fbpx

Căutare

Share this article

Toată lumea spune că cele mai bune luni pentru a vizita Grecia sunt cele de primăvară, începutul verii și apoi de la finalul lui septembrie până la mijlocul lui octombrie. În aceste perioade vă puteți bucura de vreme blândă, prețuri mai bune, evitați aglomerația și canicula. În iulie, august și la început de septembrie temperaturile în Grecia ajung lejer la 40 de grade Celsius.

Dacă te tentează să mergi în Grecia în extra sezon, trebuie să știi că multe hoteluri și restaurante sunt închise în lunile “neprofitabile”. În destinații precum Rhodos, Creta sau Santorini puteți merge însă cu încredere în orice lună, pentru că acolo turismul este dezvoltat în orice perioadă a anului. În Santorini, de exemplu, puteți să vă bucurați de soare și mare din aprilie până în noiembrie, însă în mijlocul verii s-ar putea să suferiți un pic de cald. În Creta puteți merge din iunie până în septembrie ca să aveți parte și de vreme și de apă bună, la fel ca și în nordul țării, unde se afla popularul Thassos sau Halkidiki.

sursa foto: istock

Cele mai bune luni pentru a vizita Grecia: cum e vremea în această țară

Grecia este o țară mare și diversă din punct de vedere al reliefului, astfel încât există mai multe climate diferite. În cea mai mare parte însă, vremea este tipic mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni ploioase. Este o țară cu mult soare, iar perioadele ploioase nu sunt prea frecvente. Există două sezoane: unul călduros și uscat din aprilie până în septembrie și unul cu temperaturi mai scăzute (dar totuși blânde) și mai umed, din octombrie până în martie.

Există însă variații din punct de vedere meteorologic, influențate de topigrafie și distanța față de coastă. De exemplu, munții au un climat diferit față de insule, pe continent anotimpurile sunt mai accentuate, iar în sud este mai cald și mai uscat decât în nord.

sursa foto: istock

Cele mai bune luni pentru a vizita Grecia: cum e vremea în insule

Insulele grecești sunt alegerea favorită a turiștilor când vine vorba de vacanțele de vară. Un climat mediteranean face ca insulele grecești să se bucure de veri lungi, călduroase și uscate și ierni umede cu temperaturi blânde.

În insule, vremea tocmai bună de plajă începe în mai, cu temperaturi în jur de 20-25 de grade. În iulie deja acestea cresc spre 30. Cea mai călduroasă lună este august, când nici măcar noaptea temperatură nu scade sub 20 de grade.

Din fericire, pe insule este o briză care face temperaturile suportabile.  Cele mai puternice vânturi sunt în iulie și august, exact când e mai mare nevoie de ele.

De la mijlocul lui mai până la jumătatea lui septembrie vremea e uscată, în vreme ce în iulie și august e posibil să cadă ceva ploi.

Cele mai bune luni pentru a vizita Grecia: cum e vremea pe continent

Pe continent, vremea este un pic diferită față de insule, fiind mai puțin influențată de mare. Astfel, pe continent sunt mai multe temperaturi extreme. De exemplu, vara se pot atinge cu lejeritate 40 de grade. La Atena s-au raportat chiar și 48, deci cel mai vine ar fi să evitați iulie și august în această zonă a Greciei, mai ales dacă aveți de gând și să vizitați, nu doar să stați la plajă.

Zona de est a Greciei și Atena sunt mult mai uscateă, în vreme ce în partea de nord și vest a țării climatul este unul mai umed.

Cele mai bune luni pentru a vizita Grecia: când e cea mai aglomerată perioadă

Deși în iulie și august temperaturile sunt uneori greu de suporat în Grecia, acestea sunt și cele mai aglomerate perioade. Hotelurile sunt pline, prețurile maxime, iar plajele sunt ocupate până la ultimul șezlong. Totuși, acestea sunt lunile în care sunt șanse să prinzi cea mai bună vreme în zona Halkidiki și insulele Thassos, Samothraki și Lemnos. Aici sezonul cel mai bun este de la jumătatea lui iunie până la mijlocul lui septembrie.

Vezi și: Cele mai frumoase locuri din Thassos, admirate și recomandate de noi!

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO