fbpx

Căutare

Share this article

Sunt mulți cei care ajung în Oxford doar pentru o zi și se întreabă care sunt cele mai importante atracții turistice ale acestui oraș.

Sunt mulți studenți români care au ales să-și termine cursurile universitare la una dintre facultățile ce sălășluiesc în Oxford. Dar sunt și mulți părinți care merg să-i viziteze. Fiecare dintre ei găsesc un moment liber și vor să se bucure cât mai mult de frumusețile acestui oraș.

Pentru ei, dar și pentru oricare alt turist, am făcut un top al celor mai importante 10 atracții turistice în Oxford.

  • Colegiile istorice ale Universității Oxford

Acest obiectiv este ceea ce oricine care ajunge în Oxford trebuie să vadă, iar motivul este unul foarte întemeiat. Cele 38 de facultăți care compun universitatea Oxford sunt iconice, cu o arhitectură foarte interesantă și cu o atmosferă specială. Nimeni nu le vizitează pe toate, de aceea este foarte important să știi să selectezi. Unele dintre favorite se bucură de splendoarea Magdalenei pe malul râului, frumoasele grădini din Worcester și modernismul îndrăzneț din St Catz.

  • Muzeul Ashmolean

Cel mai vechi muzeu public din Marea Britanie este și unul dintre cele mai frumoase. Colecțiile sale cuprind orice de la obiecte din Egiptul Antic până în China contemporană și toate au fost îmbunătățite de împrejurimile lor elegante, pline de lumină. La final te poți întoarce în partea de sus a galeriilor unde să bei un ceai, să mănânci prăjituri și să privești Oxfordul de sus, din restaurantul de pe acoperișul muzeului.

  • Pajiștea Meadow

Cine ar fi crezut că pajiștea întinsă, atât de minunată se poate afla în inima unui oraș. Este ideală pentru plimbări, sport, picnicuri sau, și mai bine, pentru a admira vitele ce aparțin Universității (despre care legenda spune că ar fi un cadou din partea lui Bill Clinton). O vizită aici este recomandată dimineața devreme când un strat de ceață poate fi observat deasupra râului.

  • Muzeul Pitt Rivers și Muzeul de Istorie Naturală

Oricare dintre aceste muzee ar fi demn de o vizită în sine, însă, întrucât ambele sunt amplasate în aceeași clădire, nu pot fi trecute cu vederea. Împrejurimile strălucitoare și vesele ale Muzeului de Istorie Naturală sunt un contrapunct distractiv pentru atmosfera stingheră a muzeului Pitt Rivers. Nu uita să cauți cabinetul capetelor micșorate.

  • Cu barca pe râu (Punting)

Quintesența activităților în Oxford reprezintă și cea mai bună modalitate de a vedea o mulțime dintre atracțiile orașului, de pe râu. Pregătește niște sandvișuri, închide-ți telefonul și pregătește-te pentru puțină umezeală. Instruiește-te înainte și află care sunt regulile vâslitului și cum să nu cazi de pe această barcă specială.

  • Piața Radcliffe și Teatrul Sheldonian

Indiscutabil cea mai frumoasă piață publică din oraș și foarte probabil una dintre cele mai frumoase din țară, Piața Radcliffe se întinde de la Biserica universitară, gotică până la Biblioteca Bodleian, cu iconica cameră Radcliffe amplasată pitoresc între ele.  Chiar după colț, poți asista la unul dintre concertele extraordinare, clasificate în clasa 1, ale Teatrului Sheldonian.

  • Pub-urile antice

Pentru toată istoria universității, unele dintre cele mai vechi clădiri din Oxford sunt de fapt pub-uri. Pub-urile Turf sau Bear, de exemplu, au amândouă origini din secolul al XIII-lea și grinzi îndoite pe acoperiș.

  • Portul Meadow și Binsey

Deoarece cea mai mare parte a orașului Oxford este situat precar pe o insulă și astfel este predispus la inundații sezoniere, orașul are mai mult decât o parte echitabilă de pajiști. Una este pajiștea Meadow. Plimbă-te peste râu pentru a-ți câștiga băutura la pub-ul Perch din cătunul fermecător Binsey, unde Gerald Manley Hopkins a plâns din cauza pierderii plopilor Binsey.

  • Piața acoperită

Poate în mod neașteptat pentru un loc atât de istoric (înființat în 1774) și ciudat, Piața acoperită reușește într-un fel să rămână utilă. Carcasele de fazani, curcani și chiar căprioare întregi care atârnă de bârne sunt o amintire că acesta este încă un loc viu și funcțional pentru a merge la cumpărături. De asemenea, găzduiește mândră maiestuoase Ben’s Cookies.

  • Cowley Road

Vibrantă, diversă și importantă zonă de shopping, Cowley Road este artera care trece prin „celălalt Oxford” și locul Carnavalului anual de vară al orașului. Este locul excelent pentru cumpărături, încărcat de cafenele și restaurante stradale, ce bucură turiștii cu multă muzică live noaptea.

Foto: pinterest
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO