Branduri care susţin comunitatea LGBTQ şi mesajele pe care le transmit - LIFE.ro
Mergi la conținut

Branduri care susţin comunitatea LGBTQ şi mesajele pe care le transmit

Sunt încă peste 70 de ţări în care homosexualitatea este catalogată drept ilegală, în 8 dintre ele fiind pedepsită cu moartea.
Share this article

Ultimii ani au adus o creştere simţitoare a numărului de branduri de top care susţin comunitatea LGBTQ prin lansarea unor colecţii sau produse dedicate, dar şi prin donaţiile pe care le fac către organizaţiile menite să-i sprijine pe membrii acesteia. Şi deşi lucrurile în cazul comunităţii LGTBQ au evoluat, legile şi mentalităţile faţă de homosexuali, lesbiene, transsexuali sau bisexuali sunt încă extrem de diferite în diversele colţuri ale lumii. Sunt încă peste 70 de ţări în care homosexualitatea este catalogată drept ilegală, în 8 dintre ele fiind pedepsită cu moartea. Din astfel de motive este cu atât mai importantă implicarea unor branduri care susţin LGBTQ, susţinând astfel egalitatea, vizibilitatea, diversitatea şi integrarea.

Branduri care susţin LGBTQ – IKEA

IKEA este unul dintre brandurile mari care sprijină incluziunea persoanelor LGBTQ în societate, iar în ultimii 3 ani marchează Ziua internaţională împotriva homofobiei, transfobiei şi bifobiei cu o campanie dedicată corectitutdinii şi echitabilităţii. În fiecare primăvară aduce în magazine celebra sacoşă de cumpărături FRAKTA în varianta curcubeu, în 2 dimensiuni, iar 30% din vânzările acesteia merg către organizaţii ce sprijină membrii comunităţii LGBTQ.

Foto: ebay.com

IKEA Canada a mers chiar mai departe şi a lansat o colecţie de canapele inspirate din steagurile ce reprezintă 10 dintre grupurile LGBTQ.

Foto: today.com

H&M

Şi H&M lansează anual câte o colecţie menită să celebreze egalitatea în dragoste şi dreptul fiecăruia de a iubi pe cine doreşte. Pe lângă produsele respective, anul acesta au şi dat voce acelora care au vrut să-şi spună poveştile, încurajându-i să vorbească public despre ceea ce simt şi despre importanţa integrării lor în societate. Iar odată cu lansarea colecţiei H&M a făcut şi o donaţie de 100.000 de dolari către United Nations Free & Equal Campaign, o iniţiativă a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Foto: adobomagazine.com

LEGO

Nici unul dintre cei mai importanţi producători de jocuri din lume nu dă înapoi când vine vorba să sprijine comunitatea LGBTQ. Anul acesta a lansat setul Everyone is Awesome, creat astfel încât să celebreze diversitatea fanilor brandului şi a întregii lumi. Setul conţine 11 figurine monocromatice, fiecare de câte o culoare şi 346 de piese ce formează o cascadă-curcubeu.

Foto: lego.com

Skittles

Compania care produce bomboanele recunoscute tocmai pentru curcubeul celebru de pe ambalaje îşi arată susţinerea faţă de comunitate renunţând la ambalajul colorat în timpul sezonului Pride, marşul dedicat comunităţii LGTBQ. Şi nu doar ambalajul devine gri în această perioadă, ci şi bomboanele care îşi păstrează însă umpluturile şi aromele bine-cunoscute. Câte 1 dolar din fiecare pachet de Skittles vândut în cadrul acestei campanii este donat către una dintre organizaţiile ce îi ajută pe membrii comunităţii.

Foto: candyindustry.com

Disney

Compania Walt Disney susţine şi ea în fiecare an comunitatea, creând o colecţie dedicată în care se regăsesc haine, rucsacuri, pălării, măşti, jucării, toate decorate cu curcubeul ce reprezintă comunitatea LGBTQ şi donând sume importante organizaţiilor ce au ca misiune să-i sprijine pe membrii acestei comunităţi.

Foto: wtwnt.com

Branduri care susţin LGBTQ – UGG

Şi UGG are o colecţie dedicată în perioada Pride, cu haine şi papuci ce pun accent pe curcubeul reprezentativ comunităţii. 25 de dolari din fiecare produs vândut în cadrul campaniei se duc către unul dintre ONG-urile ce luptă pentru acceptare şi egalitate.

Foto: popsugar.com

Balenciaga

Şi casa de modă fondată în Spania face în fiecare an câte o colecţie pentru a celebra Pride. Anul acesta compania a avut hanorace, tricouri, portofele, şepci şi chiar lenjerie intimă, toate menite să arate sprijinul pentru cei din comunitate. Designerul acestora este nimeni altul decât directorul de creaţie al casei de modă, Demna Gvasalia, crescut în Georgia, o ţară unde persoanele LGTBQ sunt ţintele bigotismului şi violenţelor. 15% din vânzările acestor produse merg către un proiect de sprijin al acestora.

Foto: vogue.it

Vans

Colecţia Vans Pride din acest an a fost una dintre cele mai complexe, cu produse pentru toate vârstele. Designerii de aici au făcut tenişi, sandale, tricouri, pantaloni, şosete, şepci, hanorace, chiar şi şireturi menite să ajute la transmiterea mesajului – egalitate şi iubire. În acelaşi timp, compania a donat doar în 2021 200.000 de dolari către mai multe ONG-uri ce sprijină comunitatea LGTBQ din întreaga lume.

Foto: sneakernews.com

Levi`s

Producătorul primei perechi de blugi din istorie se numără şi el printre brandurile care susţin LGTBQ prin crearea de colecţii dedicate Pride şi donarea 100% a câştigurilor nete obţinute din vânzarea acestora către OutRight Action International, organizaţie ce luptă pentru drepturile persoanelor LGTBQ din întreaga lume.

Foto: livestrauss.com

NYX Professional Makeup

Compania de cosmetice a lansat anul acesta o colecţie ediţie limitată de farduri, creioane dermatograf, tuşuri de ochi şi rujuri, în nuanţe metalice în cadrul campaniei Proud Allies şi a donat 100.000 de dolari pentru a ajuta eforturile globale făcute în sprijinul comunităţii LGTBQ.

Foto: pinknews.co.uk

Converse, ASOS, Nike, Sephora, Diesel, Marc Jacobs, Fossil, New Balance, Crocs, Puma, Adidas, Apple, Starbucks, Reebok, Calvin Klein, Versace şi Samsonite sunt şi ele printre brandurile celebre care sprijină constant comunitatea LGTBQ, atât prin colecţii dedicate, cât şi prin donaţiile pe care le fac.

Citeşte şi: Cei mai cunoscuţi transsexuali din România şi din Europa – LIFE.ro
Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora