Food
Care este reţeta secretă pentru Pizza Napoletană semnată de Master Pizzaiolo Susumu Kakinuma
Ce au în comun pizza şi muzica? Răspunsul este simplu: în ambele ritmul este crucial. Sau cel puţin asta crede Master Pizzaiolo Susumu Kakinuma. Ca să înţelegi exact titulatura japonezului: tipul este master chef al pizzelor. Iar oameni din întreaga lume călătoresc până în Tokio pentru a mânca o pizza făcut de el. Însă, cum a început totul?
Andreea Toma
|Reading time: 2 mins
Ce au în comun pizza şi muzica? Răspunsul este simplu: în ambele ritmul este crucial. Sau cel puţin asta crede Master Pizzaiolo Susumu Kakinuma. Ca să înţelegi exact titulatura japonezului: tipul este master chef al pizzelor. Iar oameni din întreaga lume călătoresc până în Tokio pentru a mânca o pizza făcut de el. Însă, cum a început totul?
Andreea Toma
|Reading time: 2 mins
Share this article

Ce au în comun pizza şi muzica? Răspunsul este simplu: în ambele ritmul este crucial. Sau cel puţin asta crede Master Pizzaiolo Susumu Kakinuma. Ca să înţelegi exact titulatura japonezului: tipul este master chef al pizzelor. Iar oameni din întreaga lume călătoresc până în Tokio pentru a mânca o pizza făcut de el. Însă, cum a început totul? Şi care este secretul lui Kakinuma?

Foto: Time Out Tokio

“Poţi face o pizza bună. Poţi face muzică bună. Însă, fără ritm, niciuna dintre ele nu există cu adevărat. Pentru mine pizza şi muzica sunt acelaşi lucru“

Cel mai probabil, bucătăria japoneză înseamnă, pentru cei mai mulţi dintre noi, sushi. Însă, Tokio ne arată că şi pizza are locul ei de cinste. Kakinuma, cel mai cunoscut maestru pizza de acolo, este considerat a fi omul care a dat introdus Pizza Napoletană în capitala Japoniei. Iar astăzi oameni din toată lumea îi calcă pragul restaurantului pentru a mânca una dintre cele mai cunoscute plăcinte din lume. 

La Seirinka, pizzeria pe care o are de nu mai puţin de 23 de ani în Tokio, Kakinuma are un meniu simplu: pizza margherita şi pizza marina. Simplu, dar bun. Şi nu o spunem noi, ci True Neapolitan Pizza Association care i-au acreditat cele două preparate ca fiind the real deal. 

Iar pasiunea pentru pizza de la mama ei de acasă a venit exact la momentul potrivit – “am mâncat prima pizza în Napoli atunci când aveam 40 de ani” îşi aminteşte Kakinuma. Iar de atunci totul s-a schimbat: “Atunci când am avut prima muşcătură am simţit un puternic sentiment nostalgic, experienţa asta a fost foarte importantă pentru mine”. Şi atunci, s-a hotărât: “în acel moment m-am decis că vreau să fiu un pizza chef”.

Pentru Kakinuma pizza înseamnă artă

Înainte de a se întoarce în capitala Japoniei, şi-a petrecut mai mult de un an în Italia, mâncând cele mai bune pizza în restaurantele tradiţionale. Abia după ce a văzut ce înseamnă la pizza la mama ei acasă, s-a hotărât să o aducă şi la el acasă. Şi-a deschis prima dată Savoy pe care, după două decenii, l-a închis pentru a începe aventura cu Seirinka, cea mai bună pizzerie din Tokio. 

Iar locul este o adevărată poveste: scări metalice, perdele cărămizii, pardoseli din lemn de culoare închisă, o bucătărie cu aspect industrial şi un cuptor care semănă mai mult cu un incinerator.

Foto: Time Out Tokio

Şi povestea locului nu se termină aici. Doar v-am spus că pentru Kakinuma pizza merge perfect cu muzica. Locul este dovada vie că japonezul este un fan adevărat Beatles. Aşa că, dacă vrei să mănânci o pizza delicioasă şi să asculţi muzică foarte bună, Seirinka este alegerea perfectă. 

Food
Share this article