fbpx

Căutare

Share this article
Atribut al feminităţii şi una dintre cele mai importante părţi care compun imaginea de sine a femeilor, părul este motiv de bucurie şi de deznădejde. Atunci când este sănătos, se transformă într-un atu. Din păcate însă, de cele mai multe este fragil, se îngraşă sau cade. Iar căderea părului este poate cel mai frecvent motiv de îngrijorare atunci când vine vorba de podoaba capilară. 
 
Potrivit unui studiu GfK recent, 60% dintre românce prezintă semne de căderea părului. În Bucureşti, situaţia este chiar mai alarmantă: 2 din 3 femei prezintă semne de cădere a părului sau au deja probleme serioase de pierdere a părului. 
 
Unul dintre motivele pentru care părul începe să cadă este înaintarea în vârstă, care vine la pachet cu dereglările de natură hormonală. Explicaţia dată de doctorul Adolf Klenk, om de ştiinţă care conduce centrul de cercetare Dr. Wolff Research din Bielefeld, Germania este simplă. „Până la menopauză, rădăcinile părului unei femei sunt protejate de niveluri ridicate de estrogen. În timpul menopauzei, nivelurile de hormoni la femei se dezechilibrează şi afectează creşterea părului. După această etapă, impactul hormonilor masculini – testosteronul – creşte. În consecinţă, părul creşte mai subţire, cade prematur, iar scalpul devine din ce în ce mai vizibil”, explică doctorul Klenk. 
Ce soluţii avem? În primul rând şi în mod evident, trebuie să asigurăm părului curăţarea optimă. Părul trebuie spălat zilnic, sau la două zile. E bine ca, tot zilnic, să treci o perie prin păr care va scutura din particulele de praf de peste zi şi va activa circulaţia sanguină a scalpului. Nu strică nici un masaj uşor, circular, înainte de a intra în duş. 
 
Dieta contează şi ea atunci când vrei să încetineşti căderea părului. Asigură-ţi necesarul de vitamine şi minerale care fortifică foliculul – rădăcina părului, consumând spanac – plin de fier, morcovi – pentru vitaminele A şi C, lactate şi ouă pentru Vitamina B12 şi zinc şi nu în ultimul rând nuci şi seminţe, pentru vitamina E. Un alt aliment care ajută părului este cafeaua, mai exact cofeina care ajunge direct la rădăcina părului. 
 
Pentru a te bucura de efectul cafeinei, alege un şampon care să conţină ca ingredient cafea. Cafeina stimulează foliculul de păr, îi oferă energie şi îl protejează de efectul negativ al hormonului masculin testosteron atunci când nivelul de estrogen scade. Plantur 39 este şamponul creat special pentru a rezolva problemele de cădere a părului care au drept cauză menopauza şi conţine un complex de ingrediente active cu fito-cafeină. În gama Plantur 39 intră şi o loţiune tonică şi un balsam cu aceleaşi ingrediente active care împreună pot încetini căderea părului. 
 
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO