fbpx

Căutare

Share this article

Sunt deja 2 ani de când se vorbeşte tot mai mult şi mai des despre un divorţ la casa regală din Monaco. Iar faptul că prinţesa Charlene a stat mai mult plecată din micul stat în ultima perioadă nu face decât să dea apă la moară speculaţiilor. În timp ce guvernul monegasc a vorbit despre probleme de sănătate care o ţin departe, o parte din presă spunea că mariajul e pe butuci. Paştele catolic a fost ocazia perfectă pentru prinţul Albert şi Charlene de Monaco să dea publicităţii prima fotografie împreună de la întoarcerea ei în principat, în noiembrie 2021.

Prinţul Albert, cunoscut şi drept prinţul playboy

Cunoscut multă vreme drept un playboy veritabil, prinţul Albert de Monaco şi-a trecut în palmares nume dintre cele mai râvnite din lume. De la Sharon Stone şi Claudia Schiffer la Kylie Minogue şi Naomi Campbell, despre multe celebrităţi s-a spus că ar fi avut ceva de împărţit cu prinţul şi multe tinere au visat, măcar pentru scurt timp, că vor primi titlul de prinţesă. Două dintre acestea nu au avut şanse la căsnicie, dar au cerut cu vehemenţă recunoaşterea copiilor rezultaţi din relaţiile pasagere cu acesta. Albert de Monaco a negat vehement paternitatea lui Jazmin Grace Grimaldi, acum în vârstă de 30 de ani şi a lui Alexandre Grimaldi Coste, 18 ani. Testele ADN au avut mai multă credibilitate decât spusele prinţului, aşa că acesta s-a văzut nevoit până la urmă să îi recunoască. Niciunul dintre ei nu are şanse la tron însă, mamele lor nefiind căsătorite cu prinţul.

Şi când puţini se gândeau că vreuna dintre tinere va reuşi să îl convingă pe prinţul Albert să dea burlăcia pe viaţa stabilă de familie, o necunoscută până atunci publicului larg a devenit prinţesă de Monaco şi un simbol pentru tinerele generaţii ale familiilor regale europene.

Foto: pinterest.com

Prinţul Albert şi Charlene de Monaco, cuplul despre care s-a spus că se separă încă înainte să se căsătorească

Charlene Wittstock, înotătoare în echipa Africii de Sud, l-a cunoscut pe prinţul cu lipici la femei pe când avea 22 de ani. Ea, tânără sportivă, blondă, suplă, frumoasă, el – pasionat de sport şi de femei. A fost atracţie aproape instantanee în ciuda diferenţei de vârstă de 20 de ani şi deşi sunt voci care spun că s-au văzut constant în acea perioadă, abia după 6 ani făceau publică relaţia lor. Le-a mai luat încă 5 până la nunta atât de aşteptată de membrii familiei regale monegasce care voiau ca Albert să asigure un moştenitor pentru tron.

A fost prima nuntă a unui prinţ de Monaco de la cea a tatălui lui Albert, Rainer al III-lea, care s-a căsătorit în 1956 cu actriţa Grace Kelly. Rainer nu s-a mai recăsătorit după moartea lui Grace Kelly, în 1982, iar Albert a preluat conducerea principatului în 2005 fără să fie nevoit să fie căsătorit.

Citeşte şi: Tragicul secret din viața lui Grace Kelly: Cum a reușit o copilă lipsită de afecțiunea părinților să ajungă amanta multor bărbați din lumea filmului și apoi soția prințului de Monaco? – LIFE.ro

Tabloidele spun că Charlene ar fi avut o soartă asemănătoare cu cea a prinţesei Diana, că ar fi realizat prea târziu ce înseamnă să fii suverana unui stat, oricât de mic ar fi acesta şi chiar ar fi încercat să fugă cu câteva zile înainte de nuntă. Ziarele care au vorbit despre faptul că tânără a fost surprinsă la aeroport şi convinsă cu greu să revină la palat au fost date în judecate şi obligate să retragă articolele.

Foto: express.co.uk

Într-unul dintre puţinele interviuri acordate înainte de a deveni prinţesă, Charlene vorbea despre răutatea şi gelozia cu care s-a confruntat după venirea ei în Monaco, dar şi despre faptul că nu a reuşit să-şi facă prieteni printre cei pe care i-a întâlnit aici. Ulterior, rarele interviuri acordate au avut întrebările anunţate în prealabil, iar răspunsurile au fost verificate de către Palat.

Căsătoria dintre prinţul Albert şi Charlene de Monaco a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume pentru multă vreme. A fost transmisă în direct de peste 50 de televiziuni, iar slujba religioasă a fost transmisă pe ecrane gigantice amplasate în întregul oraş. 4.300 de invitaţi au fost la eveniment.

10 ani de căsnicie, multe zvonuri şi multă tristeţe

Euforia s-a stins repede, iar oamenii au început să remarce tot mai des mina de tristeţe prezentă mereu pe faţa noi prinţese de Monaco. Nici relaţia cu sora mai mare a lui Albert, prinţesa Caroline, nu pare să ajute prea mult, aceasta spunându-se că este extrem de intransingentă când vine vorba de îndatoririle regale şi imaginea publică.

Lucrurile păreau să ia o întorsătură mai bună în momentul în care cuplul princiar a anunţat că va avea nu unul, ci 2 moştenitori. Charlene era însărcinată cu gemeni. Prinţul Jacques şi prinţesa Gabriella s-au născut pe 10 decembrie 2014 la spitalul Princess Grace din Monaco, însă deşi lucrurile au arătat ceva mai bine în primii ani, nici ei nu au reuşit să şteargă umbra de tristeţe de pe faţa prinţesei Charlene.

Foto: ladepeche.fr

Deseori aceasta se refugia la Roc Agel, proprietatea pe care prinţul Rainer i-a făcut-o cadou lui Grace Kelly. Aflată la 20 de minute de condus de Monaco, dar în munţi şi izolată, aceasta îi oferă prinţesei Caroline o libertate pe care a pierdut-o odată cu intrarea în familia regală. Aici poate să urce pe munţi, să poarte haine sport, să grădinărească sau să hrănească animalele pe care le iubeşte foarte mult.

Lucrurile par să se fi agravat tot mai tare în timpul pandemiei, când imediat după apariţia zvonurilor că ar exista un al treilea copil din flori al prinţului Albert, conceput în timp ce ei erau deja împreună, prinţesa a plecat din Monaco pentru o săptămână şi nu s-a mai întors vreme de luni de zile. Varianta oficială este că aceasta a suferit o infecţie gravă la nivelul nasului şi urechilor şi a primit interdicţie de a zbura. Iar în timp ce unii pregăteau titlurile pentru anunţul divorţului, Charlene explica că Albert îi este alături, îi dă forţă să treacă peste aceste momente grele şi că abia aşteaptă să revină alături de el şi copiii lor.

Asta s-a întâmplat abia în noiembrie şi deşi publicul era nerăbdător să o revadă, palatul a transmis că prinţesa nu este încă recuperată şi se luptă cu o stare de oboseală profundă. A fost internată chiar în mai multe clinici, aşa că nu şi-a reluat îndatoririle regale nici până azi. A postat însă o fotografie cu familia ei, în Duminica Paştelui, prima după multă vreme.

Citeşte şi: Prințesa Charlene de Monaco și drama ce se ascunde după ușile închise ale familiei regale – LIFE.ro
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO