fbpx

Căutare

Share this article

Viața lui Grace Kelly, actrița americancă cu origini irlandeze, nu a fost deloc ușoară, cel puțin în prima parte a copilăriei. Iar aceste lucruri sunt dezvăluite în cartea scrisă de Jay Jorgensen și Manoah Bowman despre starurile Hollywood-ului anilor ’50. Capitolul „Grace Kelly: Fata de vis a Hollywood-ului” dezvăluie copilăria micuței Grace sub autoritatea unei mame ce o abuza fizic și al unui tată antisemit.

Viața lui Grace Kelly: Copilăria

Grace Kelly s-a născut în anul 1929, în Philadelphia, în sânul unei familii bogate. Tatăl ei, John B. Kelly, medaliat cu aur la vâslit la Olimpiada din 1920, a câștigat o avere din afacerea sa din domeniul construcțiilor.

John Kelly își consuma tot timpul și energia cu munca, golful și politica, si prin urmare tatăl viitoarei actrițe nu prea a fost de găsit pe acasă. Autorii cărții despre care vorbeam mai devreme scriu că „el nu a putut niciodată să apară în prima linie a familiilor bogate din Philadelphia pentru că el era la origine muncitor”.

Grace Kelly mică, Foto: collectorsweekly.com

Citește și: Cine este super starul care se numea Reginald Kenneth Dwight? Și cum a trecut de la Chopin sau Bach la „Rocket Man” sau „Sacrifice”


Neputința lui de a se afirma și de a fi remarcat de catre aceste familii, l-a ambitionat și mai mult in munca depusă, astfel ceva mai târziu a reușit sa fie ales în consiliul local Philadelphia.

Având acest background în spate, John Kelly avea standarde foarte ridicate și își propusese ca cei patru copii ai lui să reușească în viață. Grace și-a idolatrizat tatăl și tot timpul a căutat să-i intre în grații, însă Peggy, sora mai mare a lui Grace a fost mereu preferata lui.

Eram tot timpul în competiție pentru ceva, concuram pentru dragoste”, spunea Grace amintind de caracterul competitiv al tatălui ei.

Din păcate, nu a găsit afecțiune nici la mama sa.

„Astăzi Ma Kelly ar fi fost arestată pentru abuzul asupra copiilor săi deoarece niciodată nu a lăsat nuiaua din mână. Nu și-a răsfățat copiii, ea doar a cerut supunere și ascultare”, se confesa Lizane, sora mai mică a lui Grace.

Foto: wikipedia.com

În copilărie Grace a fost la un moment dat supraponderală, purta ochelari și a avut ani de zile „o voce subțire, nazală, din cauza problemelor pe care le avea cu sinusurile”.

Visa să ajungă actriță, așa cum fusese unchiul ei, Walter Kelly, comediant și actor de film al anilor 1930, sau unchiul George Kelly, un actor ce s-a reprofilat apoi pe scris și a câștigat un premiu Pulitzer în anul 1926.

Din fericire, Grace a jucat în piese de teatru în timpul școlii și acest fapt i-a construit încrederea în sine. La vârsta de 16 ani, băieții de la școala privată Stevens School , pe care ea o frecventa, au început să o observe.

„Întotdeauna a avut o mulțime de iubiți”, mărturisea prietena ei, Jane Hughes. „Nu o simțeam ca pe o sălbatică. Era doar atrăgătoare și pentru asta era oarecum un fel de vedetă. Nu cred că a ratat vreodată vreun dans sau a fost neînsoțită în vreun weekend”.

Viața lui Grace Kelly: începuturile viitorului star de cinema

După absolvire, Grace a intrat la Academia Americană de Arte Dramatice din New York, deși părinții ei credeau că-i vor scoate acest microb din sânge și o vor convinge să se mărite cu un băiat bun.

Foto: harpersbazaar.com

În anul al doilea de facultate s-a implicat într-o relație amoroasă alături de profesorul ei, Don Richardson. Relația era ținută în secret deoarece Richardson era căsătorit.

Într-o zi ea l-a adus la Philadelphia pentru a-i cunoaște părinții, moment în care tatăl ei nu s-a putut abține să nu-și facă public antisemitismul.

Când Richardson a spus că Grace va ajunge un star de cinema important într-o bună zi, toată familia ei a izbucnit în hohote de râs. În timp ce Grace și Don erau plecați la plimbare, mama Margaret Kelly a cotrobăit prin valiza iubitului fiicei ei și a descoperit o scrisoare ce dezvăluia divorțul iminent. Lui Richardson i s-a poruncit să plece imediat din casa lor și să nu se mai întoarcă niciodată.

Conform celor doi autori ai cărții, Jorgensen și Bowman, când tatăl lui Grace Kelly a aflat că relația lor nu s-a oprit, l-a căutat în secret pe Richardson și i-a oferit un Jaguar pentru a pune capăt aventurii.

Grace, câștigătoare a premiului Oscar, Foto: quizrama.com

Citește și: Viața lui Audrey Hepburn: actriță de legendă, fashion icon și un om cu suflet mare


Căsătoria cu prințul de Monaco

Înainte de oferta primului rol într-un film, Grace Kelly a jucat în peste 60 de drame de televiziune, timp în care nu ar fi refuzat nici o aventură cu colegii ei de platou, până ce nu s-a căsătorit cu prințul Rainier de Monaco.

Grace și Clark Gable, Foto: pinterest.com

S-a îndrăgostit de Clark Gable în timpul filmărilor pentru „Mogambo” din 1953, dar a ieșit și cu Ray Milland, actorul alături de care juca în „Dial M for Murder”.

Bing Crosby, actorul alături de care a jucat în „The Country Girl”, film pentru care a și câștigat Oscarul pentru cea mai bună actriță, a fost cel care a cerut-o în căsătorie. Mama sa a fost de acord cu această căsătorie deoarece Crosby era catolic și văduv, însă Grace nu-l iubea.

În 1955, în timpul festivalului de la Cannes, Grace îl cunoaște pe prințul Rainier de Monaco în timpul unei ședințe foto. Cei doi încep să corespondeze și în luna decembrie a aceluiași an, Rainier își programează o vizită în America și se anunță totodata în vizită la Grace și familia ei, în Philadelphia.

Grace și Bing Crosby, Foto: cosmopolitan.com

Grace aproape că nu voia să meargă în Philadelphia pentru a se întâlni cu el și acceptă în ultima clipă. Timp de două zile, departe de ochii lumii, „plimbându-se prin păduri, conducând prin munți și vorbind despre viață și valori, se îndrăgostesc”.

Prințul o cere de soție, iar Grace acceptă.

Nunta lui Grace Kelly cu prințul de Monaco, Foto: Youtube.com

„Fusesem angajată în câteva relații romantice nefericite. Deși ajunsesem un star, mă simțeam pierdută și confuză. Nu voiam să împlinesc 30 de ani fără să știu încotro mă îndrept în viața personală”, mărturisea Grace.

Grace și prințul de Monaco au avut trei copii și se spune că din cauza asta și-a ratat cariera în film și a intrat în depresie știind că acea parte a vieții ei s-a sfârșit.

Grace Kelly a murit pe 14 septembrie 1982 în urma unui accident de mașină, când se crede că a suferit un infarct.

Astăzi, fiul ei, Albert al doilea este capul Casei Grimaldi și conducătorul statului Monaco.

Caroline, sora cea mare a lui Albert al doilea, este soția lui Ernst August, Prinț de Hanovra, șeful Casei de Hanovra și pretendent la fostul tron al regatului de Hanovra.

Mezina este prințesa Stephanie de Monaco.

Familia regală de Monaco, Foto: cosmopolitan.com
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO