Cameron Diaz, actrița care a cunoscut succesul încă de la primul rol în filmul „Masca”. Și povestea fetiței cu sângele indienilor Cherokee în vene ce a știut dintotdeauna care e drumul ei în viață - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Foarte puține actrițe de la Hollywood au fost la fel de norocoase precum Cameron Diaz, care a avut ocazia să-și facă debutul în actorie cu mega-hitul cu buget mare „The Mask”. Filmul i-a catapultat cariera și de atunci Cameron Diaz a continuat să apară în mai multe hituri de box office, inclusiv „My Best Friend’s Wedding”. Cu privirea ei încântătoare, ochii albaștri și părul blond, Diaz a cucerit inimile a milioane de oameni. Ea a oferit performanțe geniale în filme precum „My Sisters Keeper”, „There’s Something About Mary” și „Vanilla Sky”. A avut, de asemenea, apariții în „Saturday Night Live”, „Top Gear” și a fost jurat invitat la emisiunea de televiziune „The X factor”.

Cameron Diaz și-a început cariera în industria divertismentului ca model și a defilat pe podium pentru mărci precum Calvin Klein și Levi’s până la vârsta de 16 ani. Cu performanțele ei extraordinare, această frumusețe californiană s-a impus ca una dintre cele mai apreciate de la Hollywood.

Copilăria lui Cameron Diaz

Cameron Diaz, originară din San Diego, s-a născut pe 30 august 1972. Este fiica cea mică a lui Emilio și Billie Diaz, angajați ai unei companii petroliere. Tatăl lui Cameron este de etnie cubaneză, iar mama ei are sânge englezesc și un temperament de foc, iubitor de libertate al indienilor Cherokee.

Cameron Diaz
Cameron Diaz în copilărie

Cameron, precum și sora ei Chimene, erau acele fete cool din California. Au ascultat muzică bună, au participat la festivaluri de muzică rock și au învățat de mici să se apere singure. Într-o zi, fratele mai mare al lui Cameron, Michael, a adus acasă un șarpe pentru a-și speria sora mai mică, dar ea nici măcar nu a țipat. Curând au transformat casa într-o adevărată grădină zoologică: păsări, șerpi, pisici și câini. Ea a avut grijă de animalele ei de companie, a ținut cu atenție un jurnal de observații și a visat la o carieră de zoolog.

La scurt timp după ce Cameron și-a sărbătorit vârsta majoratului, a primit o invitație de la agenția Elite Model. Fata lucra ca model de câțiva ani. La vârsta de 18 ani, ea a devenit imaginea lui Calvin Klein. Cameron Diaz a jucat în reclame și a fost pe coperțile lucioase ale mai multor reviste. Poza ei topless pentru revista Max a făcut mare iureș. Celebrul model a fost adesea invitat în talk-show-uri și proiecte TV de divertisment.

Cameron Diaz
Cameron Diaz în adolescență

În 1990, a fost invitata lui Oprah Winfrey, iar în 1991 și 1992 a participat la Tonight Show cu Jay Leno.

Cariera de actriță a lui Cameron Diaz

Sunt atât de multe momente importante în cariera lui Cameron Diaz că vom fi nevoiți să le sintetizăm la liniuță și să extragem doar esențialul.

 • La vârsta de 19 ani, ea a jucat pentru prima dată în filmul pentru adulți, de 30 de minute, intitulat „She’s No Angel”, înainte de a-și face apariția la Hollywood.
 • În 1994, a jucat în filmul de succes „The Mask”, alături de Jim Carrey, care i-a adus și nominalizarea la Globul de Aur.
 • În 1995, a apărut în „The Last Supper”, regizat de Stacy Title; filmul era despre cinci studenți absolvenți care pun la cale o crimă.
 • În 1996, a jucat rolul lui „Heather Davis” în „She’s the One”, un film de comedie-dramă regizat de Edward Burns. În același an, a apărut în filmul „Feeling Minnesota”.
 • În 1997, a susținut o performanță premiată în filmul romantic „My Best Friend’s Wedding”, cu Julia Roberts, Dermot Mulroney, Rupert Everett și Philip Bosco. A apărut și în „A Life Less Ordinary”, în același an.
 • În 1998, a fost văzută în filmele „Fear and Loathing in Las Vegas”, „Very Bad Things” și în premiatul „There’s Something About Mary”.
 • În 1999, a apărut în filmul nominalizat la Globul de Aur „Being John Malkovich” și a fost văzută și în „Things You Can Tell Just by Looking at Her” și „The Invisible Circus”.
 • În 2000, a jucat rolul lui „Natalie Cook” în filmul de acțiune „Charlie’s Angels”, cu Drew Barrymore și Lucy Liu.
 • În 2001, i-a dat vocea personajului, „Princess Fiona”, în filmul de animație „Shrek”, regizat de Andrew Adamson și Vicky Jenson. În același an, a apărut și în filmul „Vanilla Sky”.
 • În 2002, a jucat în filmul „The Sweetest Thing” și a câștigat o nominalizare la Globul de Aur pentru rolulul lui „Jenny Everdeane” din filmul „Gangs of New York”.
 • În 2003, ea și-a reluat rolul „Natalie Cook” în continuarea filmului Charlie’s Angels, „Charlie’s Angels: Full Throttle”.
 • În 2008, a jucat într-unul dintre cele mai populare filme ale ei „What Happens In Vegas”, o comedie romantică cu Ashton Kutcher în rol principal.
 • În 2009, a jucat în filmul „My Sisters Keeper”, care s-a bazat pe romanul cu același nume al lui Jodi Picoult.
 • În 2011, a fost văzută în filme precum „The Green Hornet” și „Bad Teacher”. Anul următor, ea a apărut în filme precum „What to Expect When You’re Expecting”, „A Liar’s Autobiography”, „Gambit” și „The Counselor”.

Marile realizări ale carierei de actriță

Poate prima și cea mai importantă realizare a fost că a jucat în filmul nominalizat la Oscar, „The Mask”, care a fost un succes financiar major și care a avut un câștigat uriaș 350 de milioane de dolari în întreaga lume. A fost al doilea film cu supereroi cu cele mai mari încasări din acel an.

Cameron Diaz a jucat în „My Best Friend’s Wedding”, care a fost un succes global de box office, cu un câștig de 299,99 milioane de dolari în întreaga lume. Filmul a fost unul dintre cele mai importante din punct de vedere comercial din 1997.

Ea a jucat în „There’s Something About Mary”, care s-a clasat pe locul 27 în lista Institutului American de Film cu „100 de ani, 100 de râsete: cele mai amuzante filme ale Americii”. A fost, de asemenea, filmul cu cele mai mari încasări din 1998 și a adunat 369 de milioane de dolari în întreaga lume.

Cameron Diaz
Cameron Diaz la premiera filmului „Îngerii lui Charlie”

În 1998, a primit premiul ALMA la categoria „Performanță individuală remarcabilă într-un rol încrucișat într-un lungmetraj” pentru „My Best Friend’s Wedding”.

În 1999, a câștigat American Comedy Awards la categoria „Cea mai amuzantă actriță într-un film” pentru „There’s Something About Mary”.

În 2009, a primit o stea pe „Walk of Fame” la 6712 Hollywood Boulevard.

Viața personală a lui Cameron Diaz

Cei mai eligibili burlaci de la Hollywood s-au numărat printre admiratorii actriței – un producător, De La Torre, Matt Dillon, Jared Leto (au fost chiar logodiți), Jude Law și Justin Timberlake. Toate aceste povești de dragoste au început pe un platou de filmare și nu au durat mult.

Cameron Diaz și-a dat inima unui muzician, Benji Madden, căsătorindu-se cu el în iarna lui 2015. Benji și-a făcut un tatuaj cu numele iubirii sale pe piept, imediat după nunta lor. La începutul lui 2018, pe internet au apărut informații despre faptul că actrița ar fi însărcinată. Imaginile cu Cameron purtând o rochie albă lipită de burta ei mare au ajuns pe prima pagină a ziarelor în întreaga lume. Anterior, zvonurile despre sarcina ei îi încântaseră admiratori din când în când. Dar de data aceasta, un reprezentant al familiei a spus jurnaliștilor că a rămas însărcinată după o procedură FIV. În 2019, s-a născut fiica lui Cameron și a luiMadden, Reddicks Chloe Wildflower Madden.

Cameron Diaz
Cameron Diaz și soțul ei

Cameron Diaz spune că nu îi e rușine de vârsta ei, dimpotrivă, este chiar mândră de asta. Ajunsă în vârf și fiind una dintre cele mai bogate femei din întreaga lume, se bucură de viața ei și refuză să accepte chiar și cele mai costisitoare oferte. Actrița a scris câteva cărți în care a împărtășit câteva secrete ale pielii mature și ale îngrijirii corpului. Fiind un oponent puternic al chirurgiei plastice, ea încurajează femeile să o refuze și să se accepte pe sine iubindu-și înfățișarea așa cum a creat-o Dumnezeu.

Cameron Diaz

Cameron Diaz reapare pe ecrane după o pauză de 8 ani

În ciuda zvonurilor despre cariera ei terminată, în iunie 2022, a devenit cunoscut faptul că Cameron va juca în comedia de acțiune „Back in Action” împreună cu actorul Jamie Foxx. Sunt prieteni buni: au lucrat deja împreună la filmele „Any Given Sunday” (1998) și „Annie” (2014). Se știe că filmul va fi lansat pe Netflix. „Jamie Foxx, doar tu mă poți readuce în acțiune!! Abia aștept, va fi o explozie!” – a comentat Cameron Diaz în social media.

Cameron Diaz
Cameron Diaz alături de soțul ei

Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO