Căutare

Share this article

De câți bani ai nevoie pentru a deschide o afacere? În funcție de tipul de afacere, se poate stabili suma. Sunt afaceri care necesită investiție mică, afaceri pe care le poți porni cu 5000 de euro, altele cu doar 100 de euro în buzunar, dar și afaceri pentru care ai nevoie de minim 100 de mii de euro la început pentru amenajare.

Tu la ce afacere te-ai gândit și cum ai de gând să o finanțezi?

Platforma de servicii financiare și tehnologice, Kabbage, a publicat un studiu realizat pe 600 de fondatori de afaceri mici, studiu ce dezvăluie faptul că majoritatea au pornit cu o investiție de cel mult 25 de mii de euro.

Citește și:

3 idei de afaceri de care ar avea nevoie şi piaţa din România

Același studiu mai arată că afacerile ce necesită o investiție mare sunt restaurantele, cabinetele medicale sau business-urile de producție, pentru care ai nevoie de echipamente. Dacă te gândești la un business în domeniul contabilității, al e-commerce-ului sau al amenajărilor și construcțiilor, ai nevoie de foarte puțini bani.

Cum faci rost de bani pentru a deschide o afacere?

Poți avea ideea de afacere, dar nu ai suportul financiar care să o susțină și atunci o idee bună poate muri în fașă. Din fericire, sunt destul de multe programe de finanțare gestionate de stat, iar dacă le aplici corect și ideea este profitabilă, fondurile sunt nerambursabile.

Care sunt aceste programe?

  1. Pentru Programul national multianual de mocroindustrializare  – fonduri nerambursabile pentru făbricuțe și ateliere IMM
  2. Programul de sustinere a internationalizarii operatorilor economici români – bani pentru patroni, să meargă în străinătate, la expoziții și târguri
  3. Programul UMCTAD/ EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltării IMM – cursuri gratis de antreprenoriat
  4. Programul national mutianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii
  5. Programul de dezvoltare a activitatilor de comercializare a serviciilor de piata  – ajutor de la stat pentru firme private.
  6. Programul pentru organizarea Târgului Întreprinderilor Mici si Mijlocii.
  7. Programul de stimulare a exporturilor.
  8. Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii “Start-up Nation – ROMÂNIA” – – credite de angajament pentru semnarea a 10.000 de contracte pe 2019

Cel mai interesant program este chiar ultimul. Ce trebuie să faci este să mergi cu o idee de afacere, să o înscrii în program, să demonstrezi cu un plan de business modalitatea de punere în aplicare și să speri să fii ales în program. Primești un credit de 40 de mii de euro și în primii trei ani trebuie ca afacerea ta să fie fiabilă pentru a nu mai returna nimic statului roman.

Tot în cadrul Start-up Nation există și o secțiune de finanțare pentru diaspora. Suma este aproximativ aceeași și se acordă cetățenilor români plecați în străinătate care doresc să se întoarcă în România și să deschidă o afacere.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO