Brioșe festive cu ciocolată, migdale și glazură de zahăr pudră, rețetă specială de la PrăjiturEla
De Revelion ne așteptăm oaspeții cu tot ce este mai bun. Cele mai delicioase mâncăruri și cele mai alese băuturi. Însă atunci când îi întâmpinăm ar trebui să le oferim ceva festiv … și nu există ceva mai bun decât ceva dulce. Așa că am vorbit cu PrăjiturEla să ne dea rețeta ei magică de brioșe festive cu ciocolată, migdale și glazură de zahăr pudră. Și iat-o mai jos:
Ingrediente (pentru 12 brioșe)
Pentru brioșe
50 g ciocolată neagră
100 ml smântână
150 g unt plus extra pentru uns
3 ouă
140 g făină albă de grâu
140 făină de migdale (sau migdale măcinate)
60 g cacao
6 lingurițe de gem
1 linguriță de praf de copt
un praf de sare
Pentru frosting
250 g zahăr pudră cernut
1 linguriță rasă de amidon
1 lingură de apă rece
Pentru decor
Merișoare sau vișine din dulceață ori compot
Frunze de busuioc sau de rozmarin
Modul de preparare
Topim la foc mic untul și ciocolata. Luam de pe foc compoziția, apoi adăugăm smântâna și amestecăm. Batem ușor ouăle și le înglobăm în compoziția cu ciocolată.
Într-un alt bol amestecăm toate ingredientele uscate. Turnam peste ingredientele uscate și amestecăm până se omogenizează. Turnam compoziția în forme de brioșe din silicon sau în tava clasică de prăjituri pe care am uns-o în prealabil cu unt.
Punem în fiecare brioșă câte 1/2 linguriță de gem. Coacem la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 20 de minute.
După ce s-au răcit brioșele, facem frostingul amestecând cele 3 ingrediente. Întoarcem brioșele invers (cu partea care a stat în tava în sus). Turnam cu lingura frosting și lăsăm să se prelingă ușor pe margini. Lăsăm să se usuce primul strat, apoi mai adăugam încă unul.
La fina, le decoram cu merișoare sau vișine și frunze verzi.