pereche.

„Ceva s-a declanșat. Nu au fost artificiile de pe cer sau ceva de genul acesta, dar a existat un sentiment de emoție”, a spus ea.

Poveste de dragoste
Prințul Federik, fratele său și familiile lor

Dragoste la distanță

La sfârșitul nopții primei lor întâlniri, Frederik i-a cerut lui Mary numărul ei de telefon și a sunat-o a doua zi. Așa a început o relație la distanță care a fost plină de „călătorii secrete” între Sydney și Copenhaga (în 2002 au apărut împreună, nu atât de secret, la Melbourne Cup).

Până în 2003, relația a început să devină serioasă și se părea că Mary ar putea deveni într-o zi regina Danemarcei, așa că a angajat-o pe o consultantă de stil Teresa Page pentru a-i schimba imaginea.

Potrivit Sydney Morning Herald, Mary a urmat un curs de șase săptămâni care se presupunea că ar putea să-i sporească „încrederea și grațiile sociale”.

Fusese sfătuită de viitoarea ei soacră, regina Margrethe, să învețe daneză – cunoscută ca fiind una dintre cele mai dificile limbi de învățat – astfel încât să-i fie mai ușor să cucerească publicul danez.

În 2002, Frederik a invitat-o pe Mary să se mute la Copenhaga, astfel încât să nu mai aibă de-a face cu dificultățile unei relații la distanță.

Apoi, după 18 luni de studiu în daneză, se spunea că Mary vorbea fluent, deși nu i s-a permis să iasă cu Frederik la evenimente publice până când nu a fost recunoscută oficial ca parte a familiei.

Poveste de dragoste

Logodna și nunta prințului Frederick cu frumoasa Mary Donaldson

Supușii coroanei din Danemarca au fost încântați când Mary și Frederik și-au anunțat logodna, pe 8 octombrie 2003. Mary și-a dat demisia de la slujba ei din Copenhaga la filiala Microsoft, unde lucra pe postul de consultant de proiect în divizia de soluții de afaceri.

„Nu-mi amintesc să fi vrut ca într-o zi să fiu prințesă”, a spus Mary la scurt timp după logodnă. „Am vrut să fiu medic veterinar”.

Nunta lui Mary Donaldson și Frederik a avut loc pe 14 mai 2004, în Catedrala din Copenhaga și a fost urmată de o recepție fastuoasă la Palatul Fredensborg. Frumoasa rochie a lui Mary a fost concepută de designerul danez Uffe Frank, iar voalul ei, din dantelă irlandeză, a fost folosit anterior de Ingrid, regina Danemarcei.

Oricine a urmărit reportajul televizat a putut vedea dragostea intensă a lui Mary și Frederik, mai ales când s-au uitat unul în ochii celuilalt în timpul valsului miresei.

Surorile lui Mary, Jane și Patricia Bailey, au fost domnișoare de onoare împreună cu prietena ei, Amber Petty, în timp ce fratele lui Frederik, Prințul Joachim al Danemarcei a fost cavaler de onoare.

Citește și: Prințesa Sofia a Suediei: Cum a reușit un fost manechin ce poza topless și avea succes în show-uri TV să se mărite cu un prinț? Și cum tatuajele ei au fost multă vreme mult mai importante decât acțiunile caritabile

Poveste de dragoste
Prințul Federick, prințesa Mary și copiii lor

„De astăzi, Mary este a mea și eu sunt al ei”, a spus Frederik la altar. „O iubesc și o voi proteja cu toată dragostea mea”.

Mary poartă acum titlul nobiliar al soțului ei, devenind Alteța Sa Regală Prințesa Moștenitoare a Danemarcei după ce s-a căsătorit. Și când Frederik va urca în cele din urmă pe tronul Danemarcei, ea va deveni regina consoartă a Danemarcei.

Frederik și Mary sunt acum mândrii părinți ai celor patru copii: Prințul Christian, Prințesa Isabella și gemenii Vincent și Josephine.


Fotofrafiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO