fbpx

Căutare

Share this article

E sfâșietor să pierzi un copil, iar sentimentul e cu atât mai mistuitor pentru Nick Cave, al cărui fiu a murit în mod tragic, subit, la doar câteva zile după ce a ieșit din închisoare.

Fiul lui Nick Cave, model și actor, Jethro Lazenby, a murit la vârsta de doar 31 de ani – la doar șapte ani după ce fratele său vitreg, în vârstă de 15 ani, a murit căzând de pe o stâncă.

Într-o declarație, Nick a spus zilele trecute: „Cu multă tristețe, pot confirma că fiul meu, Jethro, a murit. „Am fi recunoscători pentru intimitatea familiei în acest moment”.

Dar vestea devastatoare urmează unui lung șir de tragedii pentru muzicianul în vârstă de 64 de ani, care și-a pierdut și tatăl într-un accident de mașină când avea doar 19 ani.

Nick Cave
Nick Cave

Prima tragedie din viața lui Nick Cave: accidentul de mașină al tatălui său

Nick a fost lovit pentru prima dată de tragedie când avea doar 19 ani. Atunci tatăl său a murit într-un accident de mașină.

La momentul accidentului lui Colin Cave, Nick se afla în închisoare din cauza unei acuzații de intrare prin efracție, iar mama lui îl salva la secția de poliție.

Din păcate, Nick și tatăl lui, deși s-au străduit toată viața să se înțeleagă, nu au reușit niciodată să-și construiască o relație bună înainte de moartea acestuia din urmă.

Nick Cave
Nick Cave și tatăl său

Lui Nick i s-a părut dificil să vorbească despre incident în anii de după și se știe că le-a cerut jurnaliștilor să-l caute „doar pe Google”.

Poate nu întâmplător, Nick a abandonat școala de artă la scurt timp după aceea și a decis să se mute din Australia în Marea Britanie cu prima sa trupă, Birthday Party.

A supraviețuit dependenței de heroină

Foarte curând după mutarea în Marea Britanie, Nick a devenit dependent de heroină și, când Birthday Party s-a destrămat în 1983, colegii săi de trupă nu au avut nimic frumos de spus despre el.

Potrivit notițelor unui reporter din acele vremuri, „Consensul a fost că el era un dependent de droguri vag psihotic, bețiv, înșelându-se cu iluzii de glorie deșartă”.

În 1988, a atacat fizic un jurnalist de la publicația The Guardian care a încercat să-l facă să vorbească despre dependențele lui și despre petreceri.

Nick Cave
Nick Cave în copilărie

Cu toate acestea, chiar și atunci, Nick Cave era conștient de răul pe care și-l făcea singur consumând heroină.

El a spus: „Nu mă pot abține să consum acest drog”.

„Vreau să spun, este atât de rău și insidios, se inserează în viața ta și este foarte greu să scapi de el. Nu am vorbit niciodată despre asta în alt fel.”

Nick și-a învins în cele din urmă dependența după câteva perioade la dezintoxicare și, deși spune că curățarea i-a ucis creativitatea timp de șapte luni bune, el mai mărturisește că nu ar fi supraviețuit dacă nu ar fi mers la Narcotice Anonime, un grupă de sprijin pentru astfel de situații.

Scriind pe site-ul său, Red Hand Files, după ce i s-a cerut un sfat de către un fan pe nume Evan, care este un dependent de heroină în recuperare, el a spus: „Personal, am mult timp pentru Narcotici Anonimi, dar vă înțeleg rezistența la idee. Am fost la fel.

În inima mea nu am înțeles niciodată cu adevărat – niciodată nu am simțit aceeași legătură pe care păreau să o aibă alți oameni. M-am simțit întotdeauna în afara ideii, privind înăuntru. Nu m-am putut implica niciodată pe deplin.

Nick Cave
Nick Cave și actuala sa soție

Cu toate acestea, cred că ar fi corect să spun că dacă nu ar fi fost NA, probabil că nu aș fi supraviețuit dependenței mele de heroină.

Narcoticii Anonimi a fost acest lucru, constant și mereu prezent, care pur și simplu nu a dispărut niciodată, un loc în care puteam să mă târăsc înapoi, din nou și din nou, an de an, și să fiu acceptat și binevenit, primit din nou.

În acest sens, le datorez celor de la Narcoticii Anonimi viața mea. Când nimeni altcineva nu m-ar ajuta, Narcoticii Anonimi o vor face întotdeauna.”

LSD ucigașul de copii

În 1990, Nick s-a mutat la Sao Paulo, Brazilia, unde s-a căsătorit cu prima sa soție, Viviane. Un an mai târziu s-a născut primul lor fiu, Luke, dar au divorțat în 1996.

În același an în care s-a născut Luke, Nick a avut al doilea copil, pe Jethro, cu o altă femeie, Beau Lazenby, care a ales să-l crească în Australia.

Nick Cave
Nick Cave alături de Viviane Carneiro, prima sa soție

Jethro a avut o relație tensionată cu tatăl său, care a stat departe de viața lui în primii săi ani, dar după ce s-au întâlnit în sfârșit, Nick a spus că au construit o „relație grozavă”.

În 1997, Nick a cunoscut-o pe Susie Bick, model. S-au căsătorit și au avut fii gemeni, Arthur și Earl, dar tragedia avea să lovească din nou.

Nick Cave
Nick Cave alături de soția sa, Susie Bick și de gemeni

În 2015, Nick și familia lui au fost informați de poliție că Arthur a murit în Ovingdean, East Sussex.

Tânărul în vârstă de 15 ani a suferit leziuni mortale la cap după ce a consumat LSD și, mai târziu, după ce a devenit paranoic și a căzut având halucinații, de la 60 de metri înălțime, de pe o stâncă.

Martorii au spus că l-au văzut pe Arthur „clatinându-se” cu puțin timp înainte de moartea sa.

Într-o declarație de la acea vreme, Nick Cave a spus: „Era băiatul nostru frumos, fericit și iubitor”.

Nick Cave a stat un an lângă mormântul fiului său

În urma morții lui Arthur, Nick Cave a scris piesa Heart That Kills You, despre care el a explicat că a fost precursoarea deciziei sale de a se muta din Brighton în Los Angeles, SUA.

Zona „a devenit prea tristă” pentru muzician și soția sa, Susie, dar mai târziu s-au mutat înapoi la Londra, unde au început să-și găsească liniștea.

Anul trecut, el declara într-un interviu: „Ne-am dat seama că, indiferent de locul în care trăim, ne-am luat tristețea cu noi”.

Nick Cave
Arthur, fiu cel mic al lui Nick Cave, ce a murit căzând de pe o stâncă

El a adăugat: „Aspectul „uitare” al durerii este ceva care abia începe să iasă la iveală pentru că, ei bine, este greu să-ți amintești că nu-ți amintești ceva.

„Se pare că am pierdut un an, mai mult sau mai puțin, în care am făcut șase piese de film la rând, în micul studio pe care îl folosim în Ovingdean, cu vedere la curtea bisericii în care este îngropat Arthur.”

Jethro, poate fiul ce-i semăna cel mai mult, copilul ce ducea pe umeri prea multă suferință

Jethro avea doar 15 ani când a pătruns în lumea modei, defilând la Săptămâna modei din Australia și a devenit rapid cel mai tânăr și hot din industrie – tatăl lui rock star și aspectul izbitor l-au ajutat să câștige o faimă imediată – dar până la moartea sa, modelul promițător se lupta cu dependența de droguri. Cu toate acestea, chiar și în anii săi de formare, lucrurile au fost dificile, a spus el. „Nu am avut cea mai ușoară viață”, i-a spus Jethro lui Hermione Eyre într-un interviu din 2012 pentru Evening Standard. „Nu a început atât de grozav, să am toate aceste rahaturi cu tatăl meu și să fiu în umbra lui.” Nu și-a întâlnit tatăl până la vârsta de șapte ani, lucru pentru care Cave a recunoscut că a avut un „regret etern”.

Lucrurile au fost complicate. Jethro s-a născut din relația lui Nick Cave cu Beau, pe vremea când cântărețul era căsătorit cu prima sa soție, jurnalista braziliană Viviane Carneiro, care l-a născut pe cel de-al doilea fiu al lui Cave, fratele vitreg al lui Jethro, Luke, doar 10 zile mai târziu. „A fost o perioadă dificilă, dar a ieșit grozav în cele din urmă”, a spus Cave într-un interviu din 2008. „Nu am luat prea mult contact cu Jethro în primii ani, dar acum am o relație grozavă cu el. ”

Nick Cave
Jethro, fiul lui Nick Cave

În ciuda singurătății sale de la începutul vieții, Jethro a devenit rapid o muză a modei, câștigând contracte de modeling cu branduri importante precum Balenciaga și Lou Dalton. Fotograful apreciat de critici și fostul director de creație al Dior Homme, Hedi Slimane, a fost atât de impresionat de Jethro încât a aranjat o ședință foto cu el după prima lor întâlnire. „Descendentul legendarului rocker Nick Cave a apărut pe scenă anul trecut cu un aspect imposibil de ratat”, au proclamat atunci experții în modă.

Citește și: Celebritatea nu alină durerea: 15 vedete care au trecut prin tragedia pierderii unui copil

În 2012, Jethro a fost exclus de la o prezentare de modă australiană din cauza unui „comportament neadecvat” la o repetiție care „a preocupat” alte modele. A râs atunci, dar cariera sa în modeling a căzut și s-a mutat înapoi în Australia. Acolo, în 2018, a fost închis pentru o serie de atacuri violente asupra iubitei sale. Instanța a auzit cum el a țipat de trei ori: „O să te ucid” în timp ce își strângea de gât iubita de atunci. I s-a ordonat să urmeze tratament pentru abuz de substanțe și i s-a emis un ordin de restricție.

Nick Cave
Beau Lazenby, mama lui Jethro

Cu două zile înainte de a muri, Jethro și-a îngenuncheat mama în timpul unei dispute pentru țigări, lăsând-o „învinețită și sângerândă”. Avocatul său, Sean Ghattas, a spus că a fost diagnosticat cu schizofrenie, ceea ce i-a afectat judecata.

După moartea fiului său Arthur, în 2015, Nick Cave a vorbit deschis despre durerea lui. „Am descoperit că durerea conține multe lucruri – fericire, empatie, comunități, tristețe, furie, bucurie, iertare, combativitate, recunoștință, uimire și chiar o anumită pace. Pentru noi, durerea a devenit o atitudine, un sistem de credințe, o doctrină – o locuire conștientă a sinelui nostru vulnerabil, protejat și îmbogățit de absența celui pe care l-am iubit și pe care l-am pierdut.”


Fotografiile din acest material ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO