fbpx

Căutare

Share this article

Bucharest Music Film Festival, eveniment ce va avea loc între între 9 şi 18 septembrie, se mută anul acesta în Piaţa Universităţii.

Prima seară de festival se deschide cu cele mai fredonate piese din coloana sonoră a unor filme legendare. Sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, repertoriul Orchestrei Simfonice din 9 septembrie cuprinde bucăţi muzicale ale unor filme de animaţie, precum Tom şi Jerry, coloana sonoră din Spiderman şi a altor filme de acţiune sau a unor filme clasice de Hollywood, până la tema muzicală a unor filme româneşti pentru copii.

Două dintre divele muzicii uşoare româneşti, Corina Chiriac şi Mirabela Dauer, vin pe 10 septembrie la BMFF, unde, sub bagheta lui Ionel Tudor, vor interpreta şlagăre care au scris istorie.

Seara de duminică este dedicată muzicii clasice. Piaţa Universităţii se va umple de muzica lui Ceaikovski în intrepretarea uneia dintre cele mai noi orchestre, formată din membrii Filarmonicii George Enescu şi ai Orchestrei Naţionale Radio, Bucharest Symphonic Pops, dirijată de tânărul Sergey Simakov, câştigătorul din Rusia al marelui premiu Jeunesses Musicales Bucureşti de anul trecut.

Luni şi marţi sunt rezervate la Bucharest Music Film Festival serilor de film.

Dacă în zilele de weekend, publicul BMFF este aşteptat de la ora 21:00 în Piaţa Universităţii, în zilele de săptămână, programul festivalului începe de la ora 19:00, cu recitaluri acapella, concerte fusion ce îmbină genul clasic cu cel electro, pop sau rock, însoţite de proiecţii video, spectacole de operetă, percuţie sau călătorii acustice cu iz tradiţional ale unor ansambluri de suflători.

Ultimul weekend Bucharest Music Film Festival debutează pe 16 septembrie, cu un moment de fantezie fără limite, specific concertelor Cameratei Regale, care de data aceasta urcă scena festivalului alături de solista Operei de Stat din Viena, mezzosoprana Aura Twarowska, de tenorul spaniol Sergi Giménez Carreras şi de soprana Katarzyna Dondalska. Ziua de sâmbătă, 17 septembrie, este rezervată Orchestrei Naţionale Radio, care va acompania recitalul soliştilor Răzvan Popovici şi Alexander Sitkovetsky.

Duminică, 18 septembrie, Bucharest Music Film Festival 2016 se încheie cu „O seară vieneză”. Polcile lui Johan Strauss, Dansurile ungare ale lui Brahms, uverturi şi arii din opere mozartiene sunt interpretate de tânăra orchestră de cameră austriacă, Sinfonietta Wien, cu participarea extraordinară a sopranei Milena Arsowska şi a lui Andreas Jankowitsch, bas-bariton.

Accesul la toate reprezentaţiile din cadrul festivalului este gratuit. Detalii pe bucharestmusicfilmfestival.ro

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO