Căutare

Share this article

Sudul Italiei este fermecător și nu ai vrea ca vacanța ta să fie stricată de ploi sâcâitoare sau temperaturi caniculare. Când să vizitezi sudul Italiei pentru o vacanță perfectă? Vestea bună e ca în sud, dacă nu ții neapărat să faci plaja, poți să mergi cu încredere de la începutul primăverii până spre sfârșitul toamnei. În Sicilia sau Sardinia poți face plajă din mai până la finalul lui octombrie, cu puțin noroc. Coasta Amalfitană este de preferat în lunile de primăvară și toamna, pentru că în miezul verii poate fi sufocant.

Vezi si: Cele mai bune luni pentru a vizita Grecia. Când și unde să-ți programezi vacanța în Grecia, în funcție de vreme

 Când să vizitezi sudul Italiei

Deși toată lumea spune că cel mai bine să vizitezi sudul Italiei este primăvara și toamna, totuși cele mai aglomerate luni sunt iunie și iulie, pentru că atunci își iau cei mai mulți concediu. În august, mulți italeni sunt în concediu și s-ar putea să ai senzația că unele orașe sunt pustii.

În sudul Italiei vremea este mai caldă decât în nord, așa că dacă vrei să și vizitezi, nu doar să stai la plajă, atunci ia în considerare să îți programezi concediul în perioadele aprilie-iunie / septembrie-octombrie. Vremea în Italia este destul de previzibilă, așa că îți poți alege perioada în care te simți cel mai bine din punct de vedere al temperaturilor.

 Când să vizitezi sudul Italiei: Sicilia

sursa foto: Istock

sursa foto: Istock

Sicilia este o insulă superbă, care merită explorată în detaliu. Dacă scopul tău este să stai la plajă, atunci poți merge și în cele mai călduroase luni ale anului (iulie și august), însă dacă vrei să vizitezi, să urci pe vulcanul Etna, să faci drumeții sau trasee cu bicicleta, atunci ar fi mai bine să eviți miezul verii. În iulie și august, temperaturile în Sicilia pot fi sufocante. O lună ideală pentru a vizita această insulă este septembrie, când apa este excelentă, iar soarele mai blând.

Și primăvara poți vizita Sicilia, însă este mult mai aglomerată, fiind o destinație frecventată adesea de grupuri de elevi “însetați de istorie”. Iarna majoritatea localurilor sunt închise, temperaturile scad, iar Sicilia rămâne numai a localnicilor.

Deci, dacă vrei să vizitezi Sicilia în următoarea ta vacanță, poți rezerva deja biletele oricând din aprilie până în iunie sau septembrie/octombrie, pentru o vreme plăcută.

Cei mai mulți turiști ajung în Sicilia în iunie, atunci când școlile sunt închise și evită grupurile gălăgioase de elevi.

Când să vizitezi sudul Italiei: Coasta Amalfi

Orașe superbe, plaje cochete, mâncăruri delicioase, peisaje spectaculoase. Coasta Amalfi este una dintre cele mai populare destinații de vacanță. Când e cel mai bine să o vizitezi?

Ca să te bucuri de vreme bună pe Coasta Amalfitană perioada ideală de vacanță ar fi din aprilie până în iunie, când copacii sunt înfloriți, iar florile de sezon creează un spectacol al naturii impresionant. Deși în iulie și august sunt temperaturi nu tocmai ușor de suportat, atunci este și cea mai aglomerată perioadă în această zonă din sudul Italiei. În mai și iunie puteți să prindeți și prețuri mai bune la avion, cazare și restaurante. Și septembrie e o lună excelentă pentru a te bucura de Coasta Amalfi.

Când să vizitezi sudul Italiei: Sardinia

sursa foto: Istock

Cu plajele sale cu nisip fin și strălucitor și apă turcoaz, Sardinia e considerată de mulți Maldivele Italiei.

Cea mai bună perioadă de vizitat Sardinia este din mai până în octombrie, cu cele mai ridicate temperaturi în iulie și august. Dacă ești interesat mai mult de plajă, atunci poți merge cu încredere și în aceste luni “fierbinți”. Sezonul bun de baie și de plajă este din iunie până în septembrie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO