BeautyExoticFood
Beneficiile uleiului de cocos pentru păr
Despre uleiul de cocos ai auzit cu siguranță că poate face minuni dacă este folosit intern dar știai că acesta este o mană cerească și în cazul în care îl folosești ca produs cosmetic, mai ales pentru păr?
Oana Borviz
|Reading time: 3 mins
Despre uleiul de cocos ai auzit cu siguranță că poate face minuni dacă este folosit intern dar știai că acesta este o mană cerească și în cazul în care îl folosești ca produs cosmetic, mai ales pentru păr?
Oana Borviz
|Reading time: 3 mins
Share this article

Despre uleiul de cocos ai auzit cu siguranță că poate face minuni dacă este folosit intern dar știai că acesta este o mană cerească și în cazul în care îl folosești ca produs cosmetic, mai ales pentru păr? Bogat în vitamine, minerale și diverse alte substanțe nutritive, uleiul de cocos ajută la creșterea rezistenței firelor de păr, catifelează, dă strălucire părului și previne mătreața, părul gras sau uscat.

Mai cu seamă, uleiul de cocos presat la rece este foarte bogat în substanțe antioxidante și are puternice proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice.

Unul dintre tratamentele cele mai recomandate când vine vorba de uleiul de cocos constă în aplicarea unei mici cantități de ulei cald pe scalp înainte de culcare. Se înfășoară capul cu un prosop iar în dimineața următoare se spală în mod obișnuit, iar dacă repeți gestul o dată la câteva zile efectul este cât se poate de vizibil: părul devine mai puternic și mi strălucitor. Indiferent că este gras, uscat sau normal, uleiul de cocos hidratează părul, îl hrănește și echilibrează pH-ul scalpulului, acesta fiind și motivul pentru care părul nu se va îngrășa mai tare. Haideți să vedem cum poate ajuta în mod concret uleiul de cocos la menținerea unui păr mai sănătos!

Stimulează creșterea părului. – Ingredientele cu rol nutritiv pe care le conține acest ulei (vitamina E, vitamina K, fier etc.) iintră în firul de păr contribuind la refacerea și creșterea părului. Este indicat, pentru efecte maxime, utilizarea concomitentă a uleiului de cocos și pe cale internă.

Poate fi folosit ca protecție solară. Uleiul de cocos are factorul de protecție solară SPF 8, care deși nu este ridicat, ajută la menținerea sănătății părului. Folosirea unei cantități mici pe post de balsam ajută enorm în acest sens.

Ajută la coafarea părului. Pe lângă faptul că ajută la prevenirea degradării cauzate de dispozitivele de coafare termice (ondulator, placă sau uscător de păr), uleiul de cocos netezește părul, previne electrizarea și ajută la menținerea unui păr drept sau a buclelor. Este indicată folosirea unei cantități mici de ulei pentru a evita încărcarea părului (între un sfert de linguriță și o linguriță în cazul părului foarte uscat).

Tratează vârfurile despicate ale părului. Singurul ulei care reduce pierderea de proteine (conform studiilor), uleiul de cocos are capacitatea de a reface structura firului de păr și de a preveni despicarea vârfurilor ajutând la repararea lor.

Poate fi folosit ca tratament pentru mătreață. Uleiul de cocos are propritati antifungice, motiv pentru care folosirea lui în mod regulat ajută la distrugerea bacteriilor și a fungilor. Acest ulei asigură hidratarea atunci când mătreața este cauzată de uscarea excesivă a părului, și prevenirea și tratarea infecțiilor fungice sau de altă natură de la nivelul scalpului.

BeautyExoticFood
Share this article