fbpx

Căutare

Share this article

Deşi destinaţia turistică şi de shopping cea mai cunoscută în Orientul mijlociu rămâne Dubai, Doha, micuţa capitală a la fel de micului Qatar încearcă să vină din urmă.

Iar, dacă la categoria shopping nu stă foarte bine încă, din punct de vedere turistic Doha se poate lăuda cu multe nume de răsunet din hoteleria de lux internaţională. Şi – din 2015 – şi cu unul dintre cele mai mari resorturi de lux din Golf.
Instalat pe o insulă la douăzeci de minute pe apă de inima capitalei, Banana Island este o oază de verdeaţă, lux extrem şi relaxare, care pune la dispoziţia clienţilor o plajă lungă de 800 de metri, mai multe piscine dintre care una de surf, un teren de golf cu 30 de găuri, activităţi de snorkeling şi scuba diving, un heliport şi un port de agreement care poate găzdui până la 30 de ambarcaţiuni.
Vilele suspendate deasupra apei, decorate în stil Maldivian, cele 8 baruri şi restaurante, cinemaul şi grădina botanică, sunt concepute cu gândul la confortul clientului şi în dorinţa de a îi oferi acestuia o experienţă de lux extrem.
Piesa de rezistenţă rămâne, însă, spa-ul, care îmbină tratamentele holistice de origine thailandeză cu tradiţia orientală, oferind o gamă extrem de largă de pachete de înfrumuseţare şi detox, precum şi programe de nutriţie croite pentru fiecare client în parte.
Preţurile sunt mai accesibile decât cele ale vecinilor din Emirate, oscilând între 300 euro pentru camera standard şi 3000 de euro pentru vila pe apă, cu două dormitoare, în funcţie de perioadă.
Apropo de perioade, Doha este de evitat între iunie şi octombrie, atunci când temperaturile pot ajunge până la 52-54 de grade Celsius.
Perioada cea mai bună pentru vacanţă este ianuarie-mai, când clima este uscată şi se înregistrează maxim 30 de grade.
De la Bucureşti există zbor direct către Doha, cu Qatar Airways, cu o durată de 4 ore.

Detalii pe: doha.anantara.com
 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO