Care e legătura dintre fotbal și fine dining? Răspunsul l-a aflat Marian Zancianu după ce criza financiară l-a obligat să-și aleagă altă meserie: „Am curățat tone de cartofi, am spălat munți de vase și am frecat bucătării cât alții în două vieți" - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Marian Zăncianu putea fi un nume în lumea fotbalului, a vânzărilor sau a bucătăriei. A ales, în schimb, să creeze un business, de la zero, iar el să schimbe concepția consumatorilor în ceea ce privește fine diningul. A ales bucătăria și o face din Zori până în Zori.

Se visa fotbalist, dar un incident l-a pus pe bancă, a mers către vânzări, iar criza financiară din anul 2008 l-a constrâns să facă o reconversie profesională urgentă. Așa a ajuns Marian în bucătărie, testând în ani diferite tipuri de bucătării. A pornit de jos, dar a simțit de la primul contact cu oalele, cuțitele și aromele că aceasta este vocația lui. A fost bucătar chef la un restaurant de top din Iași, însă nu reușea să-și atingă potențialul gastronomic pe care îl avea. A decis să plece, deși era un loc confortabil și să pună în practică ce visa. Așa a luat naștere restaurantul Zori care a fost deschis în pandemie și care s-a confruntat cu criza generată de Războiul din Ucraina. Mobilizarea lui Marian a dus la hrănirea a sute de refugiați.

Îl liniștește pescuitul, muntele, marea și face din bucătăria românească un alt nivel de artă.

Dacă îi treci pragul restaurantului, fii convins că vei fi abordat de el pentru a oferi feedback preparatelor, pentru că până la urmă acesta este genul de comunicare pe care el îl promovează.

Feedback clienți
Feedback clienți

Iașiul este extrem de norocos să îl aibă rezident pe Chef Marian Zancianu, însă eu aș vrea astăzi să descopăr omul din spatele șorțului. Cine este Marian?

Pentru mine asta este o întrebare grea. Nu mi-a fost niciodată ușor să vorbesc despre propria persoană, însă daca ar fi să spun ceva, ar fi faptul că sunt unul din acei oameni care simt că și-au găsit vocația și care face cu mare drag ceea ce a ales să facă, adică să gătească. În viața de zi cu zi sunt om simplu, dar care simte că are multe de oferit industriei în care activează, care simte că poate să contribuie la a aduce evoluție în comunitatea în care trăiesc.

Marian Zăncianu: „Copilăria mea a avut două fațete și asta pentru că deși m-am născut la oraș, vara și vacanțele mi le petreceam la țară”

Citește continuarea articolului 1 2 3 4 5 6 Pagina următoare »
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO